Black Eyed Peas mají v Británii nejprodávanější singl roku 2003

06.01.2004 08:28 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Black Eyed Peas - Elephunk
© facebook interpreta
Britské ostrovy jsou snad jediným místem na světě, kde se stále masivně prodávají singly. Každý týden vám nabízíme komentář aktuální hitparády, nyní máme příležitost k rekapitulaci nejprodávanějších britských singlů minulého roku.

Číslo jedna asi nikoho nepřekvapí - Black Eyed Peas a Justin Timberlake a jejich "Where Is The Love?" byli v čele britské hitparády celých šest týdnů a prodali ho přes šest set tisíc kopií. Na dvojce je Gareth Gates se "Spirit In The Sky", který vládl žebříčku v březnu. Třetí nejprodávanější singl roku má R Kelly. Jeho "Ignition Remix" vedl žebříček v květnu. Na čtyřce ruské dívčí duo TATU. U nás už si na ně málokdo vzpomene, ale v Británii způsobili se singlem "All The Things She Said" poprask v únoru. Na pětce Will Young s listopadovým singlem "Leave Right Now", který je v Top 10 dodnes. Blu Cantrell a Sean Paul jsou s "Breathe" šestí, na sedmičce je neprodávanější taneční singl roku - "Make Luv" projektu Room 5. Za ním pro změnu nejpopulárnější rockový singl roku v Británii - "Bring Me To Life" od Evanescence. Devátá je Dido s "White Flag" a za ní 50 Cent s "In Da Club". Na místech 17 a 18 jsou oba vánoční singly Michaela Andrewse a The Darkness, kterým stačil na tak vysoké umístění pouhý týden prodeje. Black Eyed Peas, Big Brovaz, The Darkness a Girls Aloud mají v elitní padesátce po dvou singlech. Nejprodávanější album roku má Dido, jejíž "Life For Rent" vlastní skoro tři miliony Britů.

Celkově se dá říci, že prodej singlů v Británii byl zase o něco slabší než předchozí rok, avšak vyšlo nebývalé množství zajímavých skladeb.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY