Ve Stromovce se bude hrát pro Ugandu

20.05.2004 17:20 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Uganda
© facebook interpreta
O víkendu 22. a 23. května proběhne v pražském prostoru Stromovka Music Garden na Výstavišti multikulturní festival, jehož smyslem je získat peníze pro charitativní projekt "Nemocnice a škola pro porodní asistentky v rovníkové Africe". Koncert, který začíná po oba dny ve tři hodiny, pořádá Mezinárodní federace asociací studentů medicíny IFMSA.

Z hudebního programu se organizátoři snaží nalákat na jména jako Hypnotix, Roe-Deer, Létající koberec, Bengas, Gothart nebo Eggnoise. K podobným alternativním akcím ovšem patří celá řada nehudebních vložek: divadelní představení, ohňová show, výstava fotografií, vegetariánská kuchyně, čajovna, videoprojekce apod.

Cílem projektu, v jehož rámci se dvoudenní festival koná, je vybudovat první českou nemocnici a školu pro porodní asistentky, která bude zajišťovat levnou či bezplatnou zdravotní péči pro obyvatele ugandské provincie Mukono. Snahou také je vytrénovat místní profesionální porodní asistentky. Uganda je zemí, která má vážné problémy s virem HIV a žije v ní přes půldruhého milionu sirotků z celkových dvaadvaceti milionů obyvatel.

Autor je redaktorem iDNES.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY