shop.musicserver.cz
Poletíme?, Lucerna - Velký sál, Praha, 17.10.2024

Hudba Poletíme? poletovala dvě hodiny Lucernou. Kapela pokřtila novou desku

Vydáno: 19.10.2024 14:30 v sekci Naživo - Hana Bukáčková | foto: David Podrabský

Téměř vyprodaná pražská Lucerna přivítala známou brněnskou formaci v čele s Rudolfem Brančovským. Stala se útočištěm pro její největší samostatný koncert a zároveň křest alba "Hvězdy to těžký maj". Rolí kmotrů se zhostili Vašek Bláha a Márdi, vystoupil také početný pěvecký sbor Na hłas.

Live: Poletíme?

místo: Lucerna - Velký sál, Praha
datum: 17. října 2024
setlist: Hendmejdmjůzik, Hvězdy těžký to maj, Princezna, Chce to hit, Autistický bratr, Flašinety, Ty jsi má, Mo, Poníci, Holka s bosejma nohama, Konec světa, Mařena, Postel, Muž neviditelný, Kameny, Nehlaď mě proti srsti, Můžeš mi říct, Můj pejsek, Nebreč, Chlastáme na festivalu, Moje poslední vůle, Circus, Tři kámošky psycholožky, Mimochodem, Pojď se mnou lásko má, Lokomotiva, Už nechci bejt muzikant, Běž dál, Fousy, Soutěž, Má milá, Holky pitomý

Pro někoho překvapující host, sbor s autentickým názvem Na hłas, večer zahájil. Někdo to mohl čekat, protože spoluzakládajícím členem a sbormistrem tohoto pěveckého seskupení je Jáchym Hájek, který v Poletíme? hraje na trubku. Soubor se přidal i během vystoupení hlavní hvězdy, kterou doplnil v několika písních.

Poletíme?, Lucerna Praha, 17.10.2024
© David Podrabský
Pro brněnskou skupinu šlo o neobyčejný večer, protože pokřtila na jaře vydanou desku "Hvězdy to těžký maj". Tu vydala po dlouhých šesti letech čekání. Kmotry se stali Vašek Bláha (Divokej Bill), Márdi z Vypsané fiXy, manažer formace Tomáš Paleta a ředitel vydavatelství Supraphon Michal Máka. Ten navíc muzikantům předal Zlatou desku za prodej nového nosiče. Křtilo se ohnivou vodou, tedy pálenkou.

První dva jmenovaní hosté se pěvecky zapojili do druhého nejznámějšího songu, když pominu "Pojď se mnou lásko má", tedy do "Lokomotivy". Oblékli si na sebe ponča, v duchu textu: "Jsi lokomotiva, která se řítí tmou. Jsi indiáni, kteří prérií jedou." To vysvětlovalo tematickou tekutinu určenou ke slavnostnímu aktu. Vždyť čím jiným by taky měli Moraváci v Praze křtít?

Poletíme?, Lucerna Praha, 17.10.2024
© David Podrabský
Nečekané pozvání na pódium dostal herec, spisovatel a architekt v jedné osobě David Vávra, který tančil a zpíval v publiku. Ač mu pomalu táhne na sedmdesátku, energie měl na rozdávání. Křepčil vedle mě - s o jednu či o dvě generace mladšími. Před fanoušky cosi odrecitoval a svojí autentičností pobavil většinu z nich. V průběhu večera se nezištně vetřel i do sboru, kde doslova splynul s davem.

Koncert se uskutečnil v rámci podzimního turné kapely k již zmíněné novince. Z té přehrála polovinu věcí, včetně mnou oblíbených kousků - "Princezna", která vypovídá o frontmanově paní, a "Holka s bosejma nohama", jejíž dramatický příběh zpívá = vypráví houslista Vojtěch Konečný.

Poletíme?, Lucerna Praha, 17.10.2024
© David Podrabský
Genius loci z Velké Lucerny přímo sálá, jen zvuk zde nebývá zrovna ideální. Ale to asi nikomu nevadilo, protože písně této party za šestnáct let zlidověly a do zdejšího prostředí skvěle zapadly. Během dvouhodinového průletu svými hity nezapomněli muzikanti na nic stěžejního.

V závěru místo konfet a podobných kejklí vyletěly z balkonových ochozů pestré balonky, které doplnily hudební pestrost ansámblu a veselé křepčení příchozích. Jak se frontman Rudolf Brančovský dušoval v našem rozhovoru, tak i učinil: hostů přišlo tak akorát, program nestál na nich a nestrhávali na sebe moc pozornosti. Scénu dotvářely obří plachta a makety vintage kulatého mikrofonu, které v setu plnily funkci osvětlení a dělaly příjemnou kulisu celému vystoupení Poletíme?.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
XIII. století - Noc vlků 6/10
Recenze: Na "Noci vlků" se XIII. století mění v tetelivé stíny své vlastní minulosti Kapelu XIII. století lze označit za synonymum domácího gothic rocku - a alba "Amulet", "Gotika" a "Nosferatu" za jeho stavební kameny. Bratři Štěpánové vystavěli na troskách své punkové minulosti spojené s formací Hrdinové nové... čtěte zde
Vydáno: 19.10.2024 08:00 v sekci Recenze
Nick Cave & The Bad Seeds, The Murder Capital, O2 arena, Praha, 17.10.2024
Naživo: Čistá krása. Nick Cave & The Bad Seeds v O2 areně odehráli svůj nejpozitivnější koncert Andělské hlasy tří vokalistek a jednoho vokalisty odstartovaly dvou a půl hodinovou cestu za štěstím. Povznášející vokály v úvodní skladbě "Frogs" mohly fanoušky démonického Nicka rozhodit, nicméně přes nálož smutku se Cave... čtěte zde
Vydáno: 18.10.2024 12:15 v sekci Naživo
Seal, enteria arena, Pardubice, 16.10.2024
Naživo: Seal strhl publikum v pardubické enteria areně na svou stranu Seal už, podobně jako třeba Sting, umisťuje svá představení také do menších měst. Po Brnu či Karlových Varech přišly na řadu Pardubice. Kapacitu enteria areny sice nenaplnil, přesto šlo o výjimečný zážitek pro všechny... čtěte zde
Vydáno: 17.10.2024 20:30 v sekci Naživo
Melanie Martinez, Men I Trust, Elita, O2 arena, Praha, 16.10.2024
Naživo: Melanie Martinez dovezla do O2 areny za hodně peněz málo muziky Česká premiéra Take That, sólový Samu Haber ze Sunrise Avenue, Seal v Pardubicích a Melanie Martinez v O2 areně. Jak letos na podzim nebylo moc na co chodit, najednou aby se člověk v jednom večeru rozkrájel na čtyři díly, aby mohl být... čtěte zde
Vydáno: 17.10.2024 18:00 v sekci Naživo
Take That, Lake Malawi, O2 universum, Praha, 16.10. 2024
Naživo: Skvostná i trochu fousatá premiéra Take That Take That příští rok oslaví neskutečných pětatřicet let od svého vstupu na scénu. A i když to vypadalo, že jejich koncertu u nás se už nikdy nedočkáme, nakonec se to povedlo. Trojice z Manchesteru konečně i v Praze předvedla,... čtěte zde
Vydáno: 17.10.2024 16:03 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: PREMIÉRA: Poletíme? v klipu "Hendmejdmjůzik" popustili uzdu umělé inteligenci (03.10.2024 18:00)
- Video: Redzed a Vypsaná fiXa si ve "Smoke and Fire" notují o divokém životě, smutku, dlouhém kouři a démonu alkoholu (19.09.2024 14:15)
- Naživo: Vypsaná fiXa oslavila svoje třicetiny dvojkoncertem na Střeleckém ostrově (22.08.2024 08:00)
- Rozhovory: Rudolf Brančovský (Poletíme?) - Prošli jsme pubertou a teď se nacházíme v začínající dospělosti (01.07.2024 15:00)
- Nové desky 24/2024 - od Mobyho přes Black Country Communion po Lindsey Stirling (19.06.2024 12:15)
- Fotogalerie: Druhý den Rock for People zachvátily spoře oděné hudebnice (14.06.2024 12:58)
- Video: Vypsaná fiXa v animovaném klipu připomíná třicet let "Absolutního snu" (19.05.2024 16:47)
- Poletíme? tuší, že "Hvězdy těžký to maj'" (10.05.2024 17:51)
- Video: Premiéra: Nový singl a klip "Už nechci bejt muzikant" avizuje připravované album Poletíme? (11.03.2024 18:00)
- Naživo: "Zapalte pod kotlem a ať se dostaneme do varu!" Divokej Bill završil oslavy 25 let ve vyprodané O2 areně (20.01.2024 21:39)

ALBUM TÝDNE 42/2024

Vladimír Mišík
Vteřiny, měsíce a roky

Do třetice všeho dobrého i zlého, řekli si asi Vladimír Mišík a Petr Ostrouchov a znovu se rozhodli spojit své síly. O nahrávce "Vteřiny, měsíce a roky" se už se značným předstihem hovořilo jako o jednom z adeptů na desku roku. Aby ne, když vlastně každé nové Mišíkovo album představuje malý zázrak. Jak dopadlo?

10/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

So 19.10.
Kavinsky (FR) (SaSaZu, Praha)
So 19.10.
Okay Kaya (NOR/US) (Café V Lese, Praha)
Ne 20.10.
The Driver Era (US) (SaSaZu, Praha)
Čt 24.10.
Crystal Fighters (UK/ESP) (Roxy, Praha)
Čt 24.10.
Electro Deluxe (feat. B Side Band) (Lucerna Music Bar, Praha)
So 26.10.
Purple Disco Machine (DE) (SaSaZu, Praha)
So 26.10.
Elliphant (SWE) (Fuchs2, Praha)
Po 28.10.
Šťastný/Žáček (CZ) (Sono Centrum, Brno)
Út 29.10.
Soen (SWE) (Masters of Rock Café, Zlín)
Čt 31.10.
Frank Turner (UK) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Vladimír Mišík Justin Bieber Prince The Prodigy Coldplay Lucie Vondráčková Taylor Swift Lady Gaga Madonna Queen Linkin Park Kabát Dua Lipa Katy Perry Billie Eilish Viktor Sheen Marek Ztracený Black Country Communion Ed Sheeran Richard Müller
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe