Laura Marling v lyric videu k velice zdařilé folkové skladbě "Patterns" ukazuje svou zahradu

18.07.2024 15:09 - Kateřina Spacek | foto: Tamsin Topolski

Laura Marling se vrací s novým albem "Patterns in Repeat" po čtyřech letech. Následovník desky "Song for Our Daughter" potěší fanoušky 25. října. Svou osmou studiovku muzikantka napsala, nahrála a produkovala v domácím studiu v Londýně. A nyní z ní představuje ochutnávku "Patterns".

Melodie této příjemné kytarové vybrnkávačky se lehce vlní za doprovodu zpěvaččina vokálu. Křehká folková písnička zní skoro jako ukolébavka věnovaná její dceři. "Patterns" doprovází ještě lyric video - jednoduché a z běžného života. Verše obrazově doplňují buď rostliny v Lauřině zahradě, slunce nořící se zpoza listů stromů a keřů, nebo dokonce pohled na novopečenou maminku. Vše tak dohromady vytváří povedený celek, kterému nic nechybí.

O chystaném novém albu Marling prohlásila: "V průběhu devíti měsíců jsem se s radostí připravovala na to, že můj písničkářský život bude pozastaven, zatímco se budu přizpůsobovat životu rodiče. Jakou radost jsem pak měla, když jsem zjistila, že prvních pár měsíců života dítěte můžete celý den hopsat v houpacím křesle a hrát na kytaru.

Poprvé v životě jsem se mohla při psaní dívat do očí jiného člověka. Samozřejmě že novopečení rodiče mají pocit, že objevili tento pocit - jeden z nejkrásnějších, které život nabízí, pohled do očí svého dítěte a pocit obrovitosti celého obrazu, obrovitosti nejistého života, nebeského, křehkého a mimořádného, který zaujímá své místo v poměrně banální konstelaci rodiny. Zdá se, že tato banální konstelace dominuje psaní 'Patterns in Repeat'."

Tracklist "Patterns in Repeat" vypadá následovně: Child of Mine, Patterns, Your Girl, No One’s Gonna Love You Like I Can, The Shadows, Interlude, Caroline, Looking Back, Lullaby, Patterns in Repeat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY