Limp Bizkit budou v březnu v Praze

17.02.2004 13:18 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Limp Bizkit - Results May Vary
© facebook interpreta
V druhé polovině března přijedou do Prahy Limp Bizkit. Slavná rap-metalová skupina, jejíž leader Fred Durst leží v žaludku dvěma třetinám pravověrných rockerů, rozburácí svůj kolotoč 19. března v pražské T-Mobile Aréně. Bude to první zastávka amerických sprosťáků v Česku.

Limp Bizkit vznikli v roce 1995 v Jacksonville na Floridě. Z lokálních šašků se postupně vypracovali na oblíbence americké odvázané, leč převážně konzumní mládeže. O velký díl popularity se zasloužil především zpěvák Fred Durst, který je nejen šíleným šoumenem, ale také kámošem podobně ulítlých hochů Eminema či Jonathana Davise z Korn. Albovým průlomem byla pro Limp Bizkit deska "Significant Other" (1999). Poslední deska "Results May Vary" vyšla loni na podzim.

V roli předskokanů se v rámci pražského vystoupení Limp Bizkit představí americká formace ze Sacramenta The Revolution Smile. V čele skupiny stojí Shaun Lopez, kytarista, který v devadesátých letech strávil hodně času s post-grungeovou čtveřicí Far. Kapela vydala loni desku "Above The Noise" u Durstova labelu Flawless.

Autor je redaktorem iDNES.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY