shop.musicserver.cz
Glass Animals - I Love You So F***ing Much

Glass Animals se na čtvrté desce "I Love You So F***ing Much" ubírají pochmurnějším směrem

Vydáno: 02.08.2024 14:00 v sekci Recenze - Kateřina Spacek | foto: Universal Music Australia.

Jsou tomu už čtyři roky, co Glass Animals vydali desku "Dreamland", ze které vzešel hit "Heat Waves". A od té doby začali nahajpovaní fanoušci nedočkavě vyhlížet další album. Čekání nedávno skončilo: oxfordská indierocková formace představila novinku "I Love You So F***ing Much".

8/10

Glass Animals - I Love You So F***ing Much

Vydáno: 19.7.2024
Celkový čas: 40:41

Skladby: Show Pony, whatthehellishappening, Creatures in Heaven, Wonderful Nothing, A Tear in Space (Airlock), I Can’t Make You Fall in Love Again, How I Learned To Love The Bomb, White Roses, On the Run, Lost in the Ocean.

Vydavatel: Polydor Records

Glass Animals o sobě dávají vědět už nějaký ten pátek. Svůj debut "Zaba" naservírovali posluchačům před deseti lety, ale pak se nějakou dobu zdálo, jako by se kapela - s výjimkou několika písniček typu "Gooey", svůdné "Toes" nebo "Hazey" - propadla do útrob zapomnění. Přesto si získala srdce některých fanoušků, zejména pak seriálových a filmových geeků, kteří hudbu této party začali vkládat do svých fan videí oblíbených fiktivních postav.

Situace se příliš nezlepšila ani s následující studiovkou "How to Be a Human Being". Nicméně, ne nadarmo se říká: "Do třetice všeho dobrého". Po covidové pandemii se Glass Animals vytáhli s albem "Dreamland", které zaznamenalo ohlas u širšího publika. A to vše díky singlu "Heat Waves". Sláva je ale pomíjivá a vydání čtvrté řadovky "I Love You So F***ing Much" předcházela téměř smrtelná dopravní nehoda bubeníka Joea Seawarda.

A právě tenhle okamžik, kdy na jednoho ze členů sáhla Zubatá, ovlivnil tvorbu aktuální studiovky. Seskupení se na ní opírá o formativní proudy vědomí, potácí se mezi sci-fi narážkami a popkulturními hláškami a výrazně se odchyluje od zamlženého trip hopu.

Deska, kterou otvírá dynamická "Show Pony", plně přijímá příslušnost k popu a zároveň si na ní formace zachovává svéráz, díky němuž si získala svou původní pověst osobitého indiepopového souboru. Posluchači ale nepřijdou ani o ztělesnění existenciální reflexe, kterou frontman Dave Bayley promítl do singlu "Creatures in Heaven". Písnička vznikla v době, kdy se zpěvák potýkal se ztrátou své identity.

Kousek "How I Learned to Love the Bomb" definuje docela znepokojivá energií, ale vše se v lepší a optimističtější obrací díky spacerockové "On the Run". V té se muzikanti opravdu vyřádili a nechybí zde ani popkulturní narážky - zejména na anglického spisovatele a dramatika Douglase Adamse.

Byť se melodie mohou zdát veselé a pro někoho dost možná i stejné a nudné, celkově převažuje spíše pochmurná nálada. Zatímco song "Whatthehellishappening?" odhaluje euforickou zvukovou krajinu doplněnou svižnými kytarovými riffy, živoucími syntezátory, energickými melodiemi a hnacími beaty, "I Can't Make You Fall in Love Again", kterou Bayley popisuje jako nejsyrovější moment, se zabývá pošmournými pocity.

Frontman se v textu zamýšlí nad tím, že nemůžete nikoho donutit, aby vás miloval. Syntezátorem obtěžkaná skladba má temný tanečně-popový nádech, vyznačuje se pulzujícími beaty a nakažlivými melodiemi se zadumaným podtónem odrážejícím tragiku jejího příběhu. Smutná myšlenka, ale bohužel pravdivá.

Zatímco na předchozí řadovce "Dreamland" hudebníci experimentovali a dávali dohromady excentrické zvukové celky, na "I Love You So F***ing Much" se vracejí ke komerčnímu electropopu. A na tom není nic špatného, protože deska si své posluchače určitě najde. Je ale lepší než předchůdkyně?

Dá se říci, že ne - a zároveň ano. Co fanouškům chybělo na zmíněné předešlé nahrávce, jim skupina vynahrazuje na nejnovějším počinu: a vice versa. Tentokrát se Glass Animals příliš veselým směrem neubírají a spíše nastavují svou tvář dnešní vyumělkované a rádoby perfekcionistické době. Za to si zasluhují plusové body. Realita totiž není jen o filtrech, pozlátkách a natrénovaných úsměvech.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Justin Timberlake, Tauron Arena Kraków, Krakov, Polsko, 26.7.2024
Naživo: Zázrak! Justin Timberlake nakonec v Krakově opravdu zazpíval Máte pocit, že v titulku článku přeháníme? Nedivíme se vám. Ale on to zázrak vážně byl. Jak se dočtete níže, takřka až do poslední chvíle jsme nevěděli, zda první zastávka evropského turné novodobého krále popu vůbec... čtěte zde
Vydáno: 01.08.2024 17:00 v sekci Naživo
Pohled do českých hitparád - 30. týden 2024
Deep Purple v top desítce české albové hitparády statečně čelí převaze rapperů Zatímco v tuzemském žebříčku digitálních singlů se na předních pozicích nic nestalo, rádia hlásí nového vítěze: stává se jím Artemas s "I Like The Way You Kiss Me". V albovém pořadí se do čela vrací Calin s nahrávkou... čtěte zde
Vydáno: 01.08.2024 08:00 v sekci Novinky | České hitparády
Nové desky 30/2024 - od Empire Of The Sun přes Ghost po Powerwolf
Nové desky 30/2024 - od Empire Of The Sun přes Ghost po Powerwolf V polovině prázdnin si ty největší hvězdy konečně vzaly s hudebními novinkami na chvíli volno, pokud tedy do této kategorie neřadíte australské Empire Of The Sun, rockové Ghost, metalové Powerwolf, electropopového Portera Robinsona,... čtěte zde
Vydáno: 31.07.2024 13:00 v sekci Novinky | Nové desky
Ed Sheeran, Calum Scott, Ewa Farna, Park 360, Hradec Králové, 28.7.2024
Naživo: Ed Sheeran svůj druhý koncert v Hradci Králové obohatil o raritky, divákům ale zážitek kazily fronty Britský písničkář Ed Sheeran se od svých dvou koncertů v Letňanech posunul k o fous menšímu publiku než v roce 2019, i tak jej ve dvou dnech sledovalo necelých sto tisíc lidí. Ti se jeho druhým vystoupením v Hradci Králové bavili... čtěte zde
Vydáno: 29.07.2024 19:23 v sekci Naživo
Deep Purple - = 1 9/10
Recenze: Deep Purple neobjevují kolo. Na "= 1" jsou pouze sami sebou, ovšem ve výtečné formě Deep Purple rovná se hudební instituce. Přesně ten typ kapely, která by mohla žít jen ze slavné minulosti a sledovat stav na kontech. Urputná snaha pokračovat se nicméně v poslední dekádě změnila spíše v čekání, zda se jí... čtěte zde
Vydáno: 29.07.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 29/2024 - od Deep Purple přes Childish Gambina po Glass Animals (24.07.2024 19:00)
- Video: Glass Animals se v černobílém videoklipu "A Tear In Space (Airlock)" ocitají ve větrném tunelu, aby bojovali za lásku (13.06.2024 15:15)
- Audio: Glass Animals představují z desky "I Love You So F***ing Much" svěží indiepopovou novinku "Creatures in Heaven" (06.04.2024 19:42)
- Video: Glass Animals a konspirace: v klipu "The Other Side Of Paradise" je zpěvák Dave Bayley nahrazen klonem (24.09.2023 13:28)
- Naživo: Druhý den Open'eru patřil Twenty One Pilots, z řady ale vystoupili i Royal Blood, Tove Lo nebo Playboi Carti (08.07.2022 17:03)
- Glass Animals pokořili nový rekord v americké hitparádě (14.11.2021 15:32)
- Nové desky 31/2020 - od Deep Purple přes Glass Animals po Cassadee Pope (12.08.2020 07:00)
- Video: "Neschovávejte se," radí Glass Animals v klipu "Heat Waves" (30.06.2020 11:23)
- Video: Glass Animals ohlašují nové album nápaditým karanténním klipem k singlu "Dreamland" (07.05.2020 14:33)
- Naživo: Bombastickému line-upu Aerodromu podrážely nohy organizační přešlapy (03.07.2018 20:41)

ALBUM TÝDNE 31/2024

Deep Purple
= 1

Deep Purple rovná se hudební instituce. Přesně ten typ kapely, která by mohla žít jen ze slavné minulosti a sledovat stav na kontech. Urputná snaha pokračovat se nicméně v poslední dekádě změnila spíše v čekání, zda se jí podaří svou vlastní instituciálnost překročit. Nejnovější pokus se jmenuje "= 1".

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Joefov, Jaroměř)
St 07.08.
Mr. Big (US) (Roxy, Praha)
Pá 09.08.
Krásný ztráty 2024 (Všetice, Netvořice)
So 10.08.
Krásný ztráty 2024 (Všetice, Netvořice)
Pá 06.09.
Mehro (US) (Rock Café, Praha)
St 18.09.
Avi Kaplan (US) (Roxy, Praha)
Pá 20.09.
Elán (SK) (O2 arena, Praha)
So 21.09.
Elán (SK) (O2 arena, Praha)
So 21.09.
Aurora (NOR) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
So 21.09.
Maro (POR) (MeetFactory, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Ed Sheeran mp3.com Ellie Goulding Queen Mirai Pokáč Taylor Swift Deep Purple Adele Lucie Vondráčková Madonna Kabát Dua Lipa Calum Scott 2H+ Eminem
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe