Vyjde mamutí kolekce nevydaných živých nahrávek Boba Dylana z roku 1974

12.07.2024 16:25 - Jiří V. Matýsek | foto: Columbia Records

Zřejmě bezedné archivy písničkáře a jediného muzikanta, který se může pyšnit Pulizerovou i Nobelovou cenou zároveň, vydaly další poklad. Letos je to totiž přesně padesát let od chvíle, co se Bob Dylan po osmi letech vrátil na koncertní pódia. Turné v poněkud vykostěné formě zaznamenal živák "Before the Flood", jak se ale ukazuje, nahráno toho na koncertech bylo podstatně více. A jakože opravdu výrazně.

Kolekce s názvem "Bob Dylan - The 1974 Live Records" totiž na ploše sedmadvaceti disků nabídne rovných 431 skladeb, přičemž v případě 417 položek se jedná o dosud neslyšené záznamy. 133 z nich bylo navíc nově smícháno ze 16stopých pásek. Celá tahle nádhera, včetně doprovodných textů z pera novinářky Elizabeth Nelson, vyjde 20. září. Jako ochutnávka do světa vyletěla "Forever Young" ve verzi zaznamenané na odpoledním koncertě 9. února 1974 v Seattlu.

Aby toho nebylo málo, svou troškou do mlýna přispěje i Third Man Records, label Jacka Whitea. Ten v rámci své předplatitelské trezorové edice nabídne trojvinyl (+ singl k tomu) s názvem "The 1974 Live Recordings - The Missing Songs From Before the Flood". Na něm najdeme pečlivou selekci písní, na které se na původním živém albu nedostalo.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY