Laura po třech letech vypustí tygry z klece

21.06.2004 10:08 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Laura a její tygři
© Lauranet.cz
Proslulá česká kapela Laura a její tygři v září u EMI vydá sedmé studiové (s bestofkou z roku 1994 celkem osmé) album. Bude se jmenovat "Vyškrábu ti oči" a půjde o první desku po tříleté odmlce skupiny.

Laura doufá, že s tímto počinem bude schopna konkurovat novým tygrům poprockové generace typu Kryštof či Chinaski. Sestava kapely za svoji šestnáctiletou historii prošla spoustou personálních změn, z nichž nejradikálnější byla rázná rekonstrukce v roce 1999, kdy musela mimo jiné odejít zpěvačka Lenka Nová, jež loni vydala povedenou "Novou desku". V roce 2004 soubor tvoří Vladislava Svobodová (zpěv), Karel Šůcha (baskytara, zpěv), Bohumil Vitásek (kytara, zpěv), Lukáš Pelikán (kytara, zpěv), Radek Němec (trubka, křídlovka, zpěv), Marek Buble (alt saxofon, flétna, zpěv), Jan Šatra (trombon, zpěv) a Radek Břicháč (bicí). Mimo nich bude ve dvou písních účinkovat také bývalá zpěvačka Laury Ilona Csáková, těšit se prý můžete i na remixové bonusy.

Desce bude předcházet letní singl, na němž bude k nalezení romanticky laděná pecka "Ztráty a návraty" a pro Lauru netypická, přesto však výrazná píseň "Sociálně zaostalej". K oběma skladbám vzniknou také videoklipy, které si vzali na paškál lidé z JC&J Production (např. klipy "Znamení" a "Malování" Divokýho Billa).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY