Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Sting - The Bridge 8/10
Sting - The Bridge V jedné z nejkrásnějších českých písní "Mosty" zpívá Karel Zich s Lenkou Filipovou, že postaví bezvadný most s pevnými pilíři. Na svém novém albu "The Bridge" se totéž daří i britskému veteránovi Stingovi. O pevnosti jeho pilířů nelze při jeho mnohaleté praxi pochybovat. čtěte zde
Vydáno: 29.11.2021 00:00 v sekci Recenze - Pavel Parikrupa
Jean Michel Jarre - Welcome To The Other Side - Live in Notre-Dame VR 8/10
Jean Michel Jarre - Welcome To The Other Side - Live in Notre-Dame VR Jean Michel Jarre je pověstný tím, že sleduje všechny technologické novinky současnosti a často je začleňuje do svých hudebních projektů. Ve stejném duchu připravil silvestrovskou show na přelomu roků 2020 a 2021. Dotaženou akci nyní přibližuje záznam "Welcome To The Other Side - Live in Notre-Dame VR". čtěte zde
Vydáno: 28.11.2021 09:00 v sekci Recenze - Dan Hájek
Duo Ruut - Kulla Kerguseks 8/10
Duo Ruut - Kulla Kerguseks Koncertní set estonské dvojice Duo Ruut patřil k tomu nejmagičtějšímu, co letošní ročník poličského festivalu Colour Meeting mohl nabídnout. Nedlouho před jeho konáním vyšlo dámám dvaadvacetiminutové EP "Kulla Kerguseks", které působí jako esenciální záznam jejich unikátního zvuku. čtěte zde
Vydáno: 27.11.2021 09:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Tori Amos - Ocean To Ocean 9/10
Tori Amos - Ocean To Ocean Americká písničkářka Tori Amos se podobně jako většina z nás během pandemie prala s uzavřeným světem. Tento čas trávila ve svém sídle v Cornwallu, kde pracovala na nástupci alba "Native Invader". Během skládání se inspirovala místní krajinou, antickými mýty, ale také vyrovnáváním se smrtí své matky. čtěte zde
Vydáno: 26.11.2021 16:30 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Ed Sheeran - = (Equals) 7/10
Ed Sheeran - = (Equals) Matematické symboly hrají ve tvorbě Eda Sheerana velmi důležitou roli. Nejdříve jsme přičítali, následně násobili, pak dělili a nyní vyrovnáváme. Ono znaménko "rovná se" se pro pojmenování aktuální desky skvěle hodí. Její autor tu totiž klade do rovnováhy všechny své hudební tváře, jež nám dosud ukázal. čtěte zde
Vydáno: 25.11.2021 17:35 v sekci Recenze - Tomáš Navrátil
Michal Horák - Michalbum 7/10
Michal Horák - Michalbum Michal Horák je takovou jasnou hvězdou, dalším zábleskem na místy zamračené, pochmurné a omšelé české hudební obloze. Jeho humor, bezbřehý talent a jakási skromnost září a doufám, že dlouho zářit budou. Letos vydal svou druhou řadovku "Michalbum", na které potvrzuje kvality nastolené prvotinou. čtěte zde
Vydáno: 24.11.2021 08:00 v sekci Recenze - Hana Bukáčková
Imagine Dragons - Mercury Act 1 6/10
Imagine Dragons - Mercury Act 1 Imagine Dragons byli v počátku své kariéry v šuplíku alternativních rockerů, a za singl "Radioactive" dokonce získali Grammy za nejlepší rockový výkon. Ty časy jsou ale dávno pryč, jakékoli zbytky rockové energie jsou na jejich nové desce "Mercury Act 1" už minulostí. čtěte zde
Vydáno: 23.11.2021 11:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Adele - 30 9/10
Adele - 30 Nejbolavější i posluchačsky nejnáročnější - taková je očekávaná čtvrtá studiovka fanoušky i kritikou zbožňované britské divy. Za šestileté čekání na desku "30" nás zpěvačka odměňuje maximálně osobními texty i pěveckými momenty, z nichž se tají dech a svírá srdce. Toto je Adele ve vrcholné formě. čtěte zde
Vydáno: 22.11.2021 00:00 v sekci Recenze - Josef Martínek
Mirek Kemel - Vlčí stopy 8/10
Mirek Kemel - Vlčí stopy Karikaturista Mirek Kemel má v poslední době jistě spoustu práce. Nešvarů, do kterých se lze údernou kresbou strefovat, je spousta a nevypadá to, že by příval námětů ustal. Je proto obdivuhodné, že si našel prostor i na muziku. "Vlčí stopy" jsou čtvrtým Kemelovým albem a tentokrát je ledacos jinak. čtěte zde
Vydáno: 21.11.2021 17:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Def Leppard chtěli být nejslavnější kapelou na světě. Díky desce "Hysteria" se jim to podařilo Nejtěžší je překonat sám sebe. Celá řada kapel by se pod tuto tezi mohla podepsat. Určitě by mezi nimi byli i Britové Def Leppard, kteří publikum zaujali svým vřele přijatým třetím albem "Pyromania". Jak se posunout? Jak dosáhnout až na vrchol? To byly zásadní otázky, které stály v základu následníka "Hysteria". čtěte zde
Vydáno: 21.11.2021 08:30 v sekci Slavná alba - Jiří V. Matýsek
Aimee Mann - Queens of the Summer Hotel 8/10
Aimee Mann - Queens of the Summer Hotel Americká písničkářka Aimee Mann se nejvíce do povědomí dostala coby autorka songů k oceňovanému filmu "Magnolia". Kariéru respektované umělkyně následně dláždila řada nominací na prestižní ceny, a dokonce jedna Grammy za minulé album "Mental Illness". Jak si povede jeho nástupce "Queens of the Summer Hotel"? čtěte zde
Vydáno: 18.11.2021 16:35 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
AViVA - Volume II 7/10
AViVA - Volume II Pro australskou zpěvačku, jež si říká AViVA, je formát dlouhohrající desky jen prostorem, kam za sebe naskládá své již vydané singly. Minulý rok jsme se tak dočkali "Volume I" a letos, když už měla dost dalších zveřejněných písniček, nám dala "Volume II". A novinka na svého předchůdce zcela jasně navazuje. čtěte zde
Vydáno: 17.11.2021 09:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Dave Gahan & Soulsavers - Imposter 8/10
Dave Gahan & Soulsavers - Imposter Depeche Mode mají po albu "Spirit" a následném vyčerpávajícím turné tradiční několikaletou pauzu. Tu členové kapely vyplňují svými sólovými projekty. Zpěvák Dave Gahan si odpočinul od elektroniky, již potřetí se spojil se Soulsavers a stvořil album coververzí nazvané "Imposter". čtěte zde
Vydáno: 16.11.2021 08:00 v sekci Recenze - Pavel Parikrupa
Zaz - Isa 8/10
Zaz - Isa S francouzskou hudebnicí Zaz si většina posluchačů spojuje hlavně nezadržitelný příval energie, který je pro ni typický nejen v nahrávkách, ale zejména na pódiích. Její albová novinka "Isa" však jde jiným směrem - nabízí povětšinou klidné a melancholické písně. čtěte zde
Vydáno: 15.11.2021 00:00 v sekci Recenze - Josef Martínek
Coldplay - Music Of The Spheres 6/10
Coldplay - Music Of The Spheres Britská čtveřice Chris Martin, Jonny Buckland, Will Champion a Guy Berryman dodržela slib a nástupce všeobecně dobře přijaté "Everyday Life" připravila po necelých dvou letech. Devátá řadovka už ale i přes komerční úspěch tak vřelé ovace od recenzentů po světě nesklízí. Budeme výjimkou? čtěte zde
Vydáno: 14.11.2021 08:20 v sekci Recenze - Jan Trávníček
Z epické rockové sci-fi opery zůstaly jen trosky. Přesto z nich The Who vykřesali "Who's Next", nejlepší desku své kariéry Cyklus článků Slavná alba se dívá pod pokličku zásadních desek rockové a popové historie. Jsou nahrávky, bez kterých si lze takové vyprávění představit jen obtížně. Jednou z takových je bezpochyby i kolekce "Who’s Next", kterou The Who navázali na svou rockovou operu "Tommy." A to je jen kus z původních plánů... čtěte zde
Vydáno: 13.11.2021 08:30 v sekci Slavná alba - Jiří V. Matýsek
Limp Bizkit - Still Sucks 7/10
Limp Bizkit - Still Sucks Nu-metaloví mohykáni Limp Bizkit sice na konci září překvapili novou skladbou "Dad Vibes", vydání dlouhohrající novinky "Still Sucks" na Halloween je ale skutečným, i když příjemným šokem. Kapela na novém materiálu dlouho pracovala, ale vydání stále odkládala. Stálo to dlouhé čekání za to? čtěte zde
Vydáno: 12.11.2021 17:30 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Ventolin - Dneska se vyčasilo 9/10
Ventolin - Dneska se vyčasilo Čtyři roky jsme si museli počkat, než vznikl následovník desky "Vitajte". Ventolin v mezičase koncertoval a beze spěchu sbíral podněty, které se staly základem jeho nového materiálu. "Disco Science" číslo dvě však budete hledat zbytečně. "Dneska se vyčasilo" ukazuje Ventolina v jiné, ale stále skvělé formě. čtěte zde
Vydáno: 10.11.2021 08:00 v sekci Recenze - Dan Hájek
Biffy Clyro - The Myth Of The Happily Ever After 8/10
Biffy Clyro - The Myth Of The Happily Ever After Deváté studiové album od skotských Biffy Clyro "The Myth Of The Happily Ever After" je v podstatě sesterská kolekce k loňské "A Celebration Of Endings". Nabízí temnější pohled na celé dění posledních dvou let, během kterých obě nahrávky vznikly. A je to skvěle promyšlený počin. čtěte zde
Vydáno: 08.11.2021 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Kocáb
Kryštof - Halywůd 7/10
Kryštof - Halywůd Fanoušci skupiny Kryštof čekali na novou desku těchto ostravských (respektive havířovských) patriotů šest let. Dočkali se mírné změny zvuku, jásavých melodií a pozitivní nálady. Pokud vám v dnešní (opět) covidové době taková hudba udělá radost, je "Halywůd" nahrávka přesně pro vás. čtěte zde
Vydáno: 07.11.2021 08:30 v sekci Recenze - Honza Balušek

ALBUM TÝDNE 48/2021

Sting
The Bridge

V jedné z nejkrásnějších českých písní "Mosty" zpívá Karel Zich s Lenkou Filipovou, že postaví bezvadný most s pevnými pilíři. Na svém novém albu "The Bridge" se totéž daří i britskému veteránovi Stingovi. O pevnosti jeho pilířů nelze při jeho mnohaleté praxi pochybovat.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 10.12.
The Hives (SWE) (Lucerna Music Bar, Praha)
Pá 31.12.
Rage Against The Machine (USA) (O2 Arena, Praha)
Pá 28.01.
Kaleo (ISL) + Belle MT (UK) (Forum Karlín, Praha)
Út 01.02.
The Lumineers (US) (Tipsport Arena, Praha)
So 05.02.
BirdPen (UK) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 08.02.
nothing,nowhere. (US) + guccihighwaters (US) / Sulliii (UK) (Lucerna Music Bar, Praha)
St 09.02.
The Driver Era (USA) (Roxy, Praha)
St 09.02.
Lime Cordiale (Café V lese, Praha)
Čt 10.02.
The Dead Daises (AUS/US) (Lucerna Music Bar, Praha)
So 12.02.
The Sheepdogs (CAN) (Chapeau Rouge, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Coldplay Adele Ewa Farna Metallica Dua Lipa Ed Sheeran On Air Kryštof Olivia Rodrigo Beata Hlavenková AC/DC Kateřina Marie Tichá Billie Eilish Marie Rottrová Abba Lady Gaga Aerosmith Karel Gott Rihanna Lucie Bílá
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2021 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver
Zavřít reklamu