Stoupající hvězdy Pam Rabbit a Kateřina Marie Tichá se začínají prosazovat v českých žebříčcích

04.07.2024 08:00 - Josef Martínek | foto: Samuel Alexander Petráš

Na začátku prázdnin nelze v tuzemských hitparádách očekávat žádné výsledkové převraty, několik jevů hodných pozornosti v nich však přece jen najdeme. Do albové top desítky se poprvé prosadila Pam Rabbit s loňskou deskou "I Love The Internet", v rádiích zase začíná žhnout "Plamen" Kateřiny Marie Tiché.
Ella Henderson feat. Rudimental - Alibi
© Asylum Records
RÁDIA - Se singlem "Alibi" vítězí Ella Henderson a Rudimental podruhé za sebou, celkově dokonce už počtvrté. Devadesátá léta zůstávají pro mnohé silně nostalgickými časy, z čehož nejspíš skladba se samplem "Gangsta's Paradise" od Coolia těží.

Na dvojku vystoupali domácí O5 & Radeček, jejichž píseň "I tak to za to stojí" s hostující Elly se již zařadila mezi stálice předních příček. Paralelnímu pořadí tuzemské tvorby vévodí podvanácté za sebou. Po loňském mimořádném úspěchu songu "Hory" se šumperská kapela může radovat z dalšího velkého hitu.

Recyklování je v současnosti dost v módě, protože kromě vítězů čerpal z hudební historie také aktuální bronzový medailista - australský DJ Cyril. Zremixoval totiž původně softrockovou skladbu "Stumblin' In", kterou nahráli Chris Norman a Suzi Quatro už v roce 1978. Znát ji budou také diváci seriálového hitu Netflixu "Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story" z roku 2022, v jehož třetím díle zazněla.

Poprvé se do top desítky probojoval Benson Boone, jehož jméno jsme v komentářích často zmiňovali začátkem roku. Tehdy jeho hit "Beautiful Things" opanoval hitparádu digitálních singlů sedmkrát po sobě. Nyní, po osmnácti kolech v pořadí, se konečně prodral mezi elitu i v éteru, zatím na číslo šest.

Imagine Dragons, jejichž "Eyes Closed" najdeme na osmičce, si na průnik do nejvyšší desítky počkali jen deset kol. Skupina zrovna minulý týden vydala svou novou studiovku "Loom", z níž písnička pochází.

Do společnosti deseti nejhranějších se premiérově prosadila i devátá Kateřina Marie Tichá se skladbou "Plamen": trvalo to pětatřicet týdnů. Skoro se zdá, jako by dramaturgové čekali, až udeří letní vedra, aby název singlu korespondoval s počasím. Od loňského podzimu totiž boduje na streamovacích platformách, jen na YouTube už videoklip nasbíral přes dva miliony zhlédnutí. Úspěch slaví také stejnojmenné album, z něhož zpěvačka nyní vizuálně představila song "Znova", který doprovází film "Zápisník alkoholičky" s Terezou Rambou.

Zmínku si zaslouží také Martin Harich. Slovenský písničkář a jeden z účastníků SuperStar, po kterých se hudebně rozhodně neslehla zem, totiž s kouskem "Liar" poskočil o osmdesát pozic na současnou desítku.

Přehledu novinek kraluje domácí Annabelle (44. "Flowers On My Eyes"), další čerstvou hudbu v playlistech obstarali Don Diablo a Lucky Luke (48. "WTF R U!?"), Nelly Furtado, Tove Lo a SG Lewis (51. "Love Bites") a Kris Kross Amsterdam s Innou (55. "Queen Of My Castle").

Top 10 ČR - rádia:
  1. Ella Henderson feat. Rudimental - Alibi
  2. O5 & Radeček feat. Elly - I tak to za to stojí
  3. Cyril - Stumblin' In
  4. Artemas - I Like The Way You Kiss Me
  5. Michael Schulte feat. R3hab - Waterfall
  6. Benson Boone - Beautiful Things
  7. Laura Onusko - Talking About Love
  8. Imagine Dragons - Eyes Closed
  9. Kateřina Marie Tichá & Bandjeez - Plamen
  10. Martin Harich - Liar


Calin - Bieber Fever
© Mike Roft Records
ALBA - Calin s "Bieber Fever" pokračuje ve vítězné jízdě albovým žebříčkem - ani ve svém čtvrtém kole nenašel přemožitele. Na svém zůstala také stříbrná Billie Eilish s "Hit Me Hard And Soft" a rovněž na bronzu je vše při starém: opět ho uzmuli Viktor Sheen s Calinem zásluhou desky "ROADTRIP".

V této hitparádové sekci se dlouhodobě nic moc (a častěji nic než moc) neděje, proto už minule překvapil výsledek Pam Rabbit s loňskou nahrávkou "I Love The Internet", která se zničehonic objevila na čísle třináct. Tentokrát získává zpěvačka ještě další čtyři příčky k dobru a dotáhla to už do top desítky, konkrétně na devítku.

Úřadující držitelka Anděla v kategorii sólových interpretek se momentálně může těšit i z popularity songu "Space", který se už dostal na sedmou pozici v pořadí digitálních singlů, které dál vedou Yzomandias a Hard Rico s kouskem "Narcos". Minulý pátek navíc Rabbit vydala rozšířenou verzi zmíněné internet velebící prvotiny, na níž tato písnička také nechybí.

Jinak se ve stomístném žebříčku tradičně nestalo nic, co by stálo za povšimnutí.

Top 10 - alba:
  1. Calin - Bieber Fever
  2. Billie Eilish - Hit Me Hard And Soft
  3. Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
  4. Viktor Sheen - Planeta opic
  5. Stein27 - President Of Sexico
  6. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  7. Benson Boone - Fireworks & Rollerblades
  8. Taylor Swift - The Tortured Poets Department
  9. Pam Rabbit - I Love The Internet
  10. Pil C feat. Luca Brassi10x - Vojna

Úplnou rádiovou i albovou hitparádu pro 26. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY