Camouflage se na jaře vrátí sérií koncertů, zahrají i u nás

02.09.2024 14:07 - Dan Hájek | foto: Klaus Mellenthin

Chystaná koncertní štace Camouflage se jmenuje "Rewind To The Future And Goodbye". Její start muzikanti naplánovali na 12. října v Drážďanech a kromě německých měst se už postupně rodí i termíny pro další části Evropy. Ostrava, Bratislava a Praha se například dočkají na konci března příštího roku. Předprodej vstupenek začne v pátek 6. září v síti Ticketportal.

"'Rewind' znamená přetočení v naší diskografii a už to byl kdysi název jednoho z našich kompilačních alb. Je to jakási revize nebo retrospektiva naší dosavadní tvorby, což je jedna z našich základních myšlenek pro nadcházející turné, které je také součástí akcí ke 40. výročí naší kapely. 'Rewind To The Future' znamená mentální hru s naší vlastní minulostí a historií skupiny," přibližuje název šňůry vystoupení jeden ze zakladatelů formace Heiko Maile.

Marcus Meyn, Oliver Kreyssig a Maile s touto myšlenkou prý pracují už od roku 2021, kdy zevrubněji procházeli vlastní archiv dosud nevydaného materiálu (převážně z doby, než podepsali svou první nahrávací smlouvu). V něm našli mnoho nedokončených střípků skladeb, které je překvapily svou elektronickou energií a odlišnými přístupy, než ve výsledku nesly některé z písní ve svých finálních podobách.

Chystaný setlist nabídne kromě hitů i mnohé rarity a nové alternativy koncertně zavedených písní. Doplňkem toho všeho bude vizuální složka show, kdy se na velkoplošných obrazovkách budou odvíjet speciální videoprojekce, do kterých by měli být zapojení i samotní fanoušci.

"Ono přidané 'Goodbye' znamená současné opuštění starých myšlenek a struktur. Všechno má svůj omezený čas a stejně tak i historie naší kapely. Obrazně řečeno, otevírá se poslední kapitola, i když jsme o ultimátním finále ještě neuvažovali," doplňuje Maile. Zatím poslední nahrávkou formace zůstává devět let stará "Greyscale".

Camouflage se letos připomenuli rozsáhlou reedicí čtvrté desky "Bodega Bohemia". Ve stejný den, kdy začne předprodej vstupenek na jarní koncerty skupiny, vychází koncepční album "Neostalgia", na němž Heiko Maile spolupracoval s Julianem Demarrem.

Plánovaná trojice koncertů u nás a na Slovensku:

28. března - Ostrava, Barrák Music Club
29. března - Bratislava, Refinery Galery
30. března - Praha, Roxy



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY