Monika Absolonová má desku plnou osobností

25.08.2004 17:10 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Monika Absolonová
© www.absolonova.cz
Zpěvačka a herečka Monika Absolonová přichystala k vydání již páté album. Dostalo název "Zůstávám dál" a vzniklo ve spolupráci s pěknou řádkou zkušených hostů z branže, kteří se na desku zapsali jak autorsky, tak pěvecky.

Nejvíce skladeb má na svědomí Michal David; tři z písní přinesl napsané, v jedné zpívá. Dalšími z autorů jsou Lou Fanánek Hagen, Alice Springs, Ian Gajdoš, Markéta Mazurová (vítězka "Zlíntalentu"), Lucie Stropnická dále pak Lešek Wronka a zpěvaččini kamarádi Šimon Mudra a Rudolf Kubík. V tracklistu najdeme jednu coververzi od Mariky Gombitové ("Vyznání"), českou verzi písně "All By Myself" (můžete znát z "Deníku Bridget Jonesové") a také píseň "Čas na lásku mít", duet Athose a Milady z muzikálu "Tři mušketýři". Aranžmá bylo svěřeno Pavlovi Větrovcovi, který na desku navíc zlanařil několik známých muzikantů, včetně Filipa Jelínka a Mirka Chyšky (oba jsou známí mj. z kapely J.A.R.).

Svoji kariéru odstartovala Absolonová na muzikálových prknech: zahrála si v "Draculovi", "Krysařovi", "Kleopatře", "Rebelech", "Noci na Karlštejně" a "Třech mušketýrech". Krom sólových alb ("Monika", "Dál při mě stůj", "První den" a "Jsem nevěrná") nazpívala řadu písniček pro děti (např. alba "Poníkové království", "Štědrý večer s panem Ladou" či "Flinstoneovi"). V roce 1994 získala nominaci na českou "Grammy" od Akademie populární hudby v kategorii "Objev roku".


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY