David Koller a jeho band vydají hned dvojalbum

16.04.2004 10:12 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Koller Band
© František Ortmann
Už je tomu celých jedenáct let, co zpěvák a bubeník skupiny Lucie David Koller vydal sólový debut; od té doby byl ohledně realizace mimo Lucii klid. Před několika dny však Koller oficiálně oznámil, že pro své fanoušky nachystal pokračování - spolu s doprovodnou sestavou v březnu dotočil a v květnu představí dvojalbum nazvané "Kollerband".

Pod stejným jménem funguje i zmiňované seskupení, s nímž známý rocker už předloni uskutečnil miniturné po České Republice v rámci akce Jim Beam Music. Zde si celý ansámbl porozuměl natolik, že ještě v srpnu začal pracovat na vlastním repertoáru. A o kom vlastně mluvíme? Kapelu Kollerband tvoří kromě Davida ještě baskytarista Marek Minárik (kdysi Lucie, dnes spoluhráč Andreje Šebana a člen Neuropy), kytaristé Tomáš Vartecký (Kurtizány z 25. Avenue, Lucie), Olda Krejčoves (Monkey Business) a zpěvák, klávesista i kytarista Jan Křížek (leader dnes již zaniklých Walk Choc Ice). K ruce si pánové vzali skutečné profíky - produkci zajistil David Bianco (spolupráce s kapelami Primal Scream, Rollins Band, AC/DC, Rage Against The Machine, s Carlosem Santanou i Ozzym Osbournem), závěrečný mastering proběhl v Londýně pod dozorem Tonyho Dixona (Björk, Sonic Youth, Fatboy Slim). Výsledkem budiž záznam osmi písní z vystoupení Kollerbandu ve Sky Clubu Brumlovka na jednom disku a deset nových věcí na disku druhém.

A kdy uvidíme tuto mírně elitářskou partičku živě? Regulérní turné je plánováno až na podzim, na pódia však muzikanti vyrazí už v létě, kdy zahrají na několika festivalech. Na konkrétní termíny si však ještě chvíli počkáme.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY