shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád IFPI - 47. týden

Led Zeppelin mají v Česku nejprodávanější desku

Vydáno: 27.11.2012 20:37 v sekci České hitparády - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Adele už druhým týdnem drží první místo mezi nejhranějšími skladbami českého éteru. Na paty jí začíná jemně šlapat Rihanna s "Diamonds". Změny se dočkal albový žebříček, kde vyhráli Led Zeppelin s živákem "Celebration Day", který se prodává hned v několika verzích.

Adele - Skyfall
© facebook interpreta
Přední pozice v rádiovém žebříčku jsou téměř neměnné. Vede opět Adele a vzhůru se dere Rihanna, která je s "Diamonds" už na třetím místě. Nově se do desítky podíval i song, jenž dlouhé týdny okupoval americkou jedničku. O deset šprušlí až na pětku vylepšili své české maximum Maroon 5 s hitem "One More Night". Další, kdo se do desítky prodral, není žádný nováček. Flo Rida sotva před dvěma týdny vypadl z pořadí se songem "Whistle" a jeho nástupce "I Cry" už je na osmém místě. Jen tak mezi řečí - pro amerického hitmakera je to už v Česku šestý hit v nejlepší desítce.

Mimo boj o ta nejpřednější místa se zajímavé věci děly i na nižších pozicích. Skokanem týdne je americká zpěvačka Pink. Její nádherná píseň "Try" poskočila o šestadvacet míst do první dvacítky, konkrétně na sedmnáctku. Tato zpěvačka má v Česku neskutečnou bilanci, dvanáct jejích písní se dostalo do desítky nejhranějších skladeb, z čehož hned pět z nich dobylo vrchol celého žebříčku.

Návratem týdne je bezesporu Xindlův počin "Štědrej večer nastal", který se vrací po týdenní odmlce na třicáté šesté místo, čímž markantně vylepšuje dosavadní čtyřiadevadesátku. Pomalu se nahoru krade Justin Bieber s hitem "Beauty And A Beat". Tento týden poskočila píseň o osm pozic na 34. místo. Pokud si zachová vzestupný trend, může se mladý Kanaďan brzy těšit ze svého nejvyššího umístění v Česku, které zatím drží se songem "Baby", jenž doputoval na dvacítku. O jedenáct míst vyletěla na čtyřicet jedničku i Alicia Keys s novinkou "Girl On Fire". Stejnojmenné album jde právě do prodeje, bude zajímavé sledovat, zda poskočí výrazněji i v příštím týdnu.

Slovenská senzace Celeste Buckingham, která se nejvýrazněji zapisuje coby účastnice druhého ročníku federálního hledání SuperStar, s novinkou "Never Be You" ve svém druhém týdnu poskočila o devatenáct míst na sedmdesátku. Její krajanka, jakási Nela, s chytlavou rádiovkou "So In Love" vyletěla kupředu ještě razantněji - z 96. na 77 příčku.

Po skokanech je třeba zmínit i jednu nelichotivou pozici, a to propadák týdne - o ten se postarala Lana Del Rey, jejíž "Summertime Sadness" se sice minulý týden vrátilo s velkou pompou do žebříčku nejposlouchanějších skladeb na čtyřicet pětku, ale hned tento týden spadlo až na devadesáté šesté místo. Za zmínku stojí i umístění Ke$hi. Americká zpěvačka sice dosáhla tento týden s písní "Die Young" svého nejvyššího umístění, ale i tak dvaatřicítka s ohledem na úspěchy ve světě je po sedmi týdnech v žebříčku dost slabá.

Novinek v tomto týdnu bylo celkem šest. Tou nejvyšší je singl Christiny Aguilery "Your Body". Je dobře, že si jej konečně všimli už i čeští dramaturgové, u našich sousedů figuruje v žebříčku několik týdnů. Zuby na další velký hitparádový zásek si brousí určitě čerstvý držitel zlatého slavíka Tomáš Klus. Nástupcem jeho velkých hitů je song "Ledaco". Dvě pozice za sebou zaujaly hitovky od kolotočů. Jeden horší než druhý. Zpěvačka Mista sice přezdívají slovenská Lady Gaga, ale zvuk, kterým disponuje, nazývali inovativním před dvaceti lety. Její song "Show Me" je osmdesátý první. Další šílenost, tedy kapela Serebro s počinem "Gun", je o místo za ní.

Těším se na další počínaní Ollyho Murse se skotačivou "Troublemaker", která začíná na devadesátce. Později zareagovali naši dramaturgové i na hit "Sweet Nothing" Calvina Harrise a Florence Welch, který byl britskou jedničkou před několika týdny, rovněž i slovenští bratia ho už stejnou dobu točí.

    Top 10 - singly:
  1. Adele - Skyfall
  2. Asaf Avidan - One Day/Reckoning Song
  3. Rihanna - Diamonds
  4. Kryštof - Inzerát
  5. Maroon 5 - One More Night
  6. Robbie Williams - Candy
  7. fun. - Some Nights
  8. Flo Rida - I Cry
  9. The Script (feat. will.i.am) - Hall Of Fame
  10. David Deyl - Počítám

Led Zeppelin: Celebration Day
© facebook interpreta
Nejvíce se v minulém týdnu zastavila nakupující část obyvatelstva do krámu s deskami pro živák Led Zeppelin "Celebration Day", který vyšel v různých verzích od pouhých audio CD přes DVD po Blu-ray. Skvělé prodeje se tomuto záznamu comebackového vystoupení kapely z roku 2007 předpovídají i všude jinde po světě.

Ve zbytku desítky se nově mihli i Coldplay, kteří taktéž představují živák, jenž pořídili na svých cestách k desce "Mylo Xyloto". Dvanácté místo obsadil Joe Cocker se svou třiadvacátou deskou kariéry. Překvapivě za desítkou zůstala i Rihanna. Její album "Unapologetic" napodobilo její předešlé tři počiny a zůstala těsně za bránou nejprodávanější desítky - konkrétně na třináctém místě.

Pak následuje trojice českých novinek, jednadvacátý je Petr Hapka, o dvě pozice za ním Karel Kryl a jednatřicátá je kapela Citron. Poněkud za očekáváním skončili Green Day, jejich druhý počin z plánované trilogie nenapodobil sedmé místo úvodního díla a skončil osmatřicátý. Oblíbenec rádiových dramaturgů Pitbull v prodejním žebříčku s novinkou "Global Warming" bere chabou čtyřicet trojku.

    Top 10 - alba:
  1. N Led Zeppelin - Celebration Day+DVD
  2. Kryštof - Inzerát
  3. One Direction -Take Me Home
  4. N Coldplay - Live 2012
  5. Jaromír Nohavica - Tak mě tu máš
  6. Lucie Bílá - Modi
  7. Tomáš Klus - Racek
  8. ▼ Vojtěch Dyk & B-Side Band - Live At La Fabrika
  9. Karel Gott - Dotek lásky
  10. Michal Prokop & Framus Five - Sto roků na cestě

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 47. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY
  • Že by lepší časy v našich rádiích? (Pepa, 27.11.2012 20:56) Reagovat

    No tak se mi poslední týdny zdá, že se v českých rádiích začíná opravdu blýskat na lepš časy. Rádia výrazně zlepšila rychlost nasazování novinek, a dříve se nestávalo že by ještě relativně nové songy jako Skyfall a Damonds okupovaly stupně vítězů. Skyfall doufám že první místo ještě dlouho udrží, protože ač jsem si myslel že Adele už asi u mě žádnou svou písní epřekoná geniální hit Rolling In The Deep, tak Skyfall už se to pomalu, ale jistě daří! Pro mě spolu s Try od Pink a Girl On Fire Alicii Keys, kterým už se díkybohu taky začíná dařit, patří mezi nejlepší skladby roku 2012 co se týče zahraniční tvorby. Jen když si vzpomenu, jak ji zprzněla na předávání Českých Slavíků Ewa Farna, tak si říkám že kdyby to pustili Adele, tak by se z toho chudák musela svíjet v bolstech, a nebo se válet smíchy...U Pink opravdu tleskám, že Try už takhle stoupá, protože už definitivně se pro mě tato píseň zařadila do trojlístku k Sober a Fuckin Perfect, což považuji za to nejlepší co kdy natočila, a u této písně zvlášť neskutečně funguje videoklip. Jinak Try takto úchvatně Pink předvedla i minulý týden live na cenách American Music Awards, a doslova pobláznila Ameriku.
    Jinak nový song o Kluse v rádiích se nejmenuje Docela jak uvádíte, ale Ledaco.


    • Re: Že by lepší časy v našich rádiích? (Pepa, 28.11.2012 00:22) Reagovat

      "nemůžu si pomoct, návrat Pink po mateřské mi zatím přijde takový "bez šťávy". Nic tak skvělého jako Sober nebo Fuckin Perfect už od ní upřímně řečeno nečekám"

      • Re: Že by lepší časy v našich rádiích? (Lucka, 28.11.2012 11:44) Reagovat

        Nová tvorba p!nk se mi líbí, ale jak říkáte takový nemastný neslaný, Try je skvělá, ale na Sober prostě nemá nic :) Ale zase je ve formě, vystoupení na AMAs s Try bylo neskutečný, ale čekala jsem od nový desky víc, líbí se mi sotva 5 písniček a starý desky její sjíždím celý od vrchu dolů a tý nový jsem moc nepřišla na chuť..

  • Led Zeppelin (Brano, 29.11.2012 22:30) Reagovat

    stale na vasich strankach chyba recenzia Led Zeppelin - Celebration Day, je to skoda pretoze to je udalost roka ( minimalne ) asi najlepsi rockovy reunion vsetkych cias 11/10 :)

  • Led Zeppelin (jenda, 30.11.2012 07:55) Reagovat

    Nikdy bych nečekal, že v roce 2012 budou (alespoň na chvíli) nejprodávanější Led Zeppelin.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Akon, Forum Karlín, Praha, 16.5.2024
Naživo: Akonův pražský koncert se ze splněného snu proměnil v noční můru Pomohl objevit Lady Gaga, natočil duet s Michaelem Jacksonem, stojí za hymnou šampionátu ve fotbale. Výčet toho, co se Akonovi během posledních dvaceti let podařilo, je úctyhodný a nebere konce. Jeho úspěchy ale zároveň neznamenají,... čtěte zde
Vydáno: 17.05.2024 14:00 v sekci Naživo
Moimir Papalescu - V podstatě jsem retro sám o sobě
Rozhovory: Moimir Papalescu - V podstatě jsem retro sám o sobě Moimir Papalescu nepřehlédnutelně prostupuje domácí - převážně elektronickou - scénou. Působil či působí ve spoustě projektů, v poslední době se ale nejvíc přetřásá návrat formace Moimir Papalescu & The Nihilists. Bylo to... čtěte zde
Vydáno: 17.05.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Thirty Seconds To Mars, Sportovní hala Fortuna, Praha, 15.5.2024
Naživo: Thirty Seconds To Mars si v Praze napravili reputaci. Přivezli povedenou show Americké bratrské duo Thirty Seconds To Mars se po šesti letech vrátilo do holešovické sportovní haly, aktuálně zaštícené názvem Fortuna, a to v rámci turné nazvaného "Seasons". Jak se návrat povedl a jak znějí nové skladby z... čtěte zde
Vydáno: 16.05.2024 10:18 v sekci Naživo
Pohled do českých hitparád 19. týden 2024
Pop už v albovém žebříčku nehraje druhé housle. Taylor Swift dovršuje hattrick a boduje i Dua Lipa Česká rádiová hitparáda konečně hlásí nového vítěze. Mnohaměsíční stálice typu Dua Lipa, Ofenbach nebo Michael Schulte střídá americký zpěvák Teddy Swims se songem "Lose Control". V albech potřetí triumfuje Taylor Swift.... čtěte zde
Vydáno: 16.05.2024 08:00 v sekci Novinky | České hitparády
Nové desky 19/2024 - od Kings Of Leon přes Anguse & Julii Stoneovy po Aleka Benjamina
Nové desky 19/2024 - od Kings Of Leon přes Anguse & Julii Stoneovy po Aleka Benjamina Na velké hvězdy chudší týden nabízí především novinku Kings Of Leon, kterým sekunduje s ípíčkem plných hostů Orville Peck, australské duo Angus & Julia Stone, popový písničkář Alec Benjamin, punk-rockoví Hot Water Music,... čtěte zde
Vydáno: 15.05.2024 13:36 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Pop už v albovém žebříčku nehraje druhé housle. Taylor Swift dovršuje hattrick a boduje i Dua Lipa (16.05.2024 08:00)
- Spletli si naši dramaturgové rok? Rádiím vládne Michael Schulte s hitem loňského léta (09.05.2024 08:00)
- Taylor Swift převálcovala všechny české rappery a stanula na vrcholu albového žebříčku (02.05.2024 08:00)
- Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" (25.04.2024 07:30)
- Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády (18.04.2024 10:00)
- Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
- Nejdřív Benson Boone, teď Artemas. Český digitální žebříček ukazuje, že pop se vrací do hry (04.04.2024 08:00)
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Video: Pokáčovi ve filmovém songu "Život je pes" pomáhají Lucie Bílá, Richard Krajčo a spousta dalších (20.03.2024 09:26)

ALBUM TÝDNE 20/2024

The Valentines
You All Look Beautiful When You Dance

Trojice The Valentines z Hradce Králové se na hudební scéně pohybuje už od roku 2017. Po několika singlech a EP se letos konečně rozhodla svůj rukopis otisknout i do debutového alba, které nazvala "You All Look Beautiful When You Dance". A povedlo se - deska hudebně baví, přitom textově vybízí k zamyšlení.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
Ne 26.05.
Myles Smith (UK) (Rock Café, Praha)
Út 28.05.
Bruce Springsteen & The E Street Band (US) (Letiště Letňany, Praha)
Po 03.06.
Rakim (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
Út 04.06.
Sting (UK) (Amfiteátr Lochotín, Praha)
St 05.06.
Charlotte Sands (US) (Chapeau Rouge, Praha)
Čt 06.06.
Nickelback (CAN) (O2 Arena, Praha)
Čt 06.06.
††† (Crosses) (US) (Roxy, Praha)
Pá 07.06.
Alfie Jukes (UK) (Café V Lese, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy Queen Kabát Adele Sia Imagine Dragons Bono Taylor Swift Dua Lipa Rush Rammstein Mirai Beyoncé AC/DC Lady Gaga Liam Gallagher Coldplay
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu