shop.musicserver.cz

Sex, tráva a hip-hop

Vydáno: 15.05.2001 05:00 v sekci Recenze - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Na DVD "The Up In The Smoke Tour" se sešly velké hvězdy rapové scény včetně Eminema.

7/10

The Up In Smoke Tour

Celkový čas: koncert - 120 minut, bonusy - 36 minut

Co bych vám to neprovalil hned na začátku - nikdy jsem nebyl velký fanoušek hip-hopu a videoklipy Dr. Dre, Snoop Dogga, Eminema a o něco méně i Ice Cuba, tedy všech zastoupených na tomto DVD, pro mě byly jen velkou zábavou. Ono dívat se na ně, jak po nich lezou davy krásných polonahých holek, jak jsou drsní a vůbec... člověk to snad nemůže brát ani vážně. Všichni tito rappeři jsou úspěšní hlavně doma v USA, kde jejich popularita může soupeřit bez problémů s Britney či chlapeckými kapelami, ale u nás to tak jednoznačné není. Více známý z oné čtveřice je u nás snad jen Eminem a to ještě spíš díky své kontrovezní pověsti a vykradení Dido v písničce "Stan", jinak by o něm většina Čechů ani neslyšela. Tím samozřejmě nemám na mysli fanoušky podobné hudby, ale běžné posluchačstvo.

Up In Smoke Tour bylo turné, které americké fanoušky rapu muselo nadchnout. Kromě čtyř zmíněných hvězd se na něm sešla i spousta dalších rapperů, kteří se na pódiu třeba jen mihli. Co se týká celého koncertu, pro mě se jedná hlavně o velkou srandu. Pódium je pořád plné drsných černochů, jeden je fakt drsnější než druhý, publikum je naopak plné mladých holek, které každou chvíli na účinkující vystrčí prsa (více si jich užijete ještě v bonusových materiálech i v malém bookletu), odvážnější ukáží dokonce i ochlupení poněkud v nižších oblastech svého těla. Ehm. Jo a taky se z každého třetího slova dozvíte, že "fuck", kam se hrabou Limp Bizkit.

Když pomineme samotnou hudbu, kterou sice já příliš nemusím, ale spousta lidí ano, musím uznat, že DVD je naprosto skvěle udělané. Samotný koncert je v dvouhodinovém sestřihu, kdy je největší prostor dán Dr. Dremu a Snoop Doggovi, menší už Eminemovi a Ice Cubovi. Celé je to obrovská show, jednotlivé skladby jsou prokládány záběry ze zákulisí a různými hláškami. Počátek vystoupení Dr. Dre a Snoopa je uveden dvěma krátkými filmečky, které byly promítány i na koncertech. V tom prvním si to kluci rozdají s několika mimořádně vyvinutými holkami najednou, v tom druhém postřílí pár chlapů, kteří přepadli obchod. Při koukání na to si říkám, že to prostě nemůžou myslet ani trošku vážně, když v poslední scéně najednou odprásknou posledního kluka, který leží zraněný na zemi a nemůže už vůbec nic, jen brečet... Inu trošku jiná forma zábavy, vydělávat se dá na lecčem a Dr. Dre už dlouho není "umělec", ale spíše obchodník každým coulem. Ostatně z celého koncertu jde cítit obrovská vykalkulovanost a business, což ovšem nijak nesnižuje kvalitní záznam, střih, zvuk a a vše ostatní.

Kromě koncertu obsahuje DVD spoustu bonusových materiálů. Nejzajímavější je dvanáctiminutový dokument o tom, jaké měli problémy v Detroitu v souvislosti s výše zmíněnými filmečky. Pak zde najdete několik krátkých záznamů, jak účinkující hráli basket a podobně, zajímavé jsou rozhovory se členy koncertního týmu, přeji vám vidět šéfa ochranky, kterým je asi dvousetkilový černoch. Drsnej. Zcela zbytečnou součástí DVD je fotogalerie, divím se, že ještě výrobci dévédéček nepochopili, že několik fotek přes polovinu obrazovky opravdu nikoho nezajímá.

Pokud máte rádi Dr. Dre a spol., máte se na co těšit, dévédéčko je opravdu výborně udělané, i když neobsahuje naprosto žádné titulky, což by u hip-hopoových textů nebylo od věci. Pokud je vám přemrštěná drsnost těchto rapperů pouze k smíchu, na DVD ani nepomyslete.

PS: Mimochodem jak už je poznat z názvu turné i DVD a jeho obalu, po celou dobu trvání koncertu i všeho ostatního se hulí, hulí a hulí...

DVD k recenzi poskytla firma BMG.

DVD: The Up In Smoke Tour (Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Ice Cube)
Hodnocení: 7/10
Celkový čas: koncert - 120 minut, bonusy - 36 minut
Skladby/obsah: Tour Intro, Hello, You Can Do It, Ice Cube Freestyle, Dub C's Cripwalk, Nigga You love To hate, We Be Clubbin, Introducing Eminem, Kill U, Dead Wrong, Under The Influence, Marshall Mathers, Criminal, Real Slim Shady, Roll That Shit, Slight That Shit, Smoke That Shit, Movie, Next Episode, (Who Am I?) What's My Name, Ain't Nuthin But A G-Thang, Behind The Scenes On Anoop Dogg, Bitch Please, Lunch On The Road, The Skull, What's The Difference, Forgot About Dre, Tribute, California Love, Publice Service Announcement, Fuck You, Small Chronic Break, Tour Reflections, Let Me Ride, Still D.R.E.


NÁZORY
  • Nevíš o čem mluvíš (eugen, 12.07.2001 23:07) Reagovat

    Je mi jasný že si nějakej zkurvenej fanda rocku a vůbec nevíš o čem to celé je!Mimochodem ti tam chybí taky zmínka o věnování největšímu Nigga na svetě,který už bohužel není na živu,Tupaca Amaru Shakurä!A mimochodem bz ses asi docela dost divil kolik lidí poslouchá tenhle Rap,a bohužel neznají jen Eminema!Možná by sis mel projít par světovejch hitparád a dozvěděl bz ses že je to nejprodávanější a nejposlouchanější hudební směr!Tak to je asi všechno co ti můžu k tomuhle přiblblýmu článku říct!)
    2PAC 4EVER!

  • x (Snoop Dogg, 28.12.2001 22:25) Reagovat

    Vis .... o tom co to jsou za lidi tak se do nich ...

  • fuck off!!! (J.J.K., 18.02.2002 15:05) Reagovat

    Mal by to pisat clovek,ktory ma aspom nieco spolocne s RAPOM!!!!!!!!!!!!!

  • Totalní úlet (Kuby, 08.05.2002 10:59) Reagovat

    Ja co si zac ale o hip hopovy (gangsta rapovy) kulture v USA vis asi prd. O tom co bylo asi Death Row Records si asi nikdy neslisel ze??! O tom ze strileni v ghetech je normalni veci. O tom ze Snoop Dogg zabil nejakeho typka (podle soudu byl nakonec nevinny) taky asi ne?! Tak si o tech lidech, o kterych si psal neco zjisti a potom se jim muzes vysmivat!!

  • Proboha! Kdo to mohl napsat? (double P, 30.10.2002 20:40) Reagovat

    Pane Balousek, prosim Vas, uz nikdy nepiste recenzi na neco podobneho, ale jen na to, cemu rozumite! Na svete neexistuje jenom rock, ktery pravdepodobne poslouchate. Chtelo by to trochu se vzdelat, neco se o tom dozvedet, neco si v tom prozit a pak psat tak neomalene reci! Myslite si sice, ze jste nad veci a na Hip::Hop nahlizite jako na detinskost, ale je to velice silna kultura, kterou nechapete, tak ji laskave nesudte! A radsi si dejte facku za to co jste napsal. :PP

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Mirai -  Chceme být trendsetteři a reflektovat dobu
Rozhovory: Mirai - Chceme být trendsetteři a reflektovat dobu Na své čtvrté studiovce "Tomodachi" se Mirai spolu s producentem Fiedlerskim pokusili vyjet ze zajetých kolejí. Zároveň nahrávkou oslavují svoji společnou desetiletou hudební pouť. Na léto navíc premiérově chystají svoje SummerFesty.... čtěte zde
Vydáno: 03.05.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Deep Purple - Portable Door 8/10
Video: "Portable Door" zastihuje veterány Deep Purple ve skvělé formě. Nové album "=1" vyjde v červenci Hardrockoví veteráni Deep Purple zažívají na stará kolena další zlatou éru. Jejich poslední tři studiová alba "What Now?!" (2013), "inFinite" (2017) a "Whoosh!" (2020) se vyšplhala na první místa žebříčků, plní obří haly - jak... čtěte zde
Vydáno: 02.05.2024 13:00 v sekci Audio / Video | Video
Pohled do českých hitparád 17. týden 2024
Taylor Swift převálcovala všechny české rappery a stanula na vrcholu albového žebříčku Ani Viktor Sheen, ani Calin, dokonce ani minule vítězný Yzomandias. Českou albovou hitparádu, kterou obvykle ovládá někdo z rapujících idolů Generace Z, si tentokrát podrobila Taylor Swift se svou jedenáctou studiovkou "The Tortured... čtěte zde
Vydáno: 02.05.2024 08:00 v sekci Novinky | České hitparády
Nové desky 17/2024 - od Pet Shop Boys přes Justice po St. Vincent
Nové desky 17/2024 - od Pet Shop Boys přes Justice po St. Vincent Ačkoli novinkám tohoto týdne vévodí hlavně Pet Shop Boys, St. Vincent, Jess Glynne či Justice, poměrně silné zastoupení nabízí i domácí scéna s oceňovanými Manon Meurt, Hlaskontrabas Oktet, Livin Free, Karlem Markytánem či... čtěte zde
Vydáno: 01.05.2024 12:00 v sekci Novinky | Nové desky
David Guetta feat. OneRepublic - I Don’t Wanna Wait 6/10
Video: David Guetta oprášil hit moldavských O-Zone. Do "I Don't Wanna Wait" si pozval OneRepublic Francouzský DJ a producent David Guetta si v poslední době celkem libuje v předělávání devadesátkových hitů do nového kabátu. Vcelku slušně se popral s remixem starého hitu La Bouche "Be My Lover", minulý rok všechny pobláznil... čtěte zde
Vydáno: 01.05.2024 08:40 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Rokenrolová síň slávy (opět) pozměnila svou definici toho, co znamená rock (01.02.2023 15:59)
- Eminem řekl ne osmi milionům dolarů za vystoupení na fotbalovém šampionátu v Kataru (10.01.2023 18:09)
- Eminem, Eurythmics, Duran Duran a další byli uvedeni do Rokenrolové síně slávy. Přišla i Dolly Parton (07.11.2022 12:52)
- Nové desky 31/2022 - od Calvina Harrise přes T-Bone Burnetta po Soulfly (10.08.2022 11:00)
- Nové desky 6/2022 - od Joss Stone přes Alt-J po Slashe s Mylesem Kennedym (16.02.2022 08:00)
- Video: Poločas Super Bowlu 2022 ovládli Eminem a Dr. Dre (15.02.2022 09:11)
- Do Rokenrolové síně slávy mohou vstoupit Eminem, Rage Against The Machine nebo Judas Priest (03.02.2022 16:25)
- Eminem zaplatil za NFT s jemu podobnou opicí téměř deset milionů korun (07.01.2022 12:33)
- Dr. Dre a Anderson .Paak se stanou postavami v Grand Theft Auto (09.12.2021 18:56)
- Super Bowl Halftime Show 2022 obstarají Eminem, Mary J. Blige, Dr. Dre, Snoop Dogg a Kendrick Lamar (03.10.2021 10:24)

ALBUM TÝDNE 18/2024

Manon Meurt
Unravel

Debut "MMXVIII" představoval neskromně silné vykročení, v němž Manon Meurt poodhalili svou nezaměnitelnou tvář. Šestileté čekání na "Unravel" přineslo nečekaný progres a tvůrčí posun, přičemž hybatelem těchto změn se stal producent Eddie Stevens. V podobě "Unravel" přichází vyzrálé a komplexně pojaté album.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Kabát Queen Taylor Swift Adele Sia Bono Rush Beyoncé Mirai Dua Lipa Lady Gaga AC/DC Liam Gallagher U2 Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu