Záruka legendární taneční párty. Leoniden zahrají už v sobotu v MeetFactory

14.10.2024 16:18 - Tisková zpráva | foto: Marie Trávníčková

Fanouškům Rock for People velmi dobře známí šílenci z Německa se vracejí do Prahy. Ať už je znáte z festivalu, samostatných koncertů nebo jako předskokany Billy Talent, vždycky jsou zárukou legendární taneční párty, které vévodí energická hudba, originální taneční kreace, pot a nezapomenutelný circle pit s cowbellem. Kapela vydává nové album "Sophisticated Sad Songs", se kterým se vydává na stejnojmenné tour, takže nové taneční pecky jsou jistotou. Leoniden vystoupí 19. října v MeetFactory. Vstupenky jsou stále v prodeji.

Leoniden je německá indierocková kapela, která se názvem inspirovala německým výrazem pro Leonidy - meteorické roje ze souhvězdí Lva. Od dob svých začátků si Leoniden postupně vydobyli své místo na hudební scéně a hlavně v srdcích svých fanoušků.

Svůj eponymní debut kapela vydala v roce 2017 a o rok později na něj navázala albem druhým, které nese název “Again”. Poslední desku "Complex Happenings Reduced To A Simple Design" vydala v roce 2021 a fanoušci i hudební odborníci se shodují, že Leoniden s ní překonali nejen všechna předchozí alba, ale zároveň si pomocí něj vydláždili cestu k úspěchu.

Deska obsahuje jedenadvacet skladeb, které představují dechberoucí celek, jízdu na amfetaminech, ohňostroj kompozičního šílenství a ikonických zlomků vteřin, které už nedostanete z hlavy. Leoniden konečně našli svůj vlastní zvuk a díky tomu, že do něj vložili veškerou svou živou energii a zároveň se vyvarovali kompromisům, si vysloužili status jedné z nejinovativnějších a žánrově nejrozporuplnějších kapel v Německu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY