Pancho má po třech letech novou desku

15.06.2004 17:40 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Pancho - Čechy krásné
© facebook interpreta
Zpěvák Pancho, kterého si někteří vybaví jako člena kapely Sluníčko, někteří zase jako interpreta písně "Co se mi zdá", jež v rádiových a televizních hitparádách lákala na film "Výlet", nedávno natočil album "Čechy krásné". Ta vychází tři roky po jeho sólovém debutu "Divokej kraj".

Čím by deska mohla zaujmout, je její záměřná jednoduchost. O tu se postaral zvukař a producent alba Vítek Rotter, který vyznává názor, že daná skladba zní lépe, pokud jí zachováme čistý zvuk tak, jak byl nahrán - narozdíl od všeobecně praktikovaného postupu vrstvení několika stop na sebe (jedna kytara tímto způsobem může zastoupit kytar více). "Není potřeba nic dublovat, stačí ji pouze umístit, aby přesně seděla," říká Rotter. První písničkou, kterou Pancho pro "Čechy krásné" zvolil, byl "Náhrobní kámen" Petra Nováka; spolu s radio editem "Co se mi zdá" ji najdeme mezi bonusy. Ostatních deset věcí je nových.

Krom obou bonusů a písně "Svět pod vodou" veškeré melodie napsal Pancho sám, textařskou práci svěřil především Romanu Chvílovi a Martinu Rousovi.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY