Dobrá muzika, pěkné obrázky, hloupé DVD

18.12.2003 05:00 - Pavel Parikrupa | foto: facebook interpreta

Odfláknuté DVD oblíbeného interpreta zamrzí dvojnásobně. Těšíte se na pořádnou porci muziky v parádním balení a dostanete jen odvar toho, co mohlo být. Řeč je o DVD "The Videos: The Very Best Of Sheryl Crow". Více o rozčarování v naší recenzi.
5/10

Sheryl Crow - The Videos: The Very Best Of

Skladby: All I Wanna Do, Soak Up The Sun, My Favorite Mistake, The First Cut Is The Deepest, Everyday Is A Winding Road, Leaving Las Vegas, Strong Enough, If It Makes You Happy, Run, Baby, Run, Steve McQueen, A Change Would Do You Good, Home, There Goes The Neighborhood, Anything But Down
Celkový čas: cca 57 minut
Vydavatel: Universal
Podivná vydavatelská politika nahrávek americké zpěvačky Sheryl Crow se opět uplatňuje v případě DVD "The Videos: The Very Best Of Sheryl Crow". Disk vyšel nedávno v limitované edici jako příloha CD "The Very Best Of", ovšem jen v USA a bez klipu "Anything But Down". Nyní ve zbytku světa vychází samostatně, ale zase není jasné, jestli se též mimo Ameriku můžeme těšit i na koncertní DVD "C'mon America 2003", jež právě vychází za Atlantikem. Kdyby bylo námi recenzované DVD špičkové, bylo by to skoro jedno, ale šlendrián se dostal ke slovu i při samotné realizaci. Nosič slibující pěkné zážitky v mnohém zklamal.

Naflákat na DVD čtrnáct klipů umí každý moula. Moula taky nepřidá k těm klipům už nic dalšího, rozhovor, dokument, diskografii, rarity. Posluchač notně zmlsaný třeba našlapaným dévedéčkem REM "In View" (abychom zůstali u klipových výběrů) zůstává rozčarován i z neošetřeného dvoukanálového zvuku, když musí otočit knoflíkem volume hodně doprava, aby něco vůbec slyšel. Hladina zvuku v menu, jež nabízí jen výběr z klipů, je o dobrých 30 % výše! Je to nepochopitelné.

Muzika, jakkoli dobrá, je podána trestuhodně, s obrazem je to naštěstí lepší - chtělo by se říci samosebou, ale tady je to spíše milé překvapení. Jediným smyslem disku tak zůstává jen shromáždit a připomenout velmi pěkné klipy, z nichž několik snese ta nejpřísnější kritéria a právě ty nejsou až tak známy, obzvláště z našich televizních kanálů. V nejnovějších klipech se sází na krásu zpěvačky - viz atraktivní obrázky u moře ("Soak Up The Sun"), adrenalinová dobrodružství v autech a na motorkách ("Steve McQueen") nebo romantiku v kaňonu ("The First Cut Is The Deepest"), ale nejhodnotnější videa jsou ke skladbám z desek "Sheryl Crow" (1996) a "The Globe Sessions" (1998), jmenujme alespoň schizofrenní klip "Anything But Down" nebo nádherné obrázky z jižanského maloměsta v černobílém videu "Home".

Pěkné klipy zachránily DVD "The Videos: The Very Best Of Sheryl Crow" od nekompromisního recenzentova zaříznutí. Možná mě barbarský přístup tvůrců k tomuto nosiči tak rozčílil proto, že Sheryl je má nejoblíbenější zpěvačka. Jenže když vám ostatní ukáží, jak se to má dělat a jaké možnosti zůstaly promarněny, pomůže to pro příště?


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY