shop.musicserver.cz
Nové desky pro 27. a 28. týden

Nové desky pro 27. a 28. týden

Vydáno: 17.07.2016 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

V průběhu tohoto a příštího týdne narazíte v obchodech s hudbou na novinky Jeffa Becka, rockerů Biffy Clyro, nebo na druhou desku Michaela Kiwanuky. Představíme vám debutantku Shuru a dostane se i na soundtracky k filmům "Krotitelé duchů" a "Café Society". Pokud ale fandíte tvrdší muzice, nenechte si utéct debut 9Electric nebo klasika Jeffa Becka, případně dlouho očekávanou desku Biffy Clyro.

Pokud se v pondělí 11., respektive 18. července vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Michael Kiwanuka - Love & Hate (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: soul / folk / folk rock

Michael Kiwanuka - Love & Hate
Anglický soulový zpěvák, výherce Sound Of 2012 Michael Kiwanuka si dal se svojí druhou deskou poměrně na čas. Následovníka úspěšného debutu "Home Again" připravoval více jak čtyři roky, avšak v mezidobí stihl vydat ještě EP "You've Got Nothing To Lose". Nyní ale už prezentuje svoje druhé LP, které nazval "Love & Hate". Připravil pro něj celkem deset písniček, při jejichž skládání mu byly inspirací klasické britské kytarové kapely šedesátých a sedmdesátých let jako The Who a Pink Floyd, a pochopitelně i řada soulových muzikantů jako třeba Isaac Hayes a jeho skladba "Walk On By". Zda tyto vlivy na desce uslyšíte, můžete zjišťovat prostřednictvím zpěvákova VEVA a my jen dodáme, že titul seženete i na vinylu.


Biffy Clyro - Ellipsis (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Biffy Clyro - Ellipsis
Skotská alternativně rocková formace Biffy Clyro vydává v tomto roce jedno z nejočekávanějších alb. Deska "Ellipsis" vznikala v letech 2015 až 2016 a s její produkcí pomohl kapele Rich Costey. Společně dali dohromady jedenáct písní, které si můžete poslechnout u recenze našeho kolegy Ondřeje Hricka. Dal desce lehce nadprůměrné ohodnocení, a tak můžete svůj názor skvěle konfrontovat. Určitě se s námi o něj podělte pod článkem v komentářích. Ke koupi máte k dispozici také luxusní verzi desky, která vedle standardních jedenácti písní obsahuje další dva songy a v případě zakoupení přes iTunes také videoklip.


Tip týdne

Shura - Nothing's Real (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electropop / synthpop / alternativní r'n'b

Shura - Nothing's Real
O anglické muzikantce Alexandře Lilah Denton, která si už nějaký čas říká Shura, jsme se poprvé doslechli loni, kdy figurovala v širší nominaci na Sound Of 2015. Do poslední pětice se sice nepropracovala, ale to neznamená, že by její kombinace electropopu, synthpopu a r'n'b nezaujala. Spíše naopak; před časem podepsala smlouvu s vydavatelstvím Polydor a výsledkem tohoto kontraktu je debutové album "Nothing's Real", na kterém představí celkem třináct písniček. Některé z nich již její fanoušci znají poměrně dlouho, protože jako singly již vyšly před více jako rokem. Většinu z nich napsala a vyprodukovala společně s Joelem Pottem, který už spolupracoval s muzikanty jako George Ezra, London Grammar nebo Gabrielle Aplin, a o něco později se připojil i slavnější Greg Kurstin. Poznat se s Shurou blíže, můžete prostřednictvím jejího VEVA.


Jeff Beck - Loud Hailer (Warner Music)
+ BluRay web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Jeff Beck - Loud Hailer
S první studiovkou po šesti letech přichází Jeff Beck, slavný kytarista, který svou tvorbou ovlivnil celou řadu populárních umělců. "Loud Hailer" (také jiný název pro megafon), přináší fanouškům přímočaré písně s upřímnými texty: "Chtěl jsem otevřeně mluvit o věcech, které nechceme slyšet. Myšlenka, že k důrazné prezentaci svých názorů používám megafon, se mi velice líbí," prozradil autor. Jako první singl byla vybrána skladba "Live In The Dark" a kromě ní obsahuje album dalších deset skladeb. Uslyšíte v nich zejména dvojici mladých umělkyň z Londýna - zpěvačku Rosie Bones a kytaristku Carmen Vandenberg. Ukázku k poslechu najdete na stránkách Amazon.com.


Různí - Ghostbusters (soundtrack) (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: filmová hudba/ r'n'b / hip hop

Různí - Ghostbusters (soundtrack)
9. července měl celosvětovou premiéru film "Krotitelé duchů", který po třiceti letech od vydání prvního dílu navazuje na úspěšnou dvojici snímků s Danem Akroydem, Billem Murraym, Erniem Hudsonem a Haroldem Ramisem. Hlavní roli se nyní zhostily čtyři ženy a jim bude při krocení duchů a záchraně světa hrát pochopitelně také hudba, a to jak ta scénická, tak i několik písniček. O tu první, která vyjde na soundtracku "Ghostbusters (Original Motion Picture Score)", se postaral Theodore Shapiro a na CD naleznete hned jedenadvacet jeho kompozic. Písničkový soundtrack pak naplnilo čtrnáct songů, o něž se postarali interpreti jako Walk The Moon, G-Eazy a Jeremih, Elle King, 5 Seconds Of Summer, ZAYN, Pentatonix, Wolf Alice, Ray Parker, Jr., Fall Out Boy s Missy Elliott, nebo Mark Ronson společně s Passion Pit a A$AP Ferg.


Různí - Cafe Society (soundtrack) (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / swing

Různí - Cafe Society (soundtrack)
Za týden se dostane do českých kin nový snímek režiséra Woodyho Allena "Café Society", který si odbyl svoji premiéru na festivalu v Cannes. Vzhledem k tomu, že se film odehrává v třicátých letech v Americe, odpovídá tomu také hudební doprovod, z něhož vzešel stejnojmenný soundtrack. Na něm najdete celkem patnáct skladeb a písniček, z nichž část jsou jazzové a swingové standardy a část nové kompozice, které pro film nahrál Allenův klavírista Conal Fowkes. Zmíněné standardy jako "Lady Is A Tramp", nebo "Jeepers Creepers" nahrál nově Vince Giordano společně se svými The Nighthawks. Mezi ně se ale včlenily i originální nahrávky v podání Bennyho Goodmana, Counta Basieho a Bena Selvina. Něco málo z hudby odhalí i trailer k filmu.


Prago Union - Smrt žije (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

Prago Union - Smrt žije
Hip hopové duo Prago Union již v letošním roce potěšilo své fanoušky živákem "G2 Acoustic Stage", avšak ještě větší radost jim udělají novou studiovou nahrávkou, kterou Kato & Maro pojmenovali "Smrt žije". Pánové na svých příznivcích rozhodně nešetří, a tak pro novinku připravili celkem osmnáct skladeb. V některých z nich jim vypomohli MC Gey, nebo LA4 & Rest.


Chevelle - The North Corridor (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Chevelle - The North Corridor
Americká formace Chevelle funguje na hudební scéně od roku 1995 a nyní připravila pro své fanoušky osmou studiovku s titulem "The North Corridor". Nahrávka obsahuje jedenáct písní včetně finálního bonusu a prvního singlu "Joyride (Omen)", který můžete znát už z rádií. S produkcí kapele pomohl Joe Barresi, známý ze spolupráce s kapelami jako Queens Of The Stone Age, Tool nebo Kyuss. Zmiňovaný singl najdete k poslechu na YouTube.com.


Tibet - Para.Světy
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock

Tibet - Para.Světy
Oblíbená poprocková kapela Tibet spustila multimediální projekt s názvem "Para.Světy". Spojením výtvarné i hudební složky formace, která vzešla ze silného hudebního kvasu klubové scény devadesátých let, oslavuje pětadvacáté výročí nejvýpravnějším počinem ve své historii. Přichází s koncepčním albem "Para.Světy", které doplňuje komiks. Jednolitý komiksový příběh tvoří i skladby na albu, které odkazují na poetiku filmů Karla Zemana. Hlavními postavami jsou Baron Prášil a Ken Robinsonaut, jehož osoba odkazuje na minulé úspěšné album Tibetu Robinsonaut z roku 2012. Přestože jde o koncepční album s příběhem, na samotných písničkách to podle hudebníků není na první poslech znát. Každá skladba funguje i zcela samostatně. Do parasvětu můžete vstoupit ale už i teď: Na stránkách parasvety.cz stačí zadat požadované údaje a poslechnout si pilotní singl "Chladná".


9Electric - The Damaged Ones (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / metal

9Electric - The Damaged Ones
Losangeleská rocková formace 9Electric je nyní na turné s Lacuna Coil, kde prezentují svou debutovou desku "The Damaged Ones". Nahrávka se v těchto dnech také čerstvě vyhřívá za výlohami pultů s hudebními nosiči. Jako ochutnávku vám nyní nabízíme "New God", skladbu, ke které vznikl i videoklip. Ke zhlédnutí ho najdete na YouTube.com. Dodejme ještě, že nahrávku produkoval Kane Churko, známý ze spolupráce s In This Moment nebo Five Finger Death Punch. Svůj názor na novou kapelu a její tvorbu nám po poslechu zmíněné ochutnávky napište do komentářů!


V krátkosti - Diana Krall na vinylu

Příznivci Diany Krall ještě vstřebávají její nedávné pražské vystoupení a nyní jim tato kanadská jazzová zpěvačka a klavíristka opět způsobí dilema a problém v jejich domácím rozpočtech. Na 180g dvojvinylech totiž vyjde hned osm jejích alb. Na černé desky se dostane "All For You", "From This Moment On", oblíbený živák "Live In Paris", "Love Scenes" , "Quiet Nights", první album s originálními písničkami "The Girl In The Other Room", nejúspěšnější "The Look Of Love" a respektované "When I Look In Your Eyes".


Dále vychází ve 27. týdnu:

Philipp F. Kölmel - Smaragdgrün (soundtrack) (Sony Music)

Vychází na vinylu:
Fifth Harmony - 7/27 (Sony Music)
Miles Davis - Miles Ahead (Original Motion Picture Soundtrack) (Sony Music)

Dále vychází ve 28. týdnu:

Andre Rieu - Welcome To My World (DVD) (Universal)
Jascha Heifetz - The Magic Of Jascha Heifetz (Sony Music)
Mozarteum Orchester Salzburg - Muzio Clementi: Symphonies (Sony Music)
Queensryche - Mindcrime At The Moore (BluRay) (Universal)
Ramin Djawadi - Game Of Thrones (Music From The HBO® Series - Season 6) (Sony Music)
Různí - Taneční liga 181 (Universal)
Von Wegen Lisbeth - Grande (Sony Music)

Vychází na vinylu:
A$AP Ferg - Always Strive And Prosper (Sony Music)
Diana Krall - All For You (Universal)
Diana Krall - From This Moment On (Universal)
Diana Krall - Live In Paris (Universal)
Diana Krall - Love Scenes (Universal)
Diana Krall - Quiet Nights (Universal)
Diana Krall - The Girl In The Other Room (Universal)
Diana Krall - The Look Of Love (Universal)
Diana Krall - When I Look In Your Eyes (Universal)
Michael Kiwanuka - Love & Hate (Universal)
Různí - Ghostbusters (soundtrack) (Sony Music)
Von Wegen Lisbeth - Grande (Sony Music)

Reedice:
Joni Mitchell - Woman Of Heart And Mind (DVD) (Universal)
Marvin Gaye - Live In Montreux 1980 (DVD) (Universal)
Ozzy Osbourne - God Bless Ozzy Osbourne (DVD) (Universal)
Ozzy Osbourne - God Bless Ozzy Osbourne (BluRay) (Universal)

NÁZORY
  • Konečně Shura. Ale uniklo Vám léta očekávan (P., 20.07.2016 21:23) Reagovat

    Konečně Shura. Ale uniklo Vám léta očekávané sólové album Stevena Tylera z Aerosmith.

  • 22.7.2016 vychází nové CD od Us The Duo - Just Love (Pavel, 24.07.2016 15:43) Reagovat

    22.7.2016 vychází nové CD od Us The Duo - Just Love

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Michael Kiwanuka se vrací do Prahy. Na Metronome Prague přiveze čarovnou směs soulu, psychedelie, funku a gospelu (25.01.2024 10:58)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík Justin Bieber The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Paws Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu