shop.musicserver.cz
Nové desky pro 39. týden

Nové desky pro 39. týden

Vydáno: 23.09.2012 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Universal

Závěr září bude narvaný až k prasknutí. Novinky vydávají například Mika, John Frusciante, Mumford & Suns, folk-rockoví The Avett Brothers a svůj velký návrat dokonají No Doubt. Green Day představí první část trilogie, konečně vyjdou Kosheen a silné zastoupení v podobě Karla Gotta, Karla Plíhala a unikátního projektu Wabi a Ďáblovo stádo bude mít i Česko.

Pokud se v pondělí 24. září vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Mika - The Origin Of Love (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: synthpop / pop / dance pop

Mika - The Origin Of Love
V září už to budou tři roky, co britský zpěvák Mika vydal své poslední album "The Boy Who Knew Too Much" a rozhodně s ním nezaznamenal takový úspěch jako s debutem. Nyní vydává svou třetí desku "The Origin Of Love", u které by se rád na ztracené pozice vrátil. Svůj synthpop tentokrát spojil s řadou producentů, kteří by měli zajistit desce pestrost. Ve studiu se tak objevili lidi jako Greg Wells (Adele, Katy Perry), Dan Wilson, Benny Benassi nebo Klas Åhlund (Robyn). Sám Mika jako vzory pro toto album zmiňuje Daft Punk a Fleetwood Mac. Na desku zařadil celkem čtrnáct skladeb, včetně pilotního singlu "Celebrate", v kterém mu vypomohl Pharrell Williams. Videoklip k němu jsme vám již ukázali. Pokud by vám byl zmíněný počet písniček málo, pak vyhledejte dvoudiskovou edici s akustickými verzemi songů a několika remixy.


Green Day - ¡Uno! (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: poprock / punk-rock

Green Day - ¡UNO!
A je to tady! Jedna z (opět) nejsledovanějších desek amerických rockových punkerů "¡Uno!" míří na pulty hudebních obchodů. Nástupce tři roky staré "21st Century Breakdown" je první z plánované trilogie, ze které se ještě do konce tohoto roku máme dočkat druhého dílu "¡Dos!". Muzikanti se do studia odebrali letos v únoru a dveře za sebou zavřeli v červnu. Výsledkem jejich práce společně s producentem Robem Cavallem je dvanáct písní. Tři z nich - "Oh Love", "Kill The DJ" a "Let Yourself Go" - už můžete znát z rádií, případně od našeho šéfredaktora Honzy Baluška, který vám k prvním dvěma ochutnávkám nabídl videoklipy. Na YouTube.com kanálu formace se můžete také podívat na trailer. A pokud se rozhodnete začít trilogii sbírat, můžete si první díl pořídit v klasické edici, verzi na vinylu nebo v luxusním balíčku.


No Doubt - Push And Shove (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / ska / brit pop

No Doubt - Push And Shove
Příští týden se dočkáme jednoho velkého návratu, který se měl ale uskutečnit už o něco dříve. Již od roku 2008, kdy se opět dali dohromady včetně své hlavní hvězdy Gwen Stefani, No Doubt své fanoušky nepravidelně začali informovat o plánech natočit novou desku. Nicméně těhotenství právě zmíněné Stefani zapříčinilo, že kapela začala opravdu natáčet až začátkem minulého roku. Po více než roce a půl intenzivní práce ve studiu je tu výsledek - album "Push And Shove". No Doubt pro něj nahráli celkem jedenáct skladeb, na nichž se podílel například britský producent Spike Stent, kterého známe nejen z předchozích nahrávek formace, ale třeba i z desek Madonny, Take That, Muse, Ushera a řady dalších. Dalším je pak třeba Diplo. Desku předznamenal singl "Settle Down", jehož videoklip jsme vám před časem představili. K dostání bude i dvoudisková verze s několika remixy a živými skladbami.


Sex Pistols - Never Mind The Bollocks (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: punk / rock

Sex Pistols - Never Mind the Bollocks
Je tomu přesně pětatřicet let, co na hudební scénu udeřili Sex Pistols se svou deskou "Never Mind The Bollocks". Nyní si nesmrtelné songy, které měly vliv na spoustu dalších kapel a hudebníků, můžete připomenout znova. Nahrávka vychází v boxsetu a kromě standardního tracklistu se můžete těšit na další hudební záznamy, rozhovory, obrázky a další doprovodné předměty. Písně prošly samozřejmě důkladným pročištěním a na veškerý proces nedohlížel nikdo jiný než Tim Young společně s Chrisem Thomasem, producentem původní desky. Milovníci raritního materiálu se navíc mohou těšit kromě jiného na "zapomenutou" demo nahrávku "Belsen Was A Gas" a dalších šest demo kousků z bootlegu "Spunk". Snad nejzásadnější písní z celé nahrávky "Never Mind The Bollocks" je kultovní "God Save The Queen", jejíž text bude také přiložen ke každé kopii alba. Luxusní balíček bude navíc obsahovat stostránkovou knihu "1977 Diary" s citáty a doposud nezveřejněnými fotografiemi. Nebude chybět ani DVD "Live 1977" a další zašantročené záznamy z koncertů. Doplňující informace o jednotlivých edicích, mezi kterými nechybí vinyl, luxusní a super luxusní mutace, najdete na oficiálním webu kapely.


Kosheen - Independence (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: elektronika / taneční hudba

Kosheen - Independence
Britská kapela Kosheen se po více než čtyřech letech vrací s novým studiovým albem a nutno říct, že figuruje v edičních plánech už asi půl roku. Díky tomu, že novinku vydává na svém vlastním labelu Skeleton, nebylo třeba až tak moc pospíchat. Nicméně nyní je po dlouhých odkladech "Independence" konečně na světě a Kosheen by se na ní měli vracet ke svým tanečním kořenům, kdy jejich kariéra dosáhla doposud největších komerčních úspěchů. To potvrzuje již i pilotní singl "Get A New One" a v podobném duchu se nese i druhý "Spies". Některé z těchto nových písniček už Kosheen sdílí prostřednictvím videa na svém Facebooku.


Blaqk Audio - Bright Black Heaven (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: elektronika

Blaqk Audio - Bright Black Heaven
Elektronické duo Blaqk Audio z Ameriky se po pěti letech hlásí o slovo s další nahrávkou. Jejich v pořadí druhá studiovka nese titul "Bright Black Heaven", a i když vychází po docela dlouhé době, duo o ní prohodilo pár slov už v říjnu roku 2009. Podle dalších zpráv byla deska hotová už loni v prosinci. Celkem tedy přináší dvanáct kousků, z větší části více poznamenaných vlivem drum'n'bassu, a jak tomu bylo už na předešlé desce, texty se motají především okolo choulostivých témat. A sami se můžete přesvědčit, jestli to je pravda: na YouTube.com stránkách najdete hned několik ukázek. V obchodech s hudebními nosiči si pak budete moct vybrat mezi klasickou verzí alba a limitkou.


Tip týdne

Wabi Daněk - Wabi a Ďáblovo stádo (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: trampská hudba / alternativní country rock

Wabi Daněk - Wabi a Ďáblovo stádo
Velmi zvláštní projekt se zrodil během letošního léta. Na jeho počátku odjel Wabi Daněk společně s několika hudebníky do srubu v Orlických horách. Ansámbl říkající si Ďáblovo stádo čítal lidi z nejrůznějších žánrů jako Jan Lstibůrek, Maťo Mišík, David Landštof, Luboš Novotný, Petra Páchová anebo Radůza coby host. Za třeskutých bouří, výpadků proudu a za svitu měsíce začala vznikat deska o lidských příbězích, chtíči, vině, trestu a skrytých ideálech i útrapách obyčejného života. Ze srubu se během léta přesunuli do Prahy, kde se k nim pak přidala ještě Aneta Langerová. Ďáblovo stádo uchopilo jedinečný český fenomén, tramping, a pojalo ho po svém - současně, syrově, naturálně. Ve výběru jim zůstaly písničky let 60. a 70. od Greenhornů, bratří Ryvolů, Kapitána Kida, samotného Wabiho Daňka i z časů trampského úsvitu. Díky rozmanitosti umělců ale nevzniklo jen album "Wabi a Ďáblovo stádo" o třinácti skladbách, ale i umělecké fotografie, dokumentární film, klipy a vizuály. Oficiální trailer na stránkách tohoto projektu je více než lákavou pozvánkou.


John Frusciante - PBX Funicular Intaglio Zone (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: electronica / synth pop

John Frusciante - PBX Funicular Intaglio Zone
Kytarista John Frusciante se po odchodu z Red Hot Chili Peppers skutečně nenudí. Po letos vydané "Letur-Lefr EP" servíruje hudebním konzumentům další chod, tentokrát ten hlavní. Jedná se o novinkové CD "PBX Funicular Intaglio Zone", které naplnil devítkou nových písní. Za povšimnutí stojí už samotný název alba. Sám hudebník ho vysvětluje jako propojení ve spojitosti s cyklicky se opakujícím se pohybem, který se podle něj děje podobně i v hudbě. Abyste lépe pochopili jeho záměr, navštivte jeho YouTube.com kanál, kde najdete krátké preview všech písní.


Xindl X - Lá$ka (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk / pop-folk

Xindl X -Lá$ka
Český písničkář Xindl X je aktuálně v jednom kole. Připravuje nové turné, svůj první zpěvník "Xpěvník" a především novou desku "Lá$ka". Ta je jeho třetím studiovým počinem, který čítá patnáct položek včetně tří bonusů. Zbylých dvanáct kousků je, dle vlastních slov Xindla X, vlastně stejný počet portrétů lidí, co chtějí být milováni a myslí si, že aby je někdo miloval, musí být slavní a bohatí. Tak se ženou za slávou a bohatstvím, a aby to získali, jsou ochotni obětovat všechno. Včetně té lásky, kvůli níž to původně dělali. O čem je řeč, prozradil už první singl "Zlato", jehož videoklip uvidíte na Xindlově webu. Mezi třemi bonusy pak najdete i skladby, na kterých spolupracoval Karel Gott či Kuzma s Brunem.


Steve Harris - British Lion (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Steve Harris - British Lion
Kdo umí, ten umí. A Steve Harris, baskytarista legendárních Iron Maiden, umí velice dobře. I přes obsáhlé koncertní aktivity dokázal sepsat a nashromáždit dostatek písní, aby z nich pak ve studiu svépomocí vyprodukoval deset kousků. A třeba podle uznávaného magazínu Kerrang! se mu to povedlo na výbornou. Popisují ho jako album, které "zní jako od neuvěřitelně talentovaného skladatele překračujícího meze, kde se běžně pohybuje". Podobně přívětivě se o první sólovce Stevea Harrise vyjadřuje i časopis Metal Hammer. Váš názor si sami můžete utvořit po návštěvě Harrisova kanálu na YouTube.com.


Brad Mehldau Trio - Where Do You Start (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz

Brad Mehldau Trio - Where Do You Start
Je to přesně půl roku, co jsme vám představili poslední album "Ode" jazzového klavíristy Brada Mehldaua, respektive jeho tria, a už je tu opět a znovu v triu, tedy za doprovodu basy Larry Grenadier a bicích Jeffa Ballarda. Deska dostala název "Where Do You Start" a je jakýmsi tematicky odlišným pokračováním, či spíše doplněním "Ode". Zatímco na jaře vydané a kritikou vřele přijaté album obsahovalo původní skladby Brada Mehldaua, na podzimním počinu se nacházejí písně z repertoáru jiných interpretů - Alice In Chains, Sufjan Stevens, Elvis Costello, Nick Drake, Sonny Rollins a Chico Buarque. Jednu píseň přidal pak sám Brad a celou nahrávku i produkoval.


Mumford & Sons - Babel (Universal)

web / facebook.com / psali jsme
žánr: indie folk / folk rock

Mumford And Sons - Babel
Britští Mumford And Sons mají po třech letech napilno. Aby na ně hudební svět nezapomněl, přicházejí s druhou studiovkou "Babel". Vzhledem k úspěchu prvotiny "Sigh No More" svěřili produkci opět do rukou Markuse Dravse. Společně ve studiu vytvořili dvanáct kousků a jeden z nich, pilotní singl "I Will Wait", jste si mohli poslechnout díky článku našeho kolegy Ondřeje Hricka. Ten skladbu ohodnotil velice pozitivně! Jestli se v celém duchu nese celá deska, můžete posoudit sami. Odskočte si na stránky Prettymuchamazing.com, kde najdete několik dalších ukázek.


Karel Gott - Dotek lásky (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: střední proud / pop

Karel Gott - Dotek lásky
Karel Gott je v poslední době hudebně velmi aktivní. Ani ne rok po albu "Sentiment" vydává další s názvem "Dotek lásky". Přinese sedmnáct českých verzí jeho oblíbených písní především z amerických popových, rokenrolových, soulových nebo countryových předloh, z nichž část už byla u nás dříve nazpívaná. Hodně čerpal z repertoáru Elvise Presleyho ("Always On My Mind", "Suspicious Minds" nebo "Devil In Disguise"), přidal klasické kousky z let padesátých a šedesátých jako "Blue Velvet", "Crying In The Rain" nebo "I’m A Believer" a z novějších si vybral "She", písničku Michaela Jackson "Ben" nebo "Vincenta", kterého má v repertoáru Pavel Bobek. Na desce uslyšíte i dva duety - "Endless Love" s Monikou Absolonovou a "Nothing’s Gonna Stop Us Now" s Gabrielou Gunčíkovou. Texty jsou z odkazu Zdeňka Borovce nebo Pavla Vrby, ale trochou přispěli i Eduard Krečmar, Karel Šíp, Miloš Skalka a Vladimír Poštulka. Ukázky prvních dvou kousků lze najít v audioplayeru na webu Karla Gotta.


The Avett Brothers - The Carpenter (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk rock / roots rock / indie rock

The Avett Brothers - The Carpenter
Americká folk-rocková skupina The Avett Brothers si minulým albem "I And Love And You" vybudovala na americké hudební scéně velmi slušnou pozici. Tu mají podloženou třeba i šestnáctým místem v americkém albovém žebříčku, kterou by si ale rádi ještě vylepšili. Podařit se jim to může se zbrusu novým počinem "The Carpenter", které opět produkoval slavný Rick Rubin a mihli se na něm i členové Red Hot Chili Peppers a Heartbreakers Toma Pettyho. Prvním singlem je "Live And Die", který uslyšíte na portálu npr. org.


Gary Moore - Blues For Jimi (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / ska / brit pop

Gary Moore - Blues For Jimi
Irský kytarista Gary Moore, známý z kapel jako Skid Row nebo Thin Lizzy, se sice už víc než rok dívá na svět z rockového nebe, ale díky vydavatelství Eagle Rock Entertainment se ještě jednou připomene na stříbrném kotoučku. Na pulty míří "Blues For Jimi", záznam koncertu uspořádaného na počest jeho vzoru Jimiho Hendrixe. Ten večer zaznělo dvanáct předělávek slavných kousků jako "Purple Haze", "The Wind Cries Mary", "Mary" a samozřejmě také "Voodoo Child (Slight Return)". A budete mít na výběr hned z několika formátů: CD, DVD a Blu-ray disku. Pro hudební ukázku zavítejte na stránky Soundcloud.com.


Karel Plíhal - Vzduchoprázdniny (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk

Karel Plíhal - Vzduchoprázdniny
Velmi dlouho čekali příznivci Karla Plíhala na jeho novou desku. Posledním autorským albem totiž doposud bylo "Kluziště", které vyšlo v roce 2000, a od té doby se přihlásil pouze s živákem a nahrávkou kainarovských písní. Nyní je tedy konečně zpět a svoji novinku nazval "Vzduchoprázdniny". Vznikala v průběhu posledních tří let, a tak není divu, že některé z písniček už budou návštěvníci jeho koncertů znát. Celkem jich je dvaadvacet a původně měly vyjít již prvního září. Natáčení probíhalo ve studiu Audio-Kokpit.


Devin Townsend Project - Epicloud (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: progresivní rock / metal

Devin Townsend Project - Epicloud
Kanaďan Devin Townsend je neúnavný. Nyní vydává svou patnáctou studiovku "Epicloud" a pátou v pořadníku jeho alb v rámci Devin Townsend Project. Svým posluchačům na ní předloží opět pořádnou dávku progresivního rocku. Jak ale sám říká, teď na ní najdou i "něco jazzového a taky fakt tvrdého". Devin Townsend ještě upřesňuje: "'Epicloud' je první deska, na které se cítím dostatečně sebejistě, abych na ni dokázal nacpat všechny tyto vlivy. Takže je z toho něco mezi hard rockem, schizofrenickým metalem, country a ve své podstatě ambientní muzikou." Asi proto se dosavadní recenze shodují na vesměs lehce nadprůměrném ohodnocení. Sami ale uděláte nejlíp, když si poslechnete a ohodnotíte alespoň ukázky. Najdete je na stránkách YouTube.com.


INXS - Kick 25 (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / pop rock

INXS - Kick 25
Že byl rok 1987 neuvěřitelně výživný, nám už minulý týden připomenula dvě alba "Bad" a "So" nebo před časem "Graceland". A tento týden tu máme další dvě, která slaví pětadvacáté výročí. Tím prvním je "Kick" INXS, ze kterého pochází takové hity jako "New Sensation", "Never Tear Us Apart", "Devil Inside", "Mystify" či "Need You Tonight". V případě "Kick 25" budou k dostání tři verze. První přinese 2CD, kde k originálnímu albu přibude ještě disk s raritami, b-stranami singlů, demoverzemi a živými nahrávkami některých písniček. Audiofilové si nenechají ujít vinylovou podobu alba a skalní budou hledat Super Deluxe Edition se třemi CD a jedním DVD. Třetí CD doplní ještě remixy a DVD s živými nahrávkami, dokumentem a klipy.


Deadmau5 - Album Title Goes Here (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: electro / progresivní house

Deadmau5 - Album Title Goes Here
Joel Thomas Zimmerman aka Deadmau5, tvůrce elektronické, místy progresivně housové až trancové muziky, potěší své fanoušky po dvouletém čekání novou deskou. Nahrávka s názvem "Album Title Goes Here" vznikala v rozmezí let 2009 a 2012 s hlavním producentským dohledem samotného Joela Zimmermana. Deadmau5 navíc rozeslal pár pozvánek, a tak ve studiu přivítal hudebníky například z My Chemical Romance nebo celou sestavu Cypress Hill. Na jednu písničku se zastavila také Imogen Heap. Celkem se na CD vešlo třináct kousků, které si můžete poslechnout na stránkách soundisstyle.com.


Různí - Dirty Dancing - Anniversary Edition (soundtrack) (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: filmová hudba

Různí - Dirty Dancing - Anniversary Edition (soundtrack)
Druhým albem, které tento týden bude slavit pětadvacáté výročí, proslavil především film. Řeč je samozřejmě o "Hříšném tanci". Hudba k filmu, která se v průběhu dalšího čtvrtstoletí stala jedním z nejúspěšnějších a nejprodávanějších soundtracků všech dob, vychází nyní ve výroční edici. Základ pochopitelně zůstává v originální verzi a CD obohaceno o nové bonusy - speciální část bookletu je věnována vzpomínce na před třemi lety zemřelého Patricka Swayzeyho, do bookletu je dále vloženo šest nejznámějších fotek z filmu, které si fanoušci mohou zarámovat, a další bonusy.


V krátkosti - výběry

S blížícím se podzimem začínají vycházet i nejrůznější kompilace a výběry. Zde je pár těch, co stojí za zmínku:

  • The Beach Boys slaví v letošním roce padesát let své existence, a tak není divu, že vedle koncertování a zbrusu nového alba "That’s Why God Made The Radio" je tu ještě kolekce toho nejlepšího "Greatest Hits 50 Big Ones". Bude mít hned dva formáty. Ten první, základní, přinese dvacítku těch největších hitů této pětky z Kalifornie. Deluxe verze nabízí hlubší průřez celou padesátiletou kariérou kapely, který má symbolických padesát položek. Zmiňovaný dvoudiskový box je doplněný rozsáhlým bookletem, do kterého přispěl s nově napsanými poznámkami editor časopisu Rolling Stone David Wild, a nechybí ani kolekce sedmi pohlednic.
  • Fešáci sice padesátku ještě nemají, ale chybí jim do ní už jen pět let. I oni se rozhodli jubileum oslavit kompilací "Fešáci 45 let". Tento výběr, sestavený fešáckým kapelníkem Antonínem Kny, shrnuje repertoár natočený v letech 1969 až 2012. Licenční spolupráce propojila katalogy všech možných vydavatelů, aby nechyběly záznamy ze žádné části jejich kariéry. Vedle prověřených hitů na tomto 2CD najdete také letošní novinky, včetně verzí takových světových trháků, jako je "Up Where We Belong" nebo "Tequila Sunrise".
  • Josh Davis, vinylový guru z Kalifornie, jehož zná celý svět pod jménem DJ Shadow, se rozhodl rekapitulovat a vydává kolekci toho nejlepšího ze své dvacetileté kariéry. Celkem takto vyskládal čtrnáct starších songů a k nim pak přihodil ještě dvě novinky.


Dále vychází:

Cecilia Bartoli - Mission (Universal)
Citron - Plni Energie (Supraphon)
Evocation - Illusions Of Grandeur (EMI)
Evocation - Illusions Of Grandeur/Ltd (vinyl) (EMI)
Evocation - Illusions Of Grandeur/Ltd (EMI)
Gorement - Within The Shadow Of Dark/Ltd (EMI)
Gorement - Within The Shadow Of Darknes (EMI)
Graveyard - Goliath (M.A.B.Records)
Jan Spálený - Panenko Skakava/Live Sess (EMI)
Motörhead - World Is Ours-Vol.2 (EMI)
Motörhead - World Is Ours-Vol.2 (vinyl) (EMI)
Motörhead - World Is Ours-Vol.2 (DVD) (EMI)
Rat Pack - Christmas With The Rat Pack (EMI)
Různí - Mega Hits 2012 (Universal)
Thanatos - Emerging From The Netherworld (vinyl) (EMI)
Thanatos - Emerging From The Netherworld (EMI)
Thanatos - Realm Of Ecstasy (vinyl) (EMI)
Thanatos - Realm Of Ecstasy (EMI)
Věra Martinová - Foukněte do svící (EMI)
Witchcraft - Legends (M.A.B.Records)

NÁZORY
  • Doufám (Kraky, 23.09.2012 13:36) Reagovat

    Doufám, že u Steva to nebude pořád to vybrnkávání jako u Ironů. Od doby, co odešel Blza, my s tím všechna ta další alba zní stejně. Tak doufám, že to bude stát za to.

    • Re: Doufám (Kraky, 23.09.2012 13:37) Reagovat

      *Blaze

  • Music (Fery, 02.10.2012 00:38) Reagovat

    Tak reklamní šoty velkých nakladatelství bychom měli,teď ještě co vyjde za opravdu zajímavou muziku:-)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Video: Katka Knechtová s Xindlem X zvou duetem "Si zabil, kámo" ke sledování seriálu "Policie Hvar" (13.02.2024 15:38)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Video: Xindl X bojuje se "Slabou vůlí" poněkud slabou písní (31.01.2024 10:19)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu