Chevelle ve studiu, u soudu a zase ve studiu

01.10.2003 11:44 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Chevelle - Wonder What's Next
© facebook interpreta
Chevelle byli jurisdikcí donuceni přerušit natáčení nového alba. Ne snad, že by pracovali na tolik závadném materiálu, ale jeden z těchto tří bratrů - zpěvák a kytarista Pete Loeffler - byl povolán, aby zasedl do soudní poroty. A to je v USA, stejně jako v České republice, občanská povinnost...

Chicagští rodáci mají údajně kostry prvních jedenácti písní, ke kterým ovšem častokrát chybí texty či úvodní a závěrečné pasáže. Všechno by na dosud nepojmenovaném nástupci platinového "Wonder What's Next" mělo být hotovo tak, aby deska mohla vyjít v létě 2004. "Naše nové písně jsou nadále ukotveny v melodickém hardrocku, ale jsou místy mnohem tvrdší a měly by být komplexnější," prozradil Sam Loeffler MTV.

Skupina byla oficiálně založena v roce 1995, ale jelikož je tvořena třemi vysokoškolsky vzdělanými bratry (Joe - basa, Pete - kytara a zpěv, Sam - bicí), lze asi jen stěží stanovit skutečný počátek formace. Tito náladotvůrci vycházejí při komponování hudby z podobného soudku jako Deftones či Tool, což jim umožnilo vydat v devadesátém devátém debutovou desku produkovanou Stevem Albinim "Point#1". Nástupce "Wonder What's Next" vyšel o tři roky později a singl "Send The Pain Bellow" se letos v létě vyšplhal na vrchol americké rockové hitparády. V srpnu zároveň odjeli Chevelle turné po Státech jako jedna z hlavních hvězd Ozzfestu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY