Skladby od Radiohead, Oasis nebo Blur podpoří charitu

30.08.2004 08:05 - František Matějíček | foto: facebook interpreta

Radiohead
© facebook interpreta
Charitativní myšlenku podpoří členové mnoha slavných skupin naráz. Už teď jsou na internetu k prodeji některé jejich nahrávky, i když oficiální start propagační kampaně je plánován na 9. září.

Na drese WarChildMusic.com jsou od začátku srpna k dispozici nahrávky z alba "Help", které dali dohromady nejrůznější umělci pod názvem War Child v roce 1995. Od té doby se podařilo prostřednictvím desky vydělat jeden a čtvrt miliónu liber pro bosenské děti. Charitu se nyní pokusí podpořit také Oasis, Suede, Orbital, The Stone Roses, Manic Street Preachers, Blur nebo Radiohead. Posledně jmenovaní dají k dobru mimo jiné živou verzi nahrávky "Go To Sleep" z jejich vystoupení v japonské Ósace a remixové provedení kytaristy Johna Greenwooda.

Každá ze skladeb bude stát devadesát devět pencí a výtěžek poputuje ve prospěch dětí ze zemí zasažených válkou. Za tři a půl libry měsíčně je pak možno stahovat dle libosti, provozovatel stránky slibuje k jednotlivým písním vydavatelskou exkluzivitu. Nebude je tudíž možno sehnat nikde jinde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY