Zlí nebo hodní hoši Busted ovládli Británii

23.02.2004 21:48 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Busted mají nový singl, což v Británii znamená, že znovu bourají hitparády. Mezi alby vévodí tři mladé dámy - od americké superhvězdy Norah Jones až po domácí televizní hvězdu Michelle. Více v našem pravidelném komentáři britských hitparád.
Stejně jako každý týden vám i dnes přinášíme pohled do aktuálního pořadí britského albového a singlového žebříčku, jak je zveřejňuje BBC.

Busted - Busted
© facebook interpreta
Chlapecká skupina Busted, doma s oblibou nazývána "tři Avril Lavigne v kalhotách", ovládla britský singlový žebříček. Pomalu se z nich stává více než je sezónní móda teenagerů. Minulý týden si šli pro dvě Brit Award a tento týden přidávají k dobru svůj třetí singl číslo jedna "Who's David?". Mimochodem, všech šest singlů, pod kterými jsou podepsáni, skončilo v první trojce. Na dvojce dva Pop Idolové Sam a Mark s coververzí "With A Little Help From My Friends". Na trojce velké naděje britské hudby - Keane ze Sussexu s prvním singlem na velké značce "Somewhere Only We Know". Stejně jako Franz Ferdinand tedy i Keane potvrzují, že BBC nelhala, když je označila za budoucnost britského rocku a to i přesto, že Keane vůbec nepoužívají kytary. Na trojku klesl remix U2 "Take Me To The Clouds Above" a za nimi americká dvojice žebříčkových stálic Kelis a OutKast. Na devítce další novinka - Deepest Blue s druhým singlem "Give It Away". Projekt producenta Matta Schwartze a vokalisty Joela Edwardse kombinuje taneční hudbu s rockem. Na desítce je zpěvák Raghav, který má být předvojem další vlny asijské taneční hudby bhangra a už byl slyšet na singlu garageového projektu 2Play "So Confused", který je tento týden o dvě příčky níže. Jeho novinka "Can't Get Enough" je přesně to, co byste očekávali od spojení asijských beatů, hip hopu a elektroniky. Třináctý je Alex Parks s "Cry" a pokud netušíte, o koho jde, tak se nic neděje, protože je to vítěz jedné televizní pěvecké soutěže. O příčku za ním, to už je jiná káva - Belle And Sebastian už jsou na scéně nějaký pátek (přesně řečeno skoro osm let) a "I'm A Cuckoo" z jejich poslední desky pro ně znamená vylepšení jejich nejlepšího umístění. Gratulace! Až 21. je držitel letošní Grammy za Nejlepší skladbu - "Dance With My Father" Luthera Vandrosse. Sirupoidní baladě se nedaří moc ani v Americe, a tak její autor může děkovat Americké hudební akademii za shovívavost. Je to devatenáctý Vandrosův singl, ten předchozí je ovšem už osm let starý a výraznější úspěchy sbíral jen díky duetům s Janet Jackson a Mariah Carey. O dvě příčky níže další dívčí skupina Clea s druhým singlem "Stuck In The Middle". Číslo třicet patří Hundred Reasons s "What You Get", což je jejich šestý singl a pravdou je, že mají na lepší umístění. Summer Matthews má být další teenagerskou hvězdičkou, ale singl "Little Miss Perfect" překvapivě zapadl. A aby toho ještě nebylo dost, tak do čtyřicítky máme dva rockové singly, od skupin, které silně protěžuje prestižní časopis New Musical Express - Auf Der Maur a The Stills. Kompletní žebříček je k vidění zde. Za týden čerstvé zboží od 50 Centa, Westlife, Placebo, Lemara, Zero 7 nebo Jamelie.

Norah Jones - Feels Like Home
© facebook interpreta
Albový žebříček ovládly dámy. Norah Jones první, Katie Melua druhá a třetí novinka vítězky soutěže Pop Idol Michelle s "The Meaning Of Love". Až na čtyřce pánové z Duran Duran s výběrem největších hitů, který už nás pomalu připravuje na jejich comeback. Na pětku stoupli po úspěchu na Brit Awards The Darkness s "Permission To Land". Na čísle 25 se do čtyřicítky vracejí Muse s "Absolution" a jediná další opravdová novinka je na místě 34, a to sice metalový projekt Davea Grohla Probot. Kompletní albový žebříček najdete zde.Tento týden v UK vychází americký hiphopový fenomén Kanye West, holandský trancer Ferry Corsten nebo novinka Johna Squirea.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY