shop.musicserver.cz

Nové desky pro 21. týden

Vydáno: 21.05.2006 05:00 v sekci Nové desky - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Příští týden se na pulty hudebních obchodů stěhují nové desky od britských legend Pet Shop Boys, jejich mladších kolegů, downtempových Zero 7, electro-indie kapely Hot Chip, domácích rockerů Žlutého psa, popové zpěvačky Šárky, rockerů Angels & Airwaves, španělské dívčí skupiny Las Ketchup a Karla Kryla.

Pokud se v pondělí 22. května vydáte do obchodů s hudebními nosiči, měly by tam na vás čekat následující novinky...

Pet Shop Boys - Fundamental (EMI)
web / myspace / preview / psali jsme

Pet Shop Boys - Fundamental
Neil Tennant a Chris Lowe přichází se svým devátým studiovým albem, čtyři roky po "Release". Spoluproducentem desky byl Trevor Horn a jednou skladbou na něj přispěla i americká písničkářka Diane Warren. Prvním singlem je skladba "I'm With Stupid", jehož video je k vidění na první stránce jejich oficiálního webu nebo u nás zde. Album vychází také ve speciální edici s bonusovým diskem "Fundamentalism" plným remixů skladeb z novinky od Richarda X, Trentemøller nebo Michaela Mayera.
Zero 7 - The Garden (Warner)
web / myspace / preview / psali jsme

Zero 7 - The Garden
Hvězdy downtempového žánru přichází se svým třetím studiovým albem. Britové Henry Binns a Sam Hardaker si k natáčení pozvali mimojiné zpěvačku Sia nebo Švéda Josého Gonzaleze. Vůbec poprvé si na albu kapely zazpívá i Binns. Desku si dvojice produkovala sama, ale o zvuk se postaral Phil Broen, který už spolupracoval mimojiné s The Rolling Stones nebo Talk Talk. Prvním singlem z desky je skladba "Futures". Ten je slyšet, stejně jako čtyři další nové skladby na oficiálním webu kapely. V Evropě desku propaguje skladba "Throw It All Away" a videoklip k ní je zde.
Hot Chip - The Warning (EMI)
web / myspace / preview / psali jsme

Hot Chip - The Warning
Britská kapela kombinující electro a pop se vrací s druhým albem, dva roky po slibném debutu "Coming On Strong". Desku uvádí singly "Over And Over" a aktuální "Boy From School", které oba skórovaly do první čtyřicítky britského žebříčku. Klipy k oběma skladbám jsou k vidění na jejich webu, k poslechu jsou písně na jejich myspace.


Žlutý pes - Rok psa (Sony BMG)
web / myspace / preview / psali jsme

Žlutý pes - Rok psa
Hanspaulská kapela slaví čínský rok psa novým albem, které natočili po pětileté odmlce. Ondřej Hejma a spol. na něm představují třináct novinek. Poprvé se autorsky představí také Jiří Hrubeš, někdejší člen Žlutého psa i Pražského výběru, který momentálně žije v Londýně a deska obsahuje také vůbec první skladbu, kterou kdy Ondřej Hejma napsal - "Hotel Internacional". Pilotní singl "Tu-Tu" napsal pro kapelu František Kotva a je ke slyšení zde.
Šárka - Teď a tady (Sony BMG)
web / myspace / preview / psali jsme

Šárka Vaňková - Teď a tady
Poražená finalistka prvního ročníku Superstar Šárka Vaňková a čerstvě také herečka se vrací s druhým albem (a bez svého příjmení). Natočila ho s producentem Honzou Horáčkem (Space Junkies), který také přispěl pěti písněmi. Singl "Čas nádhernej" napsal kytarista Anny K. Jiří Janouch, i další skladby až na dvě jsou od českých autorů. O texty se postarala výhradně interpretka. S novým materiálem se Šárka chystá na podzim na turné.
Angels & Airwaves - We Don't Need To Whisper (Universal)
web / myspace / preview / psali jsme

Angels & Airwaves - We Don't Need To Whisper
Rocková superskupina debutuje rok poté, co si bývalý kytarista a zpěvák blink-182 Tom DeLonge u Amerického patentového úřadu zaregistroval toto jméno. "We Don't Need To Whisper" představuje kapelu, kterou sestavil s bubeníkem Offspring Atomem Willardem, kytaristou Davidem Kennedym (ex-Boxcar Racer), a basákem Ryanem Sinnem (ex-The Distillers). Prvním singlem byla skladba "The Adventure" (klip jsme nabídli zde), druhým bude "Do It For Me Now". Ukázky lze slyšet na jejich myspace, na jejich webu je k vidění krátký film s podkladem písně "It Hurts".
Las Ketchup - Un Blodymary (Warner)
web / myspace / preview / psali jsme

Las Ketchup - Un Blodymary
Španělská dívčí popová skupina se vrací s druhým albem, čtyři roky po velkém průlomu s "La Hijas del Tomate", které obsahovalo i velký mezinárodní hit "Asereje (The Ketchup Song)". Autor skladby - producent Queco, spolupracoval s Les Ketchup i na nové desce. Na ní nechybí skladba "Bloody Mary", kterou vybrali španělští porotci jako reprezentanta země na víkendové soutěži Eurovize.


Karel Kryl - Live! (Supraphon)
web / myspace / preview / psali jsme

Karel Kryl - Live!
Po loňské hitové kompilaci "Šuplíky (Mé nejmilejší písně)" se firma Supraphon vrací k odkazu písničkáře Karla Kryla. Dvojdiskový výběr sestavila Marlene Kryl ze skladeb nahraných na koncertech při jeho triumfálním návratu v letech 1990 a 1991. Bonusem je jedna skladba z plzeňské porty natočené o dva roky později. V bookletu bude řada archivních fotografií a vzpomínka Mirka Kovaříka. Ukázky z desky jsou ke slyšení zde.
Dále vychází:
Anjani - Blue Alert (Sony BMG)
Johnny Cash - Personal File (Sony BMG)
Hrdza - Pod bozimi oknami (Universal)
Danzel - Nr.1s (Universal)
Def Leppard - Yeah! (Universal)
DJ Krush - Stepping Stones - The Self:Remixed (Sony BMG)
Feist - Open Season (Universal)
Julio Iglesias - Romantics Classics (Sony BMG)
Harry Nilsson - Everybody's Talkin': The Very Best of Harry Nilsson (Sony BMG)
Pink P!NK - Live In Europe DVD (Sony BMG)
Různí - WWE: Wreckless Intent (Sony BMG)
Vanilla Ninja - Love Is War (EMI)
Roger Waters - In The Flesh CD+DVD (Sony BMG)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Poly Noir - K mýmu ohni nesedej 7/10
Video: Temná country Polyho z Insanie se představuje komiksovým klipem "K mýmu ohni nesedej" Dark-country projekt frontmana Insanie Polyho nazvaný Poly Noir dostává konkrétnější kontury s prvním singlem - a rovnou titulním. Skladba "K mýmu ohni nesedej" totiž pojmenovala celé album, které by na značce Smile Music mělo vyjít... čtěte zde
Vydáno: 18.05.2024 14:30 v sekci Audio / Video | Video
Jan Váňa -  A na Jordán dopadla tma 8/10
Recenze: Jan Váňa předkládá na úsporném debutu "A na Jordán dopadla tma" sbírku zamlžených zrcadel pocitů a situací Písničkářství má na domácí scéně hluboce zapuštěné kořeny. Dříve byl jeho představitel často jinotajným mluvčím, který metaforami kličkoval mezi tím, co režim dovolil. Doba se změnila, sdělení postavené na textu ale... čtěte zde
Vydáno: 18.05.2024 08:00 v sekci Recenze
Akon, Forum Karlín, Praha, 16.5.2024
Naživo: Akonův pražský koncert se ze splněného snu proměnil v noční můru Pomohl objevit Lady Gaga, natočil duet s Michaelem Jacksonem, stojí za hymnou šampionátu ve fotbale. Výčet toho, co se Akonovi během posledních dvaceti let podařilo, je úctyhodný a nebere konce. Jeho úspěchy ale zároveň neznamenají,... čtěte zde
Vydáno: 17.05.2024 14:00 v sekci Naživo
Moimir Papalescu - V podstatě jsem retro sám o sobě
Rozhovory: Moimir Papalescu - V podstatě jsem retro sám o sobě Moimir Papalescu nepřehlédnutelně prostupuje domácí - převážně elektronickou - scénou. Působil či působí ve spoustě projektů, v poslední době se ale nejvíc přetřásá návrat formace Moimir Papalescu & The Nihilists. Bylo to... čtěte zde
Vydáno: 17.05.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Thirty Seconds To Mars, Sportovní hala Fortuna, Praha, 15.5.2024
Naživo: Thirty Seconds To Mars si v Praze napravili reputaci. Přivezli povedenou show Americké bratrské duo Thirty Seconds To Mars se po šesti letech vrátilo do holešovické sportovní haly, aktuálně zaštícené názvem Fortuna, a to v rámci turné nazvaného "Seasons". Jak se návrat povedl a jak znějí nové skladby z... čtěte zde
Vydáno: 16.05.2024 10:18 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 19/2024 - od Kings Of Leon přes Anguse & Julii Stoneovy po Aleka Benjamina (15.05.2024 13:36)
- Nové desky 18/2024 - od Sii přes Duu Lipu po Willow (08.05.2024 13:00)
- Nové desky 17/2024 - od Pet Shop Boys přes Justice po St. Vincent (01.05.2024 12:00)
- Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Video: "Dancing Star" Pet Shop Boys je poctou všem talentovaným a odvážným (07.04.2024 15:15)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nedožité jubileum Karla Kryla připomene dvojvinylová kompilace "To nejlepší" (01.04.2024 19:13)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)

ALBUM TÝDNE 20/2024

The Valentines
You All Look Beautiful When You Dance

Trojice The Valentines z Hradce Králové se na hudební scéně pohybuje už od roku 2017. Po několika singlech a EP se letos konečně rozhodla svůj rukopis otisknout i do debutového alba, které nazvala "You All Look Beautiful When You Dance". A povedlo se - deska hudebně baví, přitom textově vybízí k zamyšlení.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
Ne 26.05.
Myles Smith (UK) (Rock Café, Praha)
Út 28.05.
Bruce Springsteen & The E Street Band (US) (Letiště Letňany, Praha)
Po 03.06.
Rakim (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
Út 04.06.
Sting (UK) (Amfiteátr Lochotín, Praha)
St 05.06.
Charlotte Sands (US) (Chapeau Rouge, Praha)
Čt 06.06.
Nickelback (CAN) (O2 Arena, Praha)
Čt 06.06.
††† (Crosses) (US) (Roxy, Praha)
Pá 07.06.
Alfie Jukes (UK) (Café V Lese, Praha)
So 08.06.
Dropkick Murphys (US) (Velký sál Lucerna, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy Queen Adele Kabát Sia Taylor Swift Bono Imagine Dragons Dua Lipa Rush Rammstein Mirai Beyoncé AC/DC Coldplay Lady Gaga Liam Gallagher
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu