Sladké kočky potřetí

11.02.2004 04:50 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Britská dívčí trojice Sugababes se už od svého prvního singlu "Overload" vydělovala ze záplavy ostrovního popu. Stejně své naštěstí dívky zůstaly i na třetí desce s názvem "Three", kterou uvozoval pilotní singl "Hole In The Head". Více v dnešní recenzi.
7/10

Sugababes - Three

Skladby: Hole In The Head, Whatever Makes You Happy, Caught In A Moment, Situation's Heavy, Million Different Ways, We Could Have It All, Conversation's Over, In The Middle, Too Lost In You, Nasty Ghetto, Sometimes, Maya
Celkový čas: 49:09
Vydavatel: Universal
Sugababes mám z celé současné britské popové scény asi nejradši. Zatímco většina jejich kolegů a kolegyň počítá s tím, že vydají maximálně dvě desky a neštěkne po nich ani pes, proto pro svou krátkou slávu udělají cokoli, Sugababes je kapela, která může hrát klidně i za deset let. Jejich pojetí popu je diametrálně odlišné, nebojí se v rámci mezí experimentovat (stačí vzpomenout jejich vůbec první singl "Overload"), a když je z jedné nahrávací společnosti vyhodili, nevzdaly to a sehnaly další nahrávací kontrakt jinde. A sypaly jeden hit za druhým. A ač nejsou výzoru modelek, přesto v sobě mají něco, co z nich dělá kočky. A taky mají sakra charisma, což se u jejich kolegů z branže dnes vyskytuje spíše výjimečně.

Třetí deska rozhodně není tak originální, jakým byly svou atmosférou debut a experimenty druhá deska. Sugababes našly svou polohu hudebně mírně provokujících popových princezen a spíše jen na dřeň ždímají postupy prošlapané na minulé desce. Ovšem stále to v záplavě cukrkandlového popu chutná výtečně.

Hned úvodní singl "Hole In The Head" (samozřejmě britská hitparádová jednička) ukazuje, jak zní celá deska - nabušené refrény, hudba na pomezí elektroniky a živých nástrojů, dohromady prostě excelentní popový mix. Nutno ovšem předeslat, že díra v hlavě je také bezkonkurenčně nejlepším kouskem z nové kolekce. Sladké holky se také nevzdaly mírně do uší řezajících samplů, které je provázejí celou dobu. Jeden takový najdete hned v druhé skladbě "Whatever Makes You Happy", ale samozřejmě i jinde, třeba v Lindou Perry spolunapsané "Nasty Ghetto". Jak je u nich zvykem, balady mají kvalitativně také o několik příček výše, než je na ostrovech zvykem. Do této škatulky patří třeba nádherná "Conversation's Over" či druhý singl "Too Lost In You" (z pera Diane Warren).

V dnešní době není zvykem, aby dívčí trojice vydávala stabilně povedené desky, možná ještě tak pilotní singly z nich. Sugababes se to ale i s jejich třetím přírůstkem do dlouhohrající diskografie podařilo. Jo, tyhle holky jsou sladké. Ale s velmi příjemnou hořkou příchutí.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY