shop.musicserver.cz
Nové desky 5/2018 - od Justina Timberlakea přes Simple Minds po Rae Morris

Nové desky 5/2018 - od Justina Timberlakea přes Simple Minds po Rae Morris

Vydáno: 05.02.2018 23:27 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Novinkám tohoto týdne zcela jasně dominují Justin Timberlake a Simple Minds. K nim se připojili s druhými deskami osamocený Rhye a anglická zpěvačka Rae Morris, záznam koncertu IAMX, řízní Long Distance Calling, český rapper Ektor, debutantka Janice a také dvě hvězdy operního světa, které si vybraly Verdiho árie.

Pokud se v pondělí 5. února vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Justin Timberlake - Man Of The Woods (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Justin Timberlake - Man of the Woods
Možná vám to ani díky dva roky starému megahitu "Can't Stop The Feeling!" nepřišlo, ale od vydání posledního alba Justina Timberlakea, tedy druhého dílu "The 20/20 Experience", aktuálně uplynulo čtyři a půl roku. Fanoušci už v minulosti museli čekat i déle, a tak se jim jistě ulevilo, když se na přelomu roku začaly objevovat zkazky o novém albu někdejšího člena 'NSync. Album dostalo název "Man Of The Woods" a ten svým způsobem odkazuje na koncept celé nahrávky, v němž se Justin Timberlake snažil spojit jižanskou hudbu Memphisu v Tennessee s popem, který dělal v minulých letech. Šestnáct písniček je tak mixem country a folku s popem, r'n'b, funku a soulu. Na pomoc si dokonce přibral coby spoluautora amerického zpěváka a několikanásobného držitele Grammy Chrise Stapletona, s nímž nazpíval i jednu z písniček. Druhým hostem byla Alicia Keys a jinak celou desku vyprodukoval sám společně The Neptunes, Danjou, Timbalandem a Robem Knoxem. Zahraniční média zřejmě nový Timberlakeův koncept neoslovil, a tak sbírá spíše průměrná hodnocení. Vy si ale můžete udělat vlastní obrázek na jeho VEVU a my jen doplníme, že album bude k sehnání i na vinylu.


Rae Morris - Someone Out There (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: art pop / synth pop

Rae Morris - Someone Out There
Takřka na týden přesně po třech letech se rozhodla na svůj debut "Unguarded" navázat Rae Morris, a tak vydává desku "Someone Out There". Zpěvačka z anglického Blackpoolu pro něj připravila jedenáct písniček, při jejichž skládání ji nejčastěji doplňoval Benjamin Garrett aka Fryars a k němu se přidali ještě Steve Robson, Jennifer Decilveo a Finlay Dow-Smith. Fryars se společně se zpěvačkou postaral i o produkci, při níž se k nim přidal i My Riot. Výsledkem jejich spolupráce je album, na němž se míchá art pop a synth pop. Něco málo z něj už Rae Morris odhaluje na svém YouTube.com profilu.


IAMX - Alive In New Light (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: elektronika

Iamx - Alive In New Light
"IAMX funguje jako moje veřejná terapie," prozradil Chris Corner k činnosti své kapely. "Je to pro mě způsob, jak se propojit s okolním světem, vylít si srdce a současně tancovat. Je to pro mě také omluva za to, jaký jsem, a způsob, jakým poznávám svou osobnost - jinak, než každodenním životem." Od emise "Unfall" neuplynul ani rok a je tu novinka "Alive In New Light". Katarze, teatrálnost, fascinace zvukem, vizuální umění a síla make-upu, to vše jsou její atributy. Ukázku v podobě titulní skladby najdete na YouTube.com


Long Distance Calling - Boundless (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: post rock

Long Distance Calling - Boundless
Po začlenění vokálů na "The Flood Inside" z roku 2013 se němečtí postrockoví Long Distance Calling hlásí o slovo s "Boundless". Na novince se opět rozhodli jít instrumentální cestou. Jak uvádí nadšené recenze, muzikanti na nic ze svého know how nezapomněli a co víc, zcela bez okolků přiznali své metalové kořeny. Víc než kdy dřív. Přesvědčte se ostatně sami a poslechněte si kousek "Out There", ke kterému vznikl i videoklip.


Simple Minds - Walk Between Worlds (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock / synth pop / new wave

Simple Minds - Walk Between Worlds
Se sedmnáctou studiovou deskou přichází na scénu Simple Minds. Legendární formace nahrála nástupce "Big Music" z roku 2014 společně s producenty Andym Wrightem a Gavinem Goldbergem. Album obsahuje osm kousků, které žánrově zasahují do post-punkové éry ("áčkové" songy) a také do filmové hudby ("béčkové" songy). "Během nahrávání jsme se naučili spoustu věcí. Některé docela nečekaně, ale o to líp," prozradil kytarista Charlie Burchill. Ukázku ke kousku "Magic" najdete na YouTube.com.


Tip týdne

Rhye - Blood (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: downtempo / alternativní r'n'b

Rhye - Blood
Kanadsko-dánský projekt Rhye se od doby vydání debutového alba "Woman" stal už de facto pouze kanadským - duo opustil Robin Hannibal a zůstal pouze Mike Milosh. Ten ale pokračuje sólo a připravil druhou druhou desku "Blood". Kdo zná přebal prvotiny, je mu jasné, že koncepčně se příliš měnit nebude. Stylově tedy zůstává Rhye stále ve vodách downtempa, alternativního r'n'b a sofistikovaného popu. Ověřit si to můžete například na YouTube.com kanále projektu.


Janice - Fallin Up (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b / pop / electro pop

Janice - Fallin Up
Švédská zpěvačka Janice Deborah Kavander Kamya, která si říká jednoduše Janice, začala svoji pěveckou kariéru ve stockholmském sboru Tensta Gospel Choir, z něhož vzešly i Lykke Li a Elias. Svůj první singl "Don't Need To" vydala před dvěma roky a ten společně s jejím hlasem, který někteří přirovnávají k Billie Holiday, jí zajistil smlouvu s nahrávací společností. Výsledkem tohoto kontraktu je její debut "Fallin Up" nabízející třináct písniček na pomezí popu, r'n'b a soulu s výraznými prvky elektroniky. Seznámit se s ní můžete prostřednictvím jejího VEVA.


Sonya Yoncheva - The Verdi Album (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: opera / klasická hudba

Sonya Yoncheva - The Verdi Album
Tento týden hned dva umělci věnovali celé album italskému skladateli Giuseppe Verdimu. Prvním, kterého vám představíme, je bulharská sopranistka Sonya Yoncheva. Aktuálně jedna z nejvýraznějších operních umělkyň působící například i v Metropolitní opeře vybrala z jeho díla reprezentativní průřez, takže v jejím podání uslyšíte árie z oper jako "Attila", "Othello", "Don Carlo", "Trubadúr", "Nabucco", "Simon Bocanegra", "Stiffelio", "Síla osudu" nebo "Luisa Miller". Partnerem jí bych mnichovský rozhlasový orchestr pod vedením Massima Zanettiho. První ukázky z alba uslyšíte na VEVU bulharské divy.


Ektor - Alfa (Detektor Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rap / hip hop

Ektor - Alfa
Český rapper Ektor stačil ještě na sklonku loňského roku vydat album "Alfa", které se nyní dostává do širší distribuce. Následovník předloňské nahrávky "Detektor 2" nabídne celkem čtrnáct tracků, na kterých se producentsky podíleli DJ Wich, Special Beatz, Vae Cortez, Abe a Huclberry. Nemohou chybět ani rapující hosté, mezi nimiž najdete jména jako Sergei Barracuda, Strapo, Smack nebo Rest. Album vzniklo ve vlastním Ektorově studiu Detektor, kde se o finální mix a mastering postaral G-Bod. Prakticky celé album v různé podobě sdílí Ektor na svém YouTube.com kanálu.


Joseph Calleja - Verdi (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: opera / klasická hudba

Joseph Calleja - Verdi
Jak už jsme naznačili, Giuseppe Verdimu se tento týden věnoval ještě další umělec - maltský tenor Joseph Calleja, jinak vítěz Operalia International Opera Competition pořádané Plácidem Domingem. Z díla italského skladatele vybíral deset árií z oper "Aida", "Othello", "Don Carlo", "Trubadúr" a "Síla osudu". Společnost mu dělal symfonický orchestr Orquestra de la Comunitat Valenciana pod taktovkou Ramóna Tebara a také jeho kolegové jako Angela Gheorghiu a Vittorio Vitelli. Ukázky z alba nabízí web nakladatelství Decca.


Nana Mouskouri - Forever Young (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / jazz pop

Nana Mouskouri - Forever Young
Nana Mouskouri u nás nikdy neslavila takovou popularitu jako jiné evropské hvězdy, ale to ještě neznamená, že by byla zcela neznámá. V loňském roce se tato zpěvačka z Kréty dožila třiaosmdesáti let, ale jak je vidno podle nového alba "Forever Young", zpívání na hřebík zatím rozhodně nevěší. Rozhodla se na něm přezpívat některé písně a hity svých kolegů, a díky tomu mezi patnácti skladbami uslyšíte její verze Elvisovy "In The Ghetto", "Love Is A Losing Game" Amy Winehouse, Cohenovu "Hallelujah", "(Everything I Do) I Do It For You" Bryana Adamse, beatlesovskou "Hey Jude" nebo Dylanovy "Forever Young" a "Wallflower". Vzhledem ke svému nadání na řeči nezapomněla ani na písničky v dalších jazycích. Němčinu reprezentuje "Lili Marlène" Marlene Dietrich, francouzštinu "Sa jeunesse", kterou proslavil Charles Aznavour, a například egyptštinu Dalidina "Salma Ya Salama". Kompletní seznam skladeb včetně ukázek nabízí Supraphonline.cz.


Dále vychází:

Lacuna Coil - The Presence Of The Past (Sony Music)
Simple Minds - Walk Between Worlds / Deluxe Edition (Warner Music)

Vychází na vinylu:
Craig David - Born To Do It (Sony Music)
Craig David - Rewind - The Collection (Sony Music)
Cypress Hill - Black Sunday (Sony Music)
Depeche Mode - A Broken Frame (singl) (Sony Music)
Depeche Mode - Tbd (Sony Music)
Falco - Falco Coming Home - The Tribute Donauinselfest 2017 (Live) (Sony Music)
Chick Corea/Steve Gadd - Chinese Butterfly (Universal)
Justin Timberlake - Man Of The Woods (Sony Music)
Long Distance Calling - Boundless (Sony Music)
Magazine - Real Life (Universal)
Magazine - The Correct Use Of Soap (Universal)
Rae Morris - Someone Out There (Warner Music)
Rhye - Blood (Universal)
Roxy Music - Roxy Music (Universal)
Simple Minds - Walk Between Worlds (Warner Music)

Reedice:
Bee Gees - One For All Tour Live In Australia 1989’ (DVD) (Universal)
Bee Gees - One For All Tour Live In Australia 1989’ (BluRay) (Universal)
Falco - Falco 60 (Sony Music)
Falco - Falco Coming Home - The Tribute Donauinselfest 2017 (Live) (Sony Music)
Fancy - 30 (The New Best Of) (Sony Music)
Roxy Music - Roxy Music/Deluxe (Universal)
Různí - Keltské Balady (Supraphon)
Různí - Lady Bird (soundtrack) (Sony Music)
Různí - The Real... Love (Sony Music)
W.A.S.P. - Re-Idolized (25th Anniversary) (Bertus)

NÁZORY
  • Rae Morris (johny013, 05.02.2018 23:41) Reagovat

    Dúfam, že sa dočkáme aj recenzie. Album je úžasné a po zverejnení štyroch singlov sa nedalo si album nepredobjednať. Už len čakám kedy si ho vypočujem z vinylu.

  • Simple Minds (Petr, 06.02.2018 05:12) Reagovat

    ...opravte si žánr. Simple Minds rozhodně ne Heavy metal !

    • Re: Simple Minds (Fimi, 06.02.2018 08:11) Reagovat

      To si jistě spletli s Pretty maids

      • Re: Simple Minds (Tomáš Parkan - musicserver.cz, 06.02.2018 08:27) Reagovat

        Ale kdepak. Jen kolegyně, která tento příspěvek psala, opomněla opravit žánr z překopírovaného vzoru. Za chybu se omlouváme, žánr jsem opravil.

        • Re: Simple Minds (Fimi, 06.02.2018 21:41) Reagovat

          však se nic neděje...to se prostě stává

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí (27.03.2024 08:30)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Video: Justin Timberlake ukazuje v klipu "No Angels" svou temnou stránku (17.03.2024 19:06)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Télépopmusik Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu