Imodium potvrdí svůj comeback novým albem "Horizont"

11.09.2024 15:19 - Hana Bukáčková | foto: Martin Linhart

Znovuobnovení Imodium vydají 27. září po dlouhých sedmi letech nové album "Horizont". Z šesté řadovky čítající desítku písní už známe čtyři: "Lampy", "Tuláci", "Někdo se dívá" a "OK kluk".

"Celý život jsem fascinován vesmírem a pojem 'horizont události' je pro mne fenomén. Hranice, kterou překročíte, a nemáte šanci vyslat signál zpět. A tak jsem se cítil, když jsem promýšlel návrat naší kapely. Řekl jsem si, že comeback může být jenom jeden, a když se tak stane, není cesty zpátky. Seděl jsem při tom na louce, zapadalo slunce a přede mnou krásný obzor. Horizont...," objasňuje název kolekce frontman Thom Fröde, který se tradičně chopil nejen poloviny textů, ale i produkce.

Ve třech případech ("Les", "Alchymista" a "Přístavy") napsal slova Lukáš Dvořáček, písně "Někdo se dívá" a "60 minut" otextoval bubeník Adam Jánošík, který za bicí soupravou nahradil Kárla. Na hudbě se podíleli všichni členové skupiny.

"V naší kapele v tuhle chvíli vidím mnohem větší nadhled, chuť experimentovat, proto je 'Horizont' nejvyzrálejším, a přitom vlastně v lecčems nejodvážnějším počinem v naší diskografii," shrnuje pocity z nové desky baskytarista Ronoon.

Novinku kapela oslaví na klubovém turné, jež vyvrcholí 30. listopadu v domovském Broumově a 7. prosince v pražském Paláci Akropolis.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY