Monogamní Richard Müller vyjde co nevidět

12.04.2004 10:08 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Richard Müller
© www.muller.sk
Fanoušci Richarda Müllera čekají na jeho novinku tak dlouho, že mnozí již přestali doufat, že ji vůbec kdy uslyší. Album, jež slovenská hvězda nečekaně nahrála v létě loňského roku v New Yorku, mělo vyjít ještě minulý rok, ale nestalo se. Po několikaměsíčním mlčení však zpěvák všechny nedočkavé uklidňuje - deska "Monogamný vzťah" bude k dostání za odc 26. dubna, pilotní singl by již měla hrát rádia.

Za svoji dvacetiletou kariéru si tento urostlý Slovák vůbec poprvé troufnul opatřit své album pouze svými písněmi a naprosto všechny melodie i texty jsou tak čistě jeho dílem. Snad proto se v rámci PR prohlášení pýří: "Je to najlepší album, aký som kedy urobil." Nakonec, není důvod mu nevěřit - jak je tomu dlouho, co se naposledy čistě spontánně rozhodl, že udělá desku, když naposledy nahrával v New Yorku s americkými hudebníky? Když už jsme tak u toho, ve studiu Müller spolupracoval mimo jiné i se Stevem Holleym, což je poslední bubeník legendární McCartneyho skupiny Wings, jenž vystupoval například s Eltonem Johnem či Joe Cockerem. A jak výsledné album zní? Údajně má současný sound, hitový potenciál, je americky syrové, zároveň však müllerovsky osobité. A aby těch výjimek nebylo málo, "Monogamný vzťah" je první deskou zpěvákovy kariéry, na níž nezaslechnete jediný tón klávesových nástrojů. Co se singlu týče, nese název "Asi to tak musí byť" a trvá pouhé 2 minuty a 40 sekund.

Album "Monogamný vzťah" obsahuje tyto skladby: Monogamný vzťah, Best droga, Children, Anjel 1, Silueta, V daždi, Anjel 2, Pologula, Cesta je už ciel, Anjel 3, Ako vlas a Asi to tak musí byť.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY