Simple Minds v životní formě navštíví Bratislavu

16.03.2006 10:45 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Simple Minds N
© Arjan van der Berg
Se Simple Minds to v minulé dekádě vypadalo místy hodně bídně. Skupina okolo leadera Jima Kerra však nabrala druhý dech a po desce "Cry" se vrátila ve velkém stylu s velmi povedenou trefou do černého, kterou pojmenovala "Black & White 050505". Na této desce skloubili převážně své silné stránky a potěšili nejenom věrné fanoušky, ale nadchli i kritiku. Simple Minds jsou právě na cestách a nejblíže Česku je bude možno vidět v Bratislavě, kde ve čtvrtek 30. března zahrají v tamní hale PKO. Po koncertu v Amsterdamu mají před bratislavským vystoupením den volna, pak pokračují rovnou do Varšavy, kde hrají v tamním klubu Stodola.

Podle prvních reakcí je celá kapela v životní formě a srší zcela novou energií. To potvrzuje i fakt, že Charlie Burchill a Jez Coad začali již v Berlíně pracovat na nové desce, což nikdy předtím v rámci probíhajícího turné nepodnikli. Na koncertě se tak můžete těšit na živé provedení skladeb z desky "Black & White 050505", ale není opomenuta ani kupa jejich lety provařených hitů, namátkou: "Up On The Catwalk", "Love Song", "Don't You (Forget About Me)", "Alive And Kicking", "Waterfront" nebo "See The Lights".

Setlist čítá okolo pětadvaceti písní, takže první zastávka u našich slovenských bratrů je velmi lákavým hudebním soustem. Zatím není jen zcela jasné, jestli před Simple Minds vystoupí nějaký host. Lístky jsou k mání v obvyklých předprodejích.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY