Hlasování do Českého slavíka začalo. Objevem roku mohou být Pam Rabbit, Sofian Medjmedj či Brixtn

14.09.2024 08:00 - Josef Martínek | foto: Majkl Kollert

Událost, díky které každoročně stoupají čísla sledovanosti televize Nova i čtenost článků (nejen) na musicserveru, se letos uskuteční 29. listopadu v pražském Foru Karlín. Řeč je samozřejmě o tradiční anketě Český slavík, jejíž vítěze také tentokrát odtajní přímý přenos zmíněné stanice.

Své favority však fanoušci tuzemské hudební scény mohou podpořit již nyní - hlasování totiž odstartovala před několika dny na webu TV Nova. Stejně jako v minulých ročnících se rozhoduje o třech oceněných v kategoriích Zpěvák, Zpěvačka, Skupina a Hip Hop & Rap a také o Objevu roku.

A právě posledně zmíněná sekce již zná tři nominované, které vybrala odborná porota. Loňská vítězka Tereza Balonová předá pomyslnou štafetu někomu z trojice Pam Rabbit, Sofian Medjmedj a Brixtn.

"​Smyslem této kategorie je ocenit a zpopularizovat zpěváky, zpěvačky, hudební skupiny a hiphopery nebo rappery, kteří se v uplynulém roce výrazněji prosadili na hudební scéně a jejichž působení reflektuje moderní trendy populární hudby a znamená rovněž přínos z hlediska žánrů, interpretace a podobně. Podmínkou ovšem určitě není, aby šlo o naprosto neznámé umělce," poodhalil kritéria výběru kreativní producent a režisér slavičí akce Pepe Majeský.

Moderování slavnostního ceremoniálu se opět ujme duo Aleš Háma a Ondřej Sokol. Vedle již zmíněných sekcí pořadatelé odtajní také výherce kategorie Absolutní slavík a uvedou třetího člena Síně slávy.

Loňské vyhlášení sledovalo u televizních obrazovek bezmála 1,2 milionu diváků. Absolutní slavicí se poprvé stala Ewa Farna, která za sebou mezi zpěvačkami nechala Lucii Bílou a premiérově oceněnou Moniku Absolonovou. Mužům vládl Marek Ztracený před Vojtěchem Dykem a Richardem Krajčem, mezi nejpopulárnější skupiny se dostaly formace Kabát, Mirai a Kryštof. Stále ještě relativně novou sekci Hip hop & Rap opanoval Calin před ATMO Music a Marpem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY