shop.musicserver.cz
Nové desky pro 47. týden

Nové desky pro 47. týden

Vydáno: 28.11.2016 09:44 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Těch nejzářivějších novinek již ubývá, a tak bude muset stačit soulová Rumer, záznam koncertu Kate Bush, akustická rekapitulace Simple Minds, vánoční reedice Kylie Minogue, alternativní hip hop PartyNextDoor či elektronicky temní Covenant. Pro rockery tu máme třeba živák Leprous, pro metalisty novou studiovku Root, pokud je vám bližší blues, nenechte si utéct desku Snowy White.

Pokud se v pondělí 28. listopadu vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Rumer - This Girl's In Love (A Bacharach & David Songbook) (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: soul

Rumer - This Girl's In Love (A Bacharach & David Songbook)
Britská soulová zpěvačka Sarah Joyce, kterou budete znát spíše pod jménem Rumer, se po třech albech naplněných původní tvorbou rozhodla věnovat hudbě, z které vlastně na svých předchozích nahrávkách čerpala. Jak napovídá podtitul její čtvrté desky "This Girl's In Love (A Bacharach & David Songbook)", zaměřila se na písničky, které napsali Burt Bacharach a Hal David. Z jejich zpěvníku si vybrala celkem dvanáct skladeb, včetně těch největších hitů, jako jsou "The Look Of Love", "Walk On By", "Balance Of Nature", nebo "What The World Needs Now Is Love". Ty nahrála v renomovaných Capitol Studios pod vedením svého manžela Roba Shirakbariho, který je vyhledávaným skladatelem, dirigentem a aranžérem. Několik písniček a vyprávění o přípravě nového alba nahrála Rumer na svůj YouTube.com profil a my pouze dodáme, že deska by měla být k sehnání i na vinylu.


Snowy White - Released (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues rock

Snowy White - Released
Za pseudonymem Snowy White se neskrývá nikdo jiný, než Terence Charles, britský kytarista, který vystupoval například s Thin Lizzy nebo také jako doprovodný kytarista Pink Floyd. na jeho nové desce "Released" na vás ve třinácti písních čeká jiskřivý blues rock. Více než kdy jindy najdete na nahrávce odkazy na Petera Green, který kytaristu zásadně ovlivnil. Ukázky každé z nových skladeb najdete k poslechu na stránkách internetového obchodu Amazon.co.uk.


Kate Bush - Before The Dawn (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk

Kate Bush - Before The Dawn
Jsou to dva roky, co Kate Bush po pětatřiceti letech stanula na koncertním pódiu. V londýnském divadle Hammersmith Apollo uspořádala celkem dvaadvacet koncertů, které nazvala "Before The Dawn". Lístky tehdy byly vyprodané během patnácti minut, a tak není divu, že záznam tohoto představení je napjatě očekávaný. Kopíruje prakticky přesně celé představení, včetně rozdělení na dějství. Na třech discích tak najdete celkem devětadvacet písniček, které anglická zpěvačka vybírala ze záznamů všech představení. Vklínila se mezi ně i "Never Be Mine", která sice v představení nezazněla, ale přesto je zpívaná živě. Album, jehož úryvky najdete na YouTube.com profilu Kate Bush, vychází také na čtyřech vinylech.


Root - Kärgeräs - Return From Oblivion (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: black metal

Root - Kärgeräs - Return From Oblivion
I když potkal brněnské Root velký personální přetřes v podobě odchodu tvůrčího ducha Blackieho, s novou deskou "Kärgeräs - Return From Oblivion" připravili opět vydatné sousto pro fanoušky darkmetalové scény. Zúčtovali nejen se starým příběhem, ale i vlastní minulostí. Mají totiž v rukávu další velké eso - nového člena Aleshe A.D. a díky jeho příchodu se opět můžete těšit z mystických melodiích a majestátní atmosféře. Jak název novinky napovídá, posluchači se mohou těšit na návrat k dávnému příběhů národa Kärgeräs z dvacet let starého alba (jenž Big Boss následně rozvedl v sólovém projektu Equirhodont). Ochutnávku v podobě streamu jedné z písní "Life Of Demon" si můžete poslechnout na YouTube.com.


Simple Minds - Acoustic (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / new wave

Simple Minds - Acoustic
S drobným zpožděním se k nám dostává sedmnácté studiové album skotských Simple Minds. Už ale název "Acoustic" napovídá, že nejde o klasickou řadovku. Jim Kerr a spol. na ni zařadili celkem dvanáct starších písniček, které znovu nahráli - akusticky. Mezi své vlastní skladby zařadili i "Long Black Train" Richarda Hawleyho. Impulsem pro vznik této nahrávky bylo jejich dva roky staré představení v pořadu BBC 2 Breakfast Show Chrise Evanse, kde akusticky promovali vydání alba "Big Music". Reakce je překvapila natolik, že se v tomto duchu rozhodli nahrát celé album. Do písně "Promised You A Miracle" si navíc pozvali i krajanku KT Tunstall. Album vychází i na vinylu, který je bohatší o další tři skladby. Podstatnou část "Acoustic" již kapela sdílí na svém YouTube.com.


Pražský Výběr - Na Václavskym Václaváku (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / progresivní rock

Pražský Výběr - Na Václavskym Václaváku
Kultovní Pražský výběr vydává těsně před největším koncertem svojí kariéry dvojalbum Na Václavskym Václaváku. Nahrávky zachycují jak prvopočátky Výběru ještě s Ondřejem Soukupem, tak i jeho známější podobu s Vilémem Čokem. Dvojalbum "Na Václavskym Václaváku" je mimořádným dokumentem doby a památkou na syrové začátky rockového Výběru, který se stal legendou nedlouho po zahájení svojí činnosti. Jedná se o první oficiální vydání unikátních archivních live nahrávek z let 1980 - 1982 na dvou CD. První album představuje Pražský výběr jako ojedinělý zjev na domácí rockové scéně a prostřednictvím úryvků z dobového tisku poukazuje na všechny jeho nešvary, které dráždily soudruhy natolik, až mu zatli tipec. Kombinuje záznamy klubových vystoupení v Blansku a v pražské Chmelnici. Druhé album obsahuje záznam jednoho z posledních koncertů Výběru (před zákazem) v brněnské hale Rondo. Na chystaném největším koncertu v historii skupiny Last or Forever 7. prosince v pražské O2 Areně vystoupí Pražský výběr se všemi svými členy, tedy i vč. Ondřeje Soukupa, Jiřího Tomka a Jiřího Hrubeše, ale samozřejmě i s Klaudiem Kryšpínem za bicími. Český národní symfonický orchestr povede dirigent Metropolitní opery v New Yorku Steven Mercurio. Jako hosté vystoupí David Koller, Vojtěch Dyk, Monkey Business a Gabriela Beňačková.


Skiltron - Legacy Of Blood (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk metal

Skiltron - Legacy Of Blood
Máte rádi folk metal? Pak by vám neměli utéct Skiltron a jejich novinka "Legacy Of Blood". A že jste o této kapele ještě neslyšeli? Není divu, našemu světu zůstávala poslední roky skrytá. Formace totiž pochází z Argentiny, kde vznikla už v roce 1997. "Legacy Of Blood" je jejich v pořadí pátou studiovou nahrávkou a jak jeden nadšený fanoušek uvedl ve své recenzi, "každá další skladba vám přijde lepší, než ta předchozí." Nahrávku ocení zejména fanoušci kapel jako Blind Guardian, Ensiferum, Equilibrium a do jisté míry i ti, kteří mají rádi Rhapsody of Fire. Ostatně udělejte si názor sami poslechem jedné z nových písní "All Men Die" na YouTube.com.


Toy - Clear Shot (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

Toy - Clear Shot
Britská indie rocková formace naděluje svým fanouškům novou a v pořadí už třetí studiovou nahrávku "Clear Shot". Produkci desky obstaral David Wrench a má jít o nejsebevědomější desku v historii formace. Navíc se na ní podílel Chris Coady, známý ze spolupráce s Beach House, Smith Westerns nebo i Yeah Yeah Yeahs. Vzal si na starost mix desítky nových písní a možná právě díky němu uslyšíte v nových skladbách i lehký závan jazzu. Přesvědčte se sami a poslechněte si pilotní singl "Fast Silver".


Kylie Minogue - Kylie Christmas (Snow Queen Edition) (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / vánoční hudba

Kylie Minogue - Kylie Christmas (Snow Queen Edition)
Vzhledem k tomu, že se přípravy nového alba o nějaký čas protáhly a Kylie Minogue nechce nechat fanoušky bez vánočního dárku, přichystala jim alespoň reedici loňského vánočního alba "Kylie Christmas", které dala dovětek "Snow Queen Edition". K původní čtrnáctce písniček nahrála dalších šest songů, mezi kterými jsou její verze "Christmas Lights", Coldplay, "Stay Another Day" East 17, nebo "Everybody's Free (To Feel Good)", s níž se proslavila Rozalla. "Wonderful Christmastime", původně od Paula McCartneyho, pak nazpívala společně s Mikou. Ukázky těchto novinek můžete zkoumat na stránkách britského Amazonu.


Tip týdne

PartyNextDoor - PartyNextDoor 3 (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní hip hop / r'n'b

PartyNextDoor - PartyNextDoor 3
PartyNextDoor si s názvy nových alb příliš hlavu neláme a pokračuje v jednoduchém číslování svého jména. Jeho třetí deska tak dostala název "PartyNextDoor 3" a kanadský rapper na něm opět experimentuje s hip hopem a r'n'b. S produkcí šestnácti stop mu vypomohli Sevn Thomas, L8 Show, Supa Dups, Nineteen85, Boi-1da, Bizness Boi, Neenyo a především další Kanaďan Noah '40' Shebib. Jediným hostem na desce je krajan Drake. První ukázky z alba sdílí rapper na svém YouTube.com profilu.


Prince - 4Ever (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: funk

Prince - 4Ever
Úmrtí Prince letos šokovalo celý svět. Ačkoli jeho sláva v posledních letech nedosahovala věhlasu z osmdesátých let, bylo jasné, že o jeho odkaz bude stále zájem. Prvním počinem z něj je výběr hitů "4Ever", který na dvou CD přináší čtyřicet písniček složených z jeho velkých hitů, doplněných jednou dosud nevydanou skladbou. Tou je "Moonbeam Levels", která pochází z dob nahrávání desky "1999". Kompletní seznam skladeb včetně ukázek nabízí britský Amazon.


Hobbs' Angel Of Death - Heaven Bled (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: death metal

Hobbs' Angel Of Death - Heaven Bled
Peter Hobbs připravil v rámci svého projektu Hobbs' Angel Of Death očekávané comebackové album. Nahrávka dostala do vínku název "Heaven Bled" a pro fanoušky představuje hudebníkův první plnohodnotný počin v rámci kapely po více než dvaceti letech. Obsahuje dvanáct písní, se kterými chce jejich autor oslovit širší metalové publikum. "Vždycky jsem naše fanoušky kladl na první místo a sebe a kapelu až na další příčky, protože nebýt právě našich fanoušků, nebylo by to vše, co jsme dokázali, možné," prozradil Peter Hobbs v nedávném interview.


Leprous - Live At Rockefeller Music Hall (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní metal

Leprous - Live At Rockefeller Music Hall
Norská progresivně metalová formace Leprous připravila své vůbec první koncertní DVD. Živák s titulem "Live At Rockefeller Music Hall" přináší přináší vystoupení kapely z domovského Osla. K dostání je v několika formátech - na DVD a dvou CD, samostatném DVD, dvou CD a také na třech LP a dvou CD. A jak hodnotí živák sami hudebníci? "Nahrávání šlo skvěle a shodli jsme se, že to byl jeden z nejlepších koncertů v naší kariéře," prozradil zpěvák kapely Einar Solberg.


Poltergeist - Back To Haunt (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / pop rock

Poltergeist - Back To Haunt
Švýcarská formace Poltergeist teprve nedávnou podepsala novou nahrávací smlouvu a po dvaadvaceti letech přichází s novinkou "Back To Haunt". Na čtvrté studiovce najdete technický thrash metal, melodický vokál a sofistikované texty. Ukázku k poslechu najdete na Soundcloud.com v podobě kousku "Back To Haunt". Jak se vám písně líbí, nám napište do komentářů.


Bradley Walsh - Chasing Dreams (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: swing / tradiční pop

Bradley Walsh - Chasing Dreams
Bredleyho Walshe budou znát spíše ti, kteří sledují britskou televizi a v ní kvízovou show "The Chase". Nyní se ale tento moderátor, herec a někdejší profesionální fotbalista představí i jako zpěvák. Pro své debutové album "Chasing Dreams" vybral celkem třináct swingových a popových standardů, mezi kterými najdete například "Smile", "Fly Me To The Moon", nebo "Mr. Bojangles". Aby výsledek dopadl co nejlépe, vyzval ke spolupráci Grammy oceněného producenta Steva Sidwella, který v minulosti spolupracoval s Georgem Michaelem, Take That, Stevie Wonderem, Sealem, Michaelem Bublém, či Robbiem Williamsem.


Wakrat - Wakrat (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / pop rock

Wakrat - Wakrat
K vlně superskupin se přidává i Wakrat. Vznikla v roce 2015 a tvoří ji trio muzikantů Tim Commerford (Rage Against The Machine & Audioslave), Mathias Wakrat a Laurent Grangeon. Nyní je na světě i jejich eponymní nahrávka, které předcházel singl "Knucklehead". Zpěvák Tim k němu prozradil: "Za poslední rock jsem si prošel peklem a několikrát skončil sám a úplně na dnu. Doufám ale, že mě to už nikdy nepotká. Vše má ale svůj důvod a bez toho všeho bych nedostal tu příležitost, díky které vznikla tato nahrávka."


Covenant - The Blinding Dark (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: industrial music / future pop / electro

Covenant - The Blinding Dark
Je to zhruba půl roku, co mohli čeští fanoušci přivítat po dlouhých pěti letech švédské elektronické vizionáře Covenant. Už na tomto koncertu trio odhalilo něco z nové desky "The Blinding Dark", prostřednictvím které sdělují, že žijeme v temnu, kde svět nedává smysl. Vyjadřují tyto myšleny v celkem jedenácti skladbách, z nichž některé odhalili ve videích na svém facebook.com profilu.


Witchery - In His Infernal Majesty's Service (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: black metal

Witchery - In His Infernal Majesty's Service
Celých šest let po vydání poslední studiové desky se švédská formace Witchery hlásí o slovo s novým počinem "In His Infernal Majesty'S Service". "Rozdíl oproti poslední desce? Největší asi v tom, že jsme museli dát sbohem našim dlouholetým kolegům Martinovi Axenrotovi a Emperorovi Magusovi Caligulovi, kterého můžete znát také z Dark Funeral a který s námi vystupoval naživo, a také má do budoucna nahrávat. U Martina šlo o to, že byl hodně časově vytížený dalšími projekty. Caligulu ale navíc trápily zdravotní problémy v spojitosti se sluchem. Našli jsme ale nakonec výtečné nové kolegy: Bubeníka Chrise Barkensjöa a Anguse Nordera, který stojí za mikrofonem."


Hooton Tennis Club - Big Box Of Chocolates (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock / noise rock

Hooton Tennis Club - Big Box Of Chocolates
Anglická noise rocková kapela Hooton Tennis Club svým loňským debutem "Highest Point In Cliff Town" zcela neprorazila, a tak je otázkou, zda se jí to povede druhým albem "Big Box Of Chocolates". Dvanáct písniček oproti debutu, které produkoval Bill Ryder-Jones, tentokrát dostal na starosti Edwyn Collins a zda výsledek dopadl lépe, zjistíte z ukázek na webu vydavatelství Heavenly Recordings.


Seong-Jin Cho - Piano Concerto No. 1/Four Ballades (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

Seong-Jin Cho - Piano Concerto No. 1/Four Ballades
Dalším z talentovaných asijských klavíristů je Jihokorejec Seong-Jin Cho, který v loňském roce vyhrál prestižní Chopinovu mezinárodní klavírní soutěž, pořádanou jednou za pět let v polské Varšavě. Není tedy divu, že jeho první sólová nahrávka je věnovaná právě skladateli, který dal soutěži jméno. Chopinův "Klavírní koncert č. 1" a "Čtyři balady" nahrál společně s London Symphony Orchestra, který měl pod taktovkou italský dirigent Gianandrea Noseda. Ukázky z alba nabízí Supraphonline.cz.


Klaus Schulze - Another Green Mile (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: elektronická hudba / space music

Klaus Schulze - Another Green Mile
V roce 2002 vydal německý muzikant a producent elektronické hudby Klaus Schulze striktně limitovanou edici alba s názvem "Contemporary Works II" obsahující pět, respektive šest disků s novým studiovým materiálem. Tyto disky postupně vycházejí jako samostatná alba a aktuálně došlo na "Another Green Mile", na němž se podílel i cellista Wolfgang Tiepold, hobojista Tobias Becker a kytarista Mickes.


Dále vychází:

Aeternitas - House Of Usher (Mystic Production)
Albez Duz - Wings Of Tzinacan (Mystic Production)
Alice Cooper - Devil's Food (bootleg) (Mystic Production)
Andre Rieu - Falling In Love (Universal)
Anchoress - Confessions Of A Romance Novelist (Mystic Production)
Annisokay - Devil May Care (Mystic Production)
Antaeus - Condemnation (Mystic Production)
Black Hole Generator - A Requiem For Terra (Mystic Production)
Bruce Springsteen - The Story So Far (Mystic Production)
Crosson - Spreading The Rock N Roll Disease (Mystic Production)
Crystal Palace - Dawn Of Eternity (Mystic Production)
Cynic - Uroboric Forms - The Complete Demo Recordings (Sony Music)
Downfall Of Gaia - Atrophy (Mystic Production)
Drescher - Steinfeld (Mystic Production)
Fair Warning - Pimp Your Past (Mystic Production)
Gates - Parallel Lives (Mystic Production)
Gilbert Becaud - A Little Love & Understanding (40 Greatest Hits) (Warner Music)
Godsticks - Emergence (Mystic Production)
Heimdalls Wacht - Geisterseher (Mystic Production)
Howlin Wolf - Shake For Me (Radio Broadcast 1975) (bootleg) (Mystic Production)
Imperium Dekadenz - Dis Manibvs (Mystic Production)
Invoking The Abstract - Aural Kaleidoscopes (Mystic Production)
John Lee Hooker - Boon Boom (Live On Air 1976) (bootleg) (Mystic Production)
Johnson Eric / Stevie Ray Vaughan - All Those Days (bootleg) (Mystic Production)
Jonas Kaufmann - Dolce Vita (DVD) (Sony Music)
Jonas Kaufmann - Dolce Vita (BluRay) (Sony Music)
Kathleen Battle - Kathleen Battle - The Complete Sony Recordings (Sony Music)
Keitzer - Ascension (Mystic Production)
Kinks - Sunny Afternoon (Live In Concert) (bootleg) (Mystic Production)
Last Ten Seconds Of Life - The Violent Sound (Mystic Production)
Lojzo - Opus 1985-1996 (Opus )
Mallephyr - Assailing The Holy (Mystic Production)
Mercyless - Pathetic Divinity (Mystic Production)
Metal Witch - Tales From The Underground (Mystic Production)
Mike Oldfield - Original Album Series (Warner Music)
My Darkest Hate - Anger Temple (Mystic Production)
Napalm Death - The Best Of Napalm Death (Mystic Production)
North Atlantic Oscillation - Lightning Strikes The Library (Mystic Production)
Not By Sight - Diary (Mystic Production)
Prince - 94 East (Bertus)
Rudolf Buchbinder - Brahms: The Piano Concertos (Sony Music)
Ruins - Undercurrent (Mystic Production)
Různí - Summer Wars (soundtrack) (Warner Music)
Různí - Taneční liga 185 (Universal)
Scarlet Aura - Falling Sky (Mystic Production)
Seeker - Loss (Mystic Production)
Sister - Stand Up, Forward, March! (Mystic Production)
T.O.M.B. - Fury Nocturnus (Mystic Production)
Teethgrinder - Nihilism (Mystic Production)
Thy Shade - The Last Goodbye (Mystic Production)
Tiebreaker - Death Tunes (Mystic Production)
Traumer - Avalon (Mystic Production)
Trophy Eyes - Chemical Miracle (Mystic Production)
Twisted Sister - Its Only Rock & Roll (But We Like It) (bootleg) (Mystic Production)
Tyron - Rebels Shall Conquer (Mystic Production)
Václav Hybš - Vánoční hvězdy (Universal)
Walking Dead On Broadway - Slaves (Mystic Production)
Wave Pictures - Bamboo Diner In The Rain (Mystic Production)
Wolf People - Ruins (Mystic Production)
Zaum - Eidolon (Mystic Production)
Zix - Tides Of The Final War (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Anchoress - Confessions Of A Romance Novelist (Mystic Production)
Badu Erykah - Baduizm (Universal)
Badu Erykah - Mama'S Gun (Universal)
Bob Dylan - The Real Royal Albert Hall 1966 Concert (Sony Music)
Bon Jovi - This House Is Not For Sale (Universal)
Cynic - Uroboric Forms - The Complete Demo Recordings (Sony Music)
Dead Can Dance - Garden Of The Arcane Delights / Peel Sessions (Bertus)
Downfall Of Gaia - Atrophy (Mystic Production)
Erroll Garner - Ready Take One (Sony Music)
Godflesh - Pure (Mystic Production)
Hobbs' Angel Of Death - Heaven Bled (Mystic Production)
Hooton Tennis Club - Big Box Of Chocolates (Mystic Production)
Imperium Dekadenz - Dis Manibvs (Mystic Production)
Jimi Hendrix - Morning Symphony Ideas (Sony Music)
John Lennon - Unfinished Music No. 1 (Two Virgins) (Mystic Production)
John Lennon - Unfinished Music No. 2 (Life With The Lions) (Mystic Production)
Karel Gott, - VÁNoce Ve ZlatÉ Praze (Supraphon)
Katapult - Kladivo Na žIvot (Warner Music)
Kate Bush - Before The Dawn (Warner Music)
Leprous - Live At Rockefeller Music Hall (Sony Music)
Prince - 94 East (Bertus)
Root - Kärgeräs - Return From Oblivion (Mystic Production)
Rumer - This Girl's In Love (A Bacharach & David Songbook) (Warner Music)
Run-DMC - Christmas In Hollis (Sony Music)
Simple Minds - Acoustic (Universal)
Siouxsie & The Banshees - The Scream (Universal)
Stevie Ray Vaughan & Double Trouble - The Essential Stevie Ray Vaughan And Double Trouble (Sony Music)
T.O.M.B. - Fury Nocturnus (Mystic Production)
The Marcus King Band - The Marcus King Band (Universal)
The Piano Guys - Uncharted (Sony Music)
Titan Force - Titan Force (Mystic Production)
Toy - Clear Shot (Mystic Production)
Wakrat - Wakrat (Mystic Production)
Wave Pictures - Bamboo Diner In The Rain (Mystic Production)
Whores - Gold (Mystic Production)
Witchery - In His Infernal Majesty's Service (Sony Music)
Zayn - Mind Of Mine (Deluxe Edition) (Sony Music)

Reedice:
Afghan Whigs - Black Love (20th Anniversary Edition) (Warner Music)
Dead Can Dance - Garden Of The Arcane Delights / Peel Sessions (Bertus)
Drescher - Erntezeit (Mystic Production)
Gehenna - Seen Through The Veils Of Darkness (The Second Spell) (Warner Music)
Godflesh - Pure (Mystic Production)
John Lennon - Unfinished Music No. 1 (Two Virgins) (Mystic Production)
John Lennon - Unfinished Music No. 2 (Life With The Lions) (Mystic Production)
Karel Gott - Vánoce ve zlaté Praze (Supraphon)
Kick Axe - Vices (Collector's Edition) (Bertus)
Kick Axe - Welcome To The Club (Collector's Edition) (Bertus)
Nymphs - Nymphs (Collector's Edition) (Bertus)
Salty Dog - Every Dog Has Its Day (Collector's Edition) (Bertus)
Sammy Hagar - All Night Long (Collector's Edition) (Bertus)
Stratovarius - Destiny (Mystic Production)
Stratovarius - Visions Of Europe (Mystic Production)
Survivor - Eye Of The Tiger (Collector's Edition) (Bertus)
Titan Force - Titan Force re (Mystic Production)
Tyketto - Don't Come Easy (Collector's Edition) (Bertus)
Věra Špinarová - Zóna lásky (Supraphon)
Yoko Ono - Plastic Ono Band (Mystic Production)

NÁZORY
  • ... (strom-z, 28.11.2016 23:10) Reagovat

    nechci rejpat, ale Kate Bush jakože zpívá folk, jo?;)) každopádně na ten živák se dost těšim, ukázky zněj stokrát líp než z neoficiálního ripoffu

    • Re: ... (p, 02.12.2016 19:14) Reagovat

      Taky jsem se nad tím trochu divil. Kate Bush je žánrově dost těžko zařaditelná. Vlastně míchá všechno možné a tedy i ten folk tam občas je.

  • Pražský výběr zase oprašuje staré nahrávky (jirkaL, 29.11.2016 07:20) Reagovat

    nového alba už se zřejmě nedočkáme...zaujalo mne, že na obalu je použit plakát, který jsem kdysi
    dávno vlastnil, byla to záminka za kterou kapelu komouši taky tenkrát sejmuli, škoda že jsem ho během
    života někde ztratil...a Simple Minds se taky hrabou v minulosti, ty akustické předělávky hitů
    z 80. let mně ale moc neberou i když mám tuhle kapelu hodně rád.

  • Chýba tam 2.12.2016 vychádzajúci, (presne na de... (Anonym, 04.12.2016 00:23) Reagovat

    Chýba tam 2.12.2016 vychádzajúci, (presne na deň po 40 rokoch od vydania prvého albumu Oxygene., OXYGENE 3 od priekopníka, pioniera elektronickej hudby JEANa-MICHELa JARREa?

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Sia, Kylie a ikonická paruka. Spojení australských hvězd v "Dance Alone" se dočkalo klipu (18.03.2024 09:13)
- Audio: "Australská popová spolupráce snů" zní, jako by ji produkoval Ondřej Soukup. Sia a Kylie se s "Dance Alone" nevytáhly (09.02.2024 08:09)
- Australská popová spolupráce snů? Sia a Kylie Minogue ohlásily společný singl "Dance Alone" (03.02.2024 17:29)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)
- Recenze: Ravenoir přinášejí "Cultus Inferi", nejkompaktnější album své dosavadní kariéry (13.12.2023 14:30)
- Nové desky 38/2023 - od Kylie Minogue přes The National po Paula Rodgerse (28.09.2023 14:30)
- Recenze: Kylie Minogue na desce "Tension" upustila od tematičnosti, sama však moc neví, co vlastně chce říct (26.09.2023 08:00)
- Kylie Minogue boří mýty o věku: "Ageismus brzy zmizí" (25.09.2023 14:46)
- Video: Kylie Minogue v "Tension" ukazuje, jak vypadá klubové nebe (04.09.2023 16:47)
- Kylie představuje zbrusu nový remix svého hitu "Padam Padam" (29.07.2023 17:27)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Billie Eilish Rush Mirai Bono
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu