shop.musicserver.cz
Tata Bojs, Sportovní hala BC Sparta, Praha, 25.10.2011

Moje jediný přání je opakování

Vydáno: 27.10.2011 09:22 v sekci Naživo - Lukáš Benda | foto: Martin Chochola / musicserver.cz

Nebudeme se opakovat. Nebudeme se opakovat. Nebudeme se opakovat. Nebudeme se opakovat. Nebudeme se opakovat. Nebudeme se opakovat. Nebudeme se opakovat. Nebudeme se opakovat. Nebudeme se opakovat. Nebudeme se opakovat. Nebudeme se opakovat. Nebudeme se opakovat.

Tata Bojs

předkapely: Longital, Sunflower Caravan
místo: Sportovní hala BC Sparta, Praha
datum: 25. října 2011
setlist: Progresivní (intro), Papírovka, Attention aux hommes!, Hořká čokoláda, Elišce, Filmařská, Skovka, Ztraceni v překladu, Světová, Toreadorská, Bába, Písmenková, Usínací, 2031, Eko echo, Opakování, Šťastnější, Homo Demo, Růžová armáda, Náměsíčná, Vesmírná, Progresivní (outro)
fotogalerie: zde

Tata Bojs, Praha, Sportovní hala BC Sparta, 25.10.2011
© Martin Chochola / musicserver.cz
Tata Bojs letos vydali vyjařenou, vydařenou nahrávku "Ležatá osmička" (makrorecenze). Tata Cais se letos také vydali na své dosud nejmonstróznější turné, věnované oslavě osudového, osmého alba. Nejpodstatnější, divácky nejpočetnější zastávku koncertní šňůry, jež je při kartografickém zakreslení postavena ve tvaru položené osmičky, zažila v úterý Praha. Na sedmičce - totiž na Letné - Tatáče nadšeně vítal třítisícihlavý, natěšený had.

Okno perfekcionismu, které Tata Bojs při své šou do nekonečna otevírali, vypadlo během večera několikrát z pantů. Naštěstí, nikdo nebyl zraněn. Hned při příchodu do přeprodané, přetopené basketbalové haly způsobila šok šatna bez šatnářů/šatnářek, fungující na bázi samoobsluhy. Štěstí, že publikum Tata Bojs netvoří průměrní Češi/průměrné Češky. Na atmosféře příliš nepřidalo ani nepříliš šťastně vybrané slovenské duo Longital, které svým usínáním zapříčinilo hodinové čekání na baru. Plazící se kelímkoví plazi pak de facto zabarikádovali většinu fans následující předkapely - Sunflower Caravan - v útrobách stařičké haly. Na Andyho snahy tak reagovalo jen ticho.

Tata Bojs, Praha, Sportovní hala BC Sparta, 25.10.2011
© Martin Chochola / musicserver.cz
Odraz okna perfekcionismu, kterým Tata Bojs dvě hodiny intenzivně proskakovali, připomínal spíše než klasický popový koncert, varieté. Teatrální, místy cirkusové varieté tak promyšlené, až mrazilo. Nasvícená mrkací megabulva, filmování při "Filmařské", papírová koule nad hlavami háďat, nasvícení vytvarované do ležaté osmičky, adrenalinové i komorní úpravy jednotlivých písní, jednotný osmičkový outfit, progresivní psychedelické projekce. Hosté. Zamrazilo při výstupu Clarinet Factory, kdy Dušanem Neuwerthem nazvučeným prostorem vibroval každičký tón. A co teprve světová premiéra "Světové" s Vladimirem518 a kultovním samplem "chlastat, hulit, kouřit, šukat".

Mašina Tatáčů vychrlila páru na publikum celkem dvaadvacetkrát. Nejkrásnější obláček byl právě ten, na kterém se táta Cais svezl s penerem Vladimirem. Milovníci, lépe milovnice zpívajícího bubeníka, multifunkčního umělce Caise, byly drážděny alfa-sameckými pohyby, v rozkroku kyvadlově se pohybujícím páskem, zahradnicko-cyklistickým potahem dlaní a nadživotním výkonem symbolu Tata Bojs. Bendovi a několika dalším však učaroval speciální host, kouzelník Vladimir518. Světová premiéra "Světové" dopadla světově.

Poznámka pod čarou

Na Caisovy svůdné pohyby jsem byl upozorněn fetišistickými poznámkami a padajícími slinami své sparing-partnerky pro danou noc, KK. S KK jsme se před koncertem neznali a ani po něm se neznáme. Ale o dvou věcech nemám pochyby - byl to skvělý večer, a že KK miluje Caise. Vyrábí trička na motivy písní Tata Bojs a ze všeho nejvíce touží, aby jí je kapela podepsala. A možná by chtěla přespat ve zkušebně nebo tak. Sparing-partnerem KK pro danou noc jsem byl já. Káká napsala hodinu před začátkem na zeď nářků na stránce akce na sociální síti, že jde sama. Že nechce jít sama. Rozehráli jsme virtuální duet, který došel svému naplnění při závěrečném partu "Světové", kdy V518 rapuje do Caisových nápěvů. Chvíle, kdy Vláďův obdivovatel střetne obdivovatelku Milana.

Já: Tvý mladý srdce nemůžu mít, doba je špinavá stejně jak já, tvý mladý srdce nemůžu chtít, pravda je nejasná a podivně zlá.
KK: Moje naivita mě za srdce chytá, jsem lolita, tvoje prosperita.
Svět je místo co bude končit, já do misky sbíram jen slzy lolit.
Můžu mu věřit?
Nemůžeš mi věřit.
Má mě rád?
Nemám tě rád.
Zavolá znova?
Nezavolám znova.
Mluví pravdu?
Nemluvím pravdu.
Apokalyptická vize už nezní tak cize.
Svět je místo co bude končit, já do misky sbíram jen slzy lolit.

Tata Bojs, Praha, Sportovní hala BC Sparta, 25.10.2011
© Martin Chochola / musicserver.cz
Okno perfekcionismu během celé šou zamrzlo jen při exhibicích přizvané taneční skupiny. Gymnastické kreace působily často rušivě a odváděly pozornost od hlavní dějové linie celého koncertu. Dějové linie, která přesáhla celý dramatický oblouk. Vrchol nastal při křtu aktuální nahrávky. Namísto sprchy Bohemkou přišel světelný rituál, slavnostní obřad při kterém příchozím došlo, jak nadčasová a geniální práce za Tatáči stojí. Kapela k nezaplacení.

Jediné přání publika po závěrečném outru, tedy opakování celého setlistu, zůstalo nevyslyšeno. "Nebudeme se opakovat," shodli se Mardoša a spol. a odjeli na afterparty. Dupajícímu hadu pod pódiem pustili - asi na uklidněnou - The Clash, hadí přání ovšem Tatáči slyšeli a chystají se jej dle svých slov brzy vyslyšet. Také se tak těšíte na opakování?

NÁZORY
  • setlist (david, 27.10.2011 23:13) Reagovat

    mala uprava setlistu-chybi pesaci a progresivni outro byla uplne 1.jinak supr koncert, jen skoda nemoci klarky a nezarazeni telesne ktera byla avizovana

  • ! (eleanora, 30.10.2011 20:30) Reagovat

    otřesný! ...tenhle report :-/

    • Re: ! (kufffy, 01.11.2011 17:09) Reagovat

      Naopak, je to napsaný skvěle!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Akon, Forum Karlín, Praha, 16.5.2024
Naživo: Akonův pražský koncert se ze splněného snu proměnil v noční můru Pomohl objevit Lady Gaga, natočil duet s Michaelem Jacksonem, stojí za hymnou šampionátu ve fotbale. Výčet toho, co se Akonovi během posledních dvaceti let podařilo, je úctyhodný a nebere konce. Jeho úspěchy ale zároveň neznamenají,... čtěte zde
Vydáno: 17.05.2024 14:00 v sekci Naživo
Moimir Papalescu - V podstatě jsem retro sám o sobě
Rozhovory: Moimir Papalescu - V podstatě jsem retro sám o sobě Moimir Papalescu nepřehlédnutelně prostupuje domácí - převážně elektronickou - scénou. Působil či působí ve spoustě projektů, v poslední době se ale nejvíc přetřásá návrat formace Moimir Papalescu & The Nihilists. Bylo to... čtěte zde
Vydáno: 17.05.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Thirty Seconds To Mars, Sportovní hala Fortuna, Praha, 15.5.2024
Naživo: Thirty Seconds To Mars si v Praze napravili reputaci. Přivezli povedenou show Americké bratrské duo Thirty Seconds To Mars se po šesti letech vrátilo do holešovické sportovní haly, aktuálně zaštícené názvem Fortuna, a to v rámci turné nazvaného "Seasons". Jak se návrat povedl a jak znějí nové skladby z... čtěte zde
Vydáno: 16.05.2024 10:18 v sekci Naživo
Pohled do českých hitparád 19. týden 2024
Pop už v albovém žebříčku nehraje druhé housle. Taylor Swift dovršuje hattrick a boduje i Dua Lipa Česká rádiová hitparáda konečně hlásí nového vítěze. Mnohaměsíční stálice typu Dua Lipa, Ofenbach nebo Michael Schulte střídá americký zpěvák Teddy Swims se songem "Lose Control". V albech potřetí triumfuje Taylor Swift.... čtěte zde
Vydáno: 16.05.2024 08:00 v sekci Novinky | České hitparády
Nové desky 19/2024 - od Kings Of Leon přes Anguse & Julii Stoneovy po Aleka Benjamina
Nové desky 19/2024 - od Kings Of Leon přes Anguse & Julii Stoneovy po Aleka Benjamina Na velké hvězdy chudší týden nabízí především novinku Kings Of Leon, kterým sekunduje s ípíčkem plných hostů Orville Peck, australské duo Angus & Julia Stone, popový písničkář Alec Benjamin, punk-rockoví Hot Water Music,... čtěte zde
Vydáno: 15.05.2024 13:36 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Osobitě invenční Clarinet Factory představují desku "Towers". Vyjde i na vinylu (15.04.2024 10:32)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Clarinet Factory píší s novou deskou další kapitolu své sonické cesty (14.02.2024 14:15)
- Naživo: Jestli tam byl, měl by František Kafka radost. Kafka Band pokřtil svůj "Proces" v Paláci Akropolis (17.01.2024 15:00)
- Naživo: Jak se Tata Bojs loučili s Divadlem Archa (10.12.2023 12:45)
- Brněnský festival BATCH má kompletní program, zahraje i Lenny či Vladimir 518 (29.09.2023 11:58)
- Video: Vladimir 518 natočil s Katarzií singl "Vidim to, jako by to bylo včera" ke sci-fi filmu "Bod obnovy" (17.09.2023 08:00)
- Audio: Kafka Band zve v čerstvém singlu "Maskenball - Maškarbál" na (možná) poslední večírek (01.08.2023 11:11)
- Naživo: Tata Bojs na hlučínské Štěrkovně možná naposledy zahráli kompletní "Nanoalbum" (30.07.2023 13:31)
- Tata Bojs zahrají na Štěrkovně Open Music v Hlučíně kompletní "Nanoalbum" (25.07.2023 09:43)

ALBUM TÝDNE 20/2024

The Valentines
You All Look Beautiful When You Dance

Trojice The Valentines z Hradce Králové se na hudební scéně pohybuje už od roku 2017. Po několika singlech a EP se letos konečně rozhodla svůj rukopis otisknout i do debutového alba, které nazvala "You All Look Beautiful When You Dance". A povedlo se - deska hudebně baví, přitom textově vybízí k zamyšlení.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
Ne 26.05.
Myles Smith (UK) (Rock Café, Praha)
Út 28.05.
Bruce Springsteen & The E Street Band (US) (Letiště Letňany, Praha)
Po 03.06.
Rakim (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
Út 04.06.
Sting (UK) (Amfiteátr Lochotín, Praha)
St 05.06.
Charlotte Sands (US) (Chapeau Rouge, Praha)
Čt 06.06.
Nickelback (CAN) (O2 Arena, Praha)
Čt 06.06.
††† (Crosses) (US) (Roxy, Praha)
Pá 07.06.
Alfie Jukes (UK) (Café V Lese, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber The Prodigy Vladimír Mišík Queen Kabát Adele Sia Imagine Dragons Bono Dua Lipa Taylor Swift Rush Rammstein Mirai Beyoncé AC/DC Liam Gallagher Lady Gaga Coldplay
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu