Tears For Fears vydají v říjnu živák "Songs For A Nervous Planet". Přidají na něj i čtyři studiové novinky

14.09.2024 16:11 - Dan Hájek | foto: Concord Records

V rámci podzimních plískanic se dočkáme prvního globálně vydaného živáku Tears For Fears, který ponese titul "Songs For A Nervous Planet". Jeho uvedení bude provázet koncertní film "Tears For Fears Live (A Tipping Point Film)", který se ve vybraných kinech po celém světě bude promítat od 24. do 26. října. Zda následně snímek vyjde také na fyzických nosičích, zatím skupina neoznámila.

"Songs For A Nervous Planet" představí živou formu formace z turné ke znamenité desce "The Tipping Point". Novinky samozřejmě doplnily i letité hity jako "Everybody Wants To Rule The World", "Shout" nebo dojemná píseň "Woman In Chains".

"Myslím si, že spousta lidí vlastně ani neví, že jsme dobrá živá kapela! Navíc si domýšlí, že jsme na pódiu asi jen my dva s několika klávesami a hromadou předtočených smyček a záznamů. V průběhu let jsme se ale od našeho největšího rozkvětu v osmdesátých letech živě výrazně zlepšili," vysvětluje vznik záznamu Curt Smith i za svého parťáka Rolanda Orzabala.

Kromě živě nahraných písní však kolekce nabídne také hned čtyři zcela nové, respektive doposud nevydané skladby, které budou tento komplet otevírat. Půjde o songy "Say Goodbye To Mum And Dad", "Emily Said", "Astronaut" a "The Girl That I Call Home". K poslední jmenované písničce vzniklo i doprovodné video, na které se můžete podívat níže.

Nahrávka "Songs For A Nervous Planet" do obchodů s muzikou doputuje v pátek 25. října a Tears For Fears na ní představí tyto skladby: Say Goodbye To Mum And Dad, The Girl That I Call Home, Emily Said, Astronaut, No Small Thing, Tipping Point, Everybody Wants To Rule The World, Secret World, Sowing The Seeds Of Love, Long Long Long Time, Break The Man, My Demons, Rivers of Mercy, Mad World, Suffer The Children, Woman In Chains, Badman’s Song, Pale Shelter, Break It Down Again, Head Over Heels, Change, Shout. Fyzicky bude primárně k dispozici kombinace dvojCD a double vinylu, v limitovaném množství pak tripple vinyl nebo Blu-ray s Dolby Atmos mixem od Stevena Wilsona.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY