shop.musicserver.cz
Nové desky 26/2024 - od Imagine Dragons přes Camilu Cabello po Steva Aokiho

Nové desky 26/2024 - od Imagine Dragons přes Camilu Cabello po Steva Aokiho

Vydáno: 03.07.2024 12:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Universal Music

Vedle nálože hiphopových novinek, které zastupují například Megan Thee Stallion, Stefflon Don nebo Lupe Fiasco, se dočkáte čerstvých Imagine Dragons, Camily Cabello, Hey Violet, posmrtné desky Johnnyho Cashe, Steva Aokiho, spojení Lil Yachtyho s Jamesem Blakem a rockových The Warning, Sebastien, Dirty Three či domácí Kvietah.

V pátek 28. června vyšly tyto nové tituly:

Imagine Dragons - Loom
žánr: pop rock

 Imagine Dragons - Loom
Imagine Dragons se i přes o něco vlažnější přijetí dvojalba "Mercury - Acts 1 & 2" stali globálními hvězdami, které vyprodávají ty největší stadiony. V poměrně krátké době přesto přicházejí s šestou deskou "Loom", první, na níž se nepodílel bubeník Daniel Platzman. Ten si vloni vzal blíže nespecifikovaný oddech a na koncertech ho zastupuje Andrew Tolman, jenž s lasvegaskou kapelou hrál v jejich začátcích do roku 2011. Novinka přináší celkem deset písniček, jejichž produkce se opět ujali Mattman & Robin. Proces jejich tvorby přiblížil frontman Dan Reynolds následovně: "Práce na této desce byla jako horská dráha, ostatně jako vždy. Někdy písně vycházely ze smutku a bolesti, jindy z radosti. Osamělost, hledání, touha, hněv, láska...". Co si pod tím představit, zjistíte na YouTube formace.


Camila Cabello - C, XOXO
žánr: pop / alt pop / taneční pop

Camila Cabello - C,XOXO
Dva roky po covidové kolekci "Familia" vydává Camila Cabello své čtvrté album, poté co opustila Epic Records a vstoupila pod křídla Universalu. Americká zpěvačka s kubánskými kořeny si pro "C, XOXO" nachystala čtrnáctku písniček, které s ní nahrávali převážně hiphopoví producenti jako Boi-1da, FnZ nebo El Guincho a tomu odpovídá i většina hostů jako Playboi Carti, Lil Nas X, JT, Yung Miami, Drake nebo BLP Kosher a také použité samply. Mezi nimi najdete "Hotel Room Service" Pitbulla, "Lemonade" Gucci Mane a "Keep It Warm" Flo & Eddie. Přesto i tak stylově zůstává spíše v alternativním popu s tanečními vlivy, ačkoli i ty hiphopové fragmenty na novince uslyšíte. Ověříte si to na YouTube zpěvačky.


Steve Aoki - Paragon
žánr: EDM / electro house

 Steve Aoki - Paragon
Steve Aoki se po loňském druhém dílu "Hiroquest" rozhodl nepokračovat ani v jedné ze započatých sérií a své letošní album nazval "Paragon". Svým příznivcům aktuálně osmý nejlepší DJ světa podle časopisu DJ Mag připravil hned osmnáct skladeb a pochopitelně si v nich nechal vokálně pomoci řadou více či méně známých hudebníků a především vokalistů. K těm nejznámějších patří Ne-Yo, Kid Cudi, Moonchild Sanelly, Bassjackers nebo Lil Jon. Těmi méně známými jsou pak Raphaella, Alika, Sandro Silva, Kalan.Frfr, Mannywellz, Just_us, Kiddo či Teddy Bee. Horké letní večery vám pomůže roztančit Aokiho YouTube.


Hey Violet - Aftertaste
žánr: pop rock

 Hey Violet - Aftertaste
Jestli vás před sedmi lety zaujala americká formace Hey Violet, respektive její druhá deska "From The Outside", museli jste si na následníka počkat. Částečně je na vině personální změna v kapele po odchodu baskytaristy a klávesáka Iaina Shippa. Nyní už tedy pouze dámské trio nahrálo desku "Aftertaste" s celkem jedenáctkou písniček a prakticky každou z nich produkoval někdo jiný. Na jedné nahrávce se tu tak potkali například John O'Callaghan z The Maine, Parkwild, hned dva spolupracovníci Lindsey Stirling - Tiggs a Lucky West - nebo Phil Gornell, známý ze spolupráce s Bring Me The Horizon, All Time Low nebo Hot Milk. Jak to dopadlo v případě Hey Violet, zkoumejte na jejich YouTube.


Johnny Cash - Songwriter
žánr: country / folk

 Johnny Cash - Songwriter
Johnny Cash už mezi námi není více jak dvacet let, avšak jeho archiv je natolik obsáhlý, že jsme se nyní dočkali jeho dvaasedmdesátého a pátého posmrtného alba "Songwriter". Jedenáct písniček pochází z roku 1993 z LSI Studios jeho nevlastní dcery Rosey Cash, tedy těsně před tím, než začal nahrávat s Rickem Rubinem sérii "American Recordings". Po nalezení demo nahrávek je jeho potomci vyčistili, ponechali pouze Cashův zpěv a kytaru a ty pak doplnili nově nahranými party hudebníků. Těmi byli z velké části členové Cashovy rodiny, ale také Dan Auerbach, Waylon Jennings, Vince Gill, Matt Combs, Harry Stinson nebo Marty Stuart. První ukázky zní na YouTube hudebníka a my pouze dodáme, že k dispozici je také deluxe edice s druhým diskem "Icon", kde najdete jeho největší hity.


EP a minialba

  • Wilco - Hot Sun Cool Shroud
    Americká indierocková kapela navazuje šesticí písniček na loňskou desku "Cousin", kterou hudební média jako Rolling Stone, Uncut nebo Mojo zařadila do svých výročních žebříčků. Ještě jednu z nich produkovala s Jeffem Tweedym Cate Le Bon, avšak o zbytek se postaral Tom Shick, známý ze spolupráce s Jane Monheit, Rufusem Wainwrightem nebo Puss N Boots. (YouTube)

  • Aloe Blacc - Rock My Soul Vol. 2
    Po měsíci je tu americký zpěvák s druhou várkou devadesátkových coverů. Soulovou podobu tentokrát dostaly "Seven Nation Army" The White Stripes, "Wonderwall" Oasis, "Song 2" Blur, "Everybody Hurts" R.E.M. a "Born Of A Broken Man" Rage Against the Machine. (YouTube)

  • X-Cops - Xcab
    Po bezmála třiceti letech se znovu dal dohromady boční projekt heavymetalových Gwar. Aktuálně comeback rezultuje v pětici novinek. (YouTube)

  • Eric Hilton - Out Of The Blur
    Nebývale aktivní člen Thievery Corporation na letošní album "Sound Vagabon" navazuje šesticí skladeb opět zasvěcených ambientu a chill outu. (bandcamp)

  • Brujas - Brujas
    Švédský DJ Olof Dreujer, dříve známý jako The Knife, se pro trojici skladeb spojil s kolumbijskou perkusistkou a zpěvačkou Divou Cruz. (YouTube)

  • Pretty Sick - Streetwise
    Americká indierocková formace po dvou letech navazuje na debut "Makes Me Sick Makes Me Smile" šesticí písniček. (YouTube)


Dirty Three - Love Changes Everything
žánr: progresivní rock

Dirty Three - Love Changes Everything
Instrumentální trio sestávající z Warrena Ellise, Micka Turnera a Jima Whitea připravilo pro své fanoušky novou studiovku. Deska "Love Changes Everything" je jejich první nahrávkou po dvanácti letech a obsahuje celkem šest skladeb. S jejich produkcí pomohl Australanům Nick Huggins. Nahrávku si můžete pořídit ve všech standardních variantách - digitálně, na vinylu nebo CD a také na kazetě. Na YouTube najdete k poslechu pár ukázek.


Local Natives - But I'll Wait For You
žánr: indie rock

Local Natives - But I'll Wait For You
Indie rockeři z americké formace Local Natives s čerstvým materiálem nešetří - teprve devět měsíců po vydání "Time Will Wait for No One" vychází doprovodná, nebo chcete-li sesterská nahrávka "But I'll Wait For You". Jde o poslední desku, na které sr podílí multiinstrumentalista a jeden z hlavních zpěváků Kelcey Ayer. Na posluchače čeká deset kousků a titulní skladbu alba si můžete vychutnat na YouTube.


Lil Yachty & James Blake - Bad Cameo
žánr: neo soul / ambient

 Lil Yachty & James Blake - Bad Cameo
Na albu "Bad Cameo" se spojila zdánlivě nespojitelná dvojice hudebníků - anglický hudebník James Blake, kterého uvidíme za pár dní coby headlinera na Colours Of Ostrava, a americký rapper Lil Yachty. Ačkoli oba dva obdivovali nahrávky toho druhého už nějaký čas, spojil je teprve jejich společných přítel Cam Hicks a poprvé se potkali při DJském vystoupení CMYK. Desítka společných skladeb se začala rodit v březnu loňského roku, kdy poprvé taky sdíleli společné fotky ze studia. Kdo by čekal, že se pustili do hip hopu, ten by byl na velkém omylu. Yachty, evidentně přesycený svým domovským žánrem, se chtěl pustit do něčeho odlišného. Výsledkem je tedy styl na pomezí soulu, elektroniky, ambientu a r'n'b. Lepší představu si uděláte na Blakeově YouTube.


Tip týdne

Kvietah - Díky, včely
žánr: alternativní folk / indie pop

 Kvietah - Díky, včely
Pražská písničkářka Magdalena Fendrychová alias Kvietah po dvou letech navazuje na debut "Hejno černejch koček" druhou deskou "Díky, včely" . Deset písní pohybující se na pomezí alternativy, indie popu a folku řeší téma války na Ukrajině, moderní vztahy a také transgenderu a LGBTQ. Téměř rok trvala společná práce s producentem Nikolou Šolajou na výsledném zvuku, který prakticky určil podobu devíti písní. Jedinou výjimkou je skladba "Herojam sláva", kterou produkoval Honza Skorunka, aktuálně také kytarista její kapely. Dalšími členy jsou bubeník Štěpán Bína z The Silver Spoons a basačka Giulia Amerighi (Kráľová music). Nahrávalo se ve studiu Golden Hive a výsledek včetně dalších informací naleznete na stránkách vydavatelství Indies Scope.


Nathaniel Rateliff & The Night Sweats - South Of Here
žánr: americana / folk-rock / blues-rock / soul

 Nathaniel Rateliff & The Night Sweats - South Of Here
Téměř již tradiční tři roky trvalo, než Nathaniel Rateliff & The Night Sweats připravili svoji čtvrtou desku "South Of Here", ačkoli v mezidobí ještě stihli vydat EP "What If I". Jedenáct písniček opět produkoval Brad Cook, známý také z nahrávek Hurray For The Riff Raff, The Menzingers nebo Hiss Golden Messenger. Jejich tématem je vyrovnání se s bolestí a traumatem a proměňuje je ve vzrušující a duši odkrývající přemítání o lásce, ztrátě, naději a odhodlání. Co si pod tím představit, zjistíte na jeho YouTube.


Nothing More - Carnal
žánr: rock

Nothing More - Carnal
Texaský kvartet muzikantů tvořící rockovou kapelu Nothing More má venku novinku s titulem "Carnal". V pořadí osmá studiovka obsahuje patnáct kousků s introspektivně filosofickými texty a nekompromisními melodiemi. Že by muzikanti aspirovali na čtvrtou nominaci na Grammy? Posuďte sami a mrkněte na klip k titulní skladbě. Najdete ho na YouTube.


Sebastien - Quo Vadis
žánr: metal

Sebastien - Quo Vadis
Deska "Quo Vadis" je pátou řadovkou tuzemské metalové formace Sebastien. Podruhé v historii kapely je deska zpívaná v češtině, nicméně na ní uslyšíte í zahraniční hosty. Na novince najdete i duet s Láďou Křížkem, což je zároveň první cover kariéry kapely "Slzy tvý mámy" původně od Olympic, nebo powermetalový kousek "Smutky" nazpívaný s česko-italskou zpěvačkou Shirley Tracanna. Na YouTube najdete lyric video k titulní skladbě alba.


The Warning - Keep Me Fed
žánr: rock

The Warning - Keep Me Fed
Sesterské trio The Warning přichází na scénu s novinkou "Keep Me Fed". Od roku 2013, kdy kapela vnikla, odehrála celou řadu koncertů po boku velkých jmen, jako jsou Muse, Foo Fighters, Guns N’ Roses nebo Three Days Grace. Deska obsahuje dvanáct kousků a dle dosavadních ohlasů posluchačů jsou velmi vydařené. Posuďte sami a poslechněte si jednu z nových skladeb "Six Feet Deep" na YouTube.


Omar Apollo - God Said No
žánr: r'n'b / alternativní pop

 Omar Apollo - God Said No
Po dvou letech navazuje na své debutové album "Ivory" Omar Apollo a vydává nástupce "God Said No". Čtrnáct písniček nahrával americký zpěvák ve slavných londýnských studiích Abbey Road a ponechal si podstatnou část týmu z úspěšné prvotiny. Jeho osu tvořili Teo Halm, Carter Lang a Blake Slatkin, kteří jinak stojí za alby hvězd jako SZA, Justin Bieber, J Balvin, Rosalía nebo Lil Nas X. Mezi hudebníky, kteří se na desce podíleli, najdeme i možná nečekaná jména jako Rob Moose, Pedro Pascal nebo John Mayer. Jediným oficiálním hostem je však sudánsko-kanadský básník Mustafa. Zda si Omar Apollo vyslouží další nominaci na Grammy, zkoumejte na jeho YouTube.


Hip hop

Megan Thee Stallion - Megan
Megan Thee Stallion - Megan
Opět po dvou letech vydává své třetí album americká rapperka z Texasu Megan Thee Stallion. Pojmenovala ho jednoduše "Megan" a osmnáct tracků připravila hlavně s producentem, který si říká LilJuMadeDaBeat. K němu se přidali ještě třeba Juicy J, xSDTRK, 30 Roc nebo Da Honorable C.N.O.T.E. Mezi hosty se navíc zařadili Victoria Monét, UGK, GloRilla, Yuki Chiba nebo Big K.R.I.T. a Buddah Bless. (YouTube)

  • Headie One - The Last One
    Headie One - The Last One
    Vedle Stefflon Don tu máme i dalšího zástupce britské hiphopové scény a nutno poznamenat, že Headie One má na co navazovat, jelikož se svým čtyři roky starým debutem dobyl anglickou hitparádu. Delší čekání svým fanouškům vynahrazuje hned dvacítkou skladeb, na kterých spolupracoval s řadou protřelých kolegů a hudebníků. Ve studiu se u vystřídali například Potter Payper, Stormzy, Tay Keith, Fridayy, Skrillex, AJ Tracey, Beam, Äyanna, D-Block Europe, Aitch, Bnxn, Odumodublvck, Tay Iwar, Sampha a také producenti Aminé, Einer Bankz, Lucas Secon, M1OnTheBeat, Nineteen85 a P2J. (YouTube)

  • Lupe Fiasco - Samurai
    Lupe Fiasco - Samurai
    Lupe Fiasco se rozhodl, že své deváté studiové album "Samurai", přicházející dva roky po "Drill Music in Zion", věnuje Amy Winehouse. Osm písniček tvoří koncept, kde se slavná anglická zpěvačka rozhodne stát účastnící rapových soubojů. Produkce se ujala dvojice Soundtrakk - Kush Baby a společně s chicagským rodákem nahrávku nasměrovala nejen k hip hopu, ale také jazz rapu. (YouTube)

  • Channel Tres - Head Rush
    Channel Tres - Head Rush
    Americký rapper, DJ, zpěvák a producent, vlastním jménem Sheldon Jerome Young, se v poslední době objevuje prakticky na většině hiphopových nahrávek a nejen těch. Není tedy divu, že na jeho debutovém albu najdeme fůru slavných hostů jako třeba Thundercat, Ty Dolla $ign, Toro Y Moi, Barney Bones nebo Ravyn Lenae. I on už nehraje čistokrevný hip hop, ale hodně v něm experimentuje a spojuje jej s housem. (YouTube)

  • Previous Industries - Service Merchandise
    Projekt, který tvoří trojice Open Mike Eagle, Still Rift a Video Dave, vydává svůj debut, jehož kořeny sahají do covidové pandemie. Drtivou část z jedenácti tracků produkoval Child Actor, kterého ve dvou vystřídal Quelle Chris a v jedné Smoke Bonito. Jediným hostem byla Queen Herawin z undergroundových Juggaknots. (bandcamp)


  • Madeleine Peyroux - Let's Walk
    žánr: jazz pop / blues / rock

     Madeleine Peyroux - Let's Walk
    Na relativně dlouhou se odmlčela Madeleine Peyroux, když poslední album "Anthem" vydala v roce 2018. Nyní se vrací zpět se svým devátým počinem, jenž dostal název "Let's Walk". Pro jeho nahrání si vybrala zcela nový producentský tým, který tvoří Elliot Scheiner a Jon Herington. První jmenovaný je zároveň hudebním inženýrem, jenž se podílel na řadě slavných nahrávek Eagles počínaje a Beyoncé konče. Druhý je naopak studiový kytarista známý ze spolupráce se Steely Dan, Lucy Kaplansky nebo Jimem Beardem. Není tedy divu, že výsledný styl už není pouze jazz-pop, ale přimíchal se do něj také blues a rock. První singly sdílí hudebnice na svém YouTube.


    Stefflon Don - Island 54
    žánr: grime / dancehall / r'n'b

     Stefflon Don - Island 54
    Anglická zpěvačka a rapperka Stefflon Don působí na hudební scéně už od roku 2015 a do této doby vydala zatím pouze dva mixtapy, přičemž ten poslední nese rok vydání 2018. Od té doby jsme ji znali pouze ze singlů nebo spolupráce s Rudimental, Chic, Sigalou a Chase & Status. Nyní tedy konečně přichází se svým plnohodnotným debutem "Island 54", na němž hned ve dvaceti písničkách kombinuje grime, dancehall, hip hop a r'n'b. Pozvala si na něj hned několik hostů a spolupracovníků, jako jsou Beam, Buju Banton, Sidhu Moose Wala, Tayc, BNXN, James Gillespie, Adenkule Gold, D-Block Europe nebo Kayzee. Vydáním alba pochopitelně dýchá její YouTube.


    V krátkosti

  • Bodysync - Nutty
    Kanadský DJ a remixér Ryam Hemsworth a americký producent Giraffage nachystali druhou desku a následovníka debutu "Radio Active" z roku 2022. Dvanáct skladeb ve stylu kombinující house, elektroniku a taneční hudbu inspirovali interpreti jako Venga Boys, Daft Punk nebo Mad Magazine. (YouTube)

  • Lucky Daye - Algorithm
    Máte-li rádi psychedelický soul, je tu pro vás třetí deska amerického zpěváka, který si za své minulé album loni vysloužil pět nominací na Grammy. O jeho produkci se postaral D'Mille a ve dvou ze čtrnácti skladeb si zahostovali Raye a Teddy Swims. (bandcamp)

  • Jxdn - When The Music Stops
    Americký hudebník Jaden Hossler navazuje po třech letech na svůj debut "Tell Me About Tomorrow" a vzhledem k tomu, že stále patří do stáje vydavatelství Travise Barkera DTA, je zcela zřejmé, kdo jeho sedmnáct pop-punkových songů produkoval. Navíc bubeníka Blink-182 doplnil i Andrew Goldstein. (YouTube)

  • Hiatus Kaiyote - Love Heart Cheat Code
    Své čtvrté album vydává australská jazz-funková skupina, která si za předchůdce "Mood Valiant" vysloužila nominaci na Grammy v kategorii Nejlepší progresivně r'n'b album. Pro produkci získali brazilského hudebníka Maria Caldata Jr., který stojí za alby Beastie Boys, Jacka Johnsona, Soulfly, Becka, Björk nebo Blur. (bandcamp)

  • Marsha Ambrosius - Casablanco
    Anglická rhytm and bluesová zpěvačka, která započala kariéru v duu Floetry, po šesti letech vydává své čtvrté album a v jeho jedenácti písničkách stále pokračuje její spolupráce s Dr. Dre. Nově se k nim přidal ještě Erik 'Blu2th'Griggs a v jednotlivých skldabách Dem Jointz, Focus a DJ Khalil. (YouTube)

  • Washed Out - Notes From A Quiet Life
    Americký hudebník Ernest Greene, jemuž Pitchfork přezdívá kmotr chillwave, nahrál po čtyřech letech novou desku, což je pochopitelně žánrová událost. Jedenáct skladeb ovlivnilo jednak jeho přestěhování na venkov a pak také minimalista Donald Judd, abstraktní expresionista Cy Twombly a modernisté Barbara Hepworth a Henry Moore. (bandcamp)

  • Robert Jon & The Wreck - Red Moon Rising
    Fanoušci blues-rocku a jižanského rocku by si jistě neměli nechat uniknout novinku kalifornské formace, zvlášť když se její produkce ujal matador The Caveman (Aerosmith, The Black Crowes, Silverchair, Journey, Iron Maiden, Led Zeppelin, Rush, Joe Bonamassa, Beth Hart a další). (YouTube)

  • Dobet Gnahoré - Zouzou
    Zpěvačka z Pobřeží Slonoviny, která má díky spolupráci s India.Arie na svém kontě již nominaci na Grammy, se vrací po třech letech s jedenáctkou nových písniček. (YouTube)

  • John Gallagher Jr. - Goodbye Or Something
    Své druhé album po osmi letech nahrál americký herec, kterého jsme mohli vidět například v seriálech "Newsroom" nebo "Westworld". Jedenáct písniček se nese na vlně americany. (YouTube)

  • Still Woozy - Loveseat
    Americký indiepopový písničkář po třech letech navazuje na svůj debut třináctkou novinek. Podílel se na nich také Ian Fitchuk. (YouTube)

  • Anvil - One And Only
    Dvacátá studiová deska kanadské heavymetalové kapely. (YouTube)

  • Crystal Viper - The Silver Key
    Devátá nahrávka polské heavymetalové formace. (YouTube)

  • Gerry Beckley - Gerry Beckley
    Nová sólová původního zakládajícího člena skupiny America. (YouTube)

  • Guided By Voices - Strut Of Kings
    Jedenačtyřicátá studiovka indierockové formace. (YouTube)

  • Illdisposed - In Chamber Of Sonic Disgust
    Patnáctá nahrávka dánské deathmetalové kapely. (YouTube)

  • Kaipa - Sommargryningsljus
    Novinková deska švédské progresivní folk-metalové formace. (YouTube)

  • The Folk Implosion - Walk Thru Me
    První deska po pětadvaceti letech z dílny americké kapely, nyní s původními členy Johnem Davisem a Lou Barlowem. (YouTube)

  • Cornelius - Ethereal Essence
    Jeden z nejvýraznějších představitelů hudebního stylu Shibuya-kei vydává novou desku s dvanáctkou skladeb. (YouTube)

    Dále vychází

    200 Stab Wounds - Manual Manic Procedures
    Aaron Frazer - Into The Blue
    Alan Walker - A Little Too Late Asher White - Home Constellation Study
    Casper Caan - Last Chance
    Daniel Nunnelee - June, Baby
    Deep Purple - Pictures Of You (singl)
    Dušan Vozáry - Déva / 30Th Anniversary
    Eiko Ishibashi - Evil Does Not Exist
    Eurovision Song Contest Malmö 2024 - (DVD)
    Frances Forever - Lockjaw
    Gabriel Birnbaum - Patron Saint Of Tireless Losers
    Growing Stone - Death Of A Momma’s Boy
    Gryphon Rue - 4N_Objx
    Hate Forest - Justice
    Homeshake - Horsie
    Chris Corsano - The Key (Became The Important Thing [& Then Just Faded Away])
    Christine Jensen - Harbour
    Laughing - Because It’s True
    Liana Flores - Flower Of The Soul
    Little Stranger - Sat Around Trippin
    Loma - How Will I Live Without A Body?
    Mabe Fratti - Sentir Que No Sabes
    Milly - Your Own Becoming
    Mt. Joy - Live At The Salt Shed
    Neaera - All Is Dust
    Neil Young + Crazy Horse - Early Daze
    Nobigdyl.- - The People We Became
    Oh Hiroshima - Deluge
    Prefuse 73 - New Strategies For Modern Crime Vol. 2
    Qu - Where Did The Sun Go
    Queen Of Jeans - All Again
    Rich The Kid - Life's A Gamble
    Shackleton & Six Organs Of Admittance - Jinxed By Being
    SML - Small Medium Large
    Sour Widows - Revival Of A Friend
    Stefa* - Born With An Extra Rib
    Storefront Church - Ink & Oil
    Superfan - Tow Truck Jesus
    Suss - Birds & Beasts
    Syzy - The Weight Of The World
    Underscores - Wallsocket (Director's Cut)
    Virginity - Bad Jazz
    Weather Report - Columbia Albums 1971-1975
    Yellow House - Psalms Of Yellow House
    Yes - Fragile / Box Set

    Vychází na vinylu:
    200 Stab Wounds - Manual Manic Procedures
    Aaron Frazer - Into The Blue
    Animal Collective - Merriweather Post Pavilion
    Anvil - One And Only
    Camila Cabello - C, Xoxo
    Crystal Viper - The Silver Key
    Daniel Nunnelee - June, Baby
    Debustrol - Pad Do Hrobu Mrtvol
    Deep Purple - Pictures Of You (singl)
    Dirty Three - Love Changes Everything
    Eiko Ishibashi - Evil Does Not Exist
    Eric Hilton - Out Of The Blur
    Gabriel Birnbaum - Patron Saint Of Tireless Losers
    Guided By Voices - Strut Of Kings
    Hiatus Kaiyote - Love Heart Cheat Code
    Cher - Closer To The Truth
    Cher - Living Proof
    Chris Corsano - The Key (Became The Important Thing [& Then Just Faded Away])
    Illdisposed - In Chamber Of Sonic Disgust
    Imagine Dragons - Loom
    Johnny Cash - Songwriter
    Jxdn - When The Music Stops
    Kaipa - Sommargryningsljus
    Laughing - Because It’s True
    Liana Flores - Flower Of The Soul
    Local Natives - But I'll Wait For You
    Loma - How Will I Live Without A Body?
    Ludovico Einaudi - Una Mattina
    Mabe Fratti - Sentir Que No Sabes
    Madeleine Peyroux - Let's Walk
    Nathaniel Rateliff & The Night Sweats - South Of Here
    Neaera - All Is Dust
    Nebula And Black Rainbows - In Search Of The Cosmic Tale: Crossing The Galactic Portal
    Neil Young + Crazy Horse - Early Daze
    Omar Apollo - God Said No
    Previous Industries - Service Merchandise
    Robert Jon & The Wreck - Red Moon Rising
    Shackleton & Six Organs Of Admittance - Jinxed By Being
    SML - Small Medium Large
    Still Woozy - Loveseat
    The Folk Implosion (Feat. John Davis And Lou Barlow) - Walk Thru Me
    The Warning - Keep Me Fed
    Washed Out - Notes From A Quiet Life
    Yellow House - Psalms Of Yellow House

    EP:
    Beccs - Stay Moist
    Debbii Dawson - How To Be Human
    Double Wish - Universe Sometimes
    Una Mia - Airborne
    Whipped Cream - Is This Real?

    Reedice:
    Ludovico Einaudi - Una Mattina
    Martin Kratochvíl & Jazz Q - Zvěsti
    Redd Kross - Redd Kross
    The Mountain Goats - Coroner’s Gambit

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    The Smashing Pumpkins, O2 universum, Praha, 4.7.2024
    Naživo: The Smashing Pumpkins v Praze vzpomínali na devadesátky Kultovní alternativně rocková legenda devadesátých let, The Smashing Pumpkins, oslavila Den nezávislosti v pražském O2 universu. Kapela předvedla strhující show, která kombinovala nostalgii s novými skladbami. A přestože publikum... čtěte zde
    Vydáno: 05.07.2024 19:36 v sekci Naživo
    Phil Shoenfelt & Southern Cross - Dead Flowers For Alice (vinylová reedice 2024) 8/10
    Recenze: Bolestná temnota alba "Dead Flowers For Alice" Phila Shoenfelta nevybledla ani po čtvrtstoletí Devedesátky byly svým způsobem kouzelné. Samozřejmě, těžko pominout nárůst kriminality a další problematické jevy nově svobodné společnosti, hudebně se toho ale u nás dělo hodně. K zásadním albům té doby patří i "Dead... čtěte zde
    Vydáno: 05.07.2024 15:00 v sekci Recenze
    Rod Stewart, O2 arena, Praha, 3.7.2024
    Naživo: Rod Stewart koncertoval v Praze věku i minulosti navzdory Rod Stewart za několik málo měsíců oslaví osmdesátku, avšak podle toho, co předvedl na pódiu pražské O2 areny, by mu tento věk tipoval opravdu málokdo. Během bezmála dvouhodinové show vysázel více jak dvacítku hitů, zvedl... čtěte zde
    Vydáno: 04.07.2024 21:59 v sekci Naživo
    Pohled do českých hitparád - 26. týden 2024
    Stoupající hvězdy Pam Rabbit a Kateřina Marie Tichá se začínají prosazovat v českých žebříčcích Na začátku prázdnin nelze v tuzemských hitparádách očekávat žádné výsledkové převraty, několik jevů hodných pozornosti v nich však přece jen najdeme. Do albové top desítky se poprvé prosadila Pam Rabbit s loňskou deskou "I Love... čtěte zde
    Vydáno: 04.07.2024 08:00 v sekci Novinky | České hitparády
    Kateřina Marie Tichá & Bandjeez - Znova 8/10
    Video: Emotivní výpověď "Znova" Kateřiny Marie Tiché ozdobí film "Zápisník alkoholičky" s Terezou Rambou Sledovat vzkvétající kariéru Kateřiny Marie Tiché je radost. Zpěvačka a básnířka jde v mnohém po stopách svého velkého vzoru Davida Stypky, po němž převzala kapelu Bandjeez. A platí to i pro nový videoklip k písničce "Znova",... čtěte zde
    Vydáno: 03.07.2024 08:00 v sekci Audio / Video | Video
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Video: Mexické sestry z The Warning bojují v nadpřirozeném klipu "Six Feed Deep" hudbou proti poltergeistovi (05.07.2024 17:09)
    - Kvietah na novém albu "Díky, včely" ukazuje, jak zpívat o současných problémech a nebýt sprostá (02.07.2024 14:35)
    - Nové desky 25/2024 - od Kyga přes Gracie Ambrams po The Used (26.06.2024 11:30)
    - Nové desky 24/2024 - od Mobyho přes Black Country Communion po Lindsey Stirling (19.06.2024 12:15)
    - Nové desky 23/2024 - od Bon Jovi přes Charli XCX po Auroru (12.06.2024 08:00)
    - Nové desky 22/2024 - od Bat For Lashes přes Crowded House po Becky Hill (05.06.2024 13:00)
    - Video: Camila Cabello a Lil Nas X se v klipu k "HE KNOWS" poperou kvůli klukovi (29.05.2024 18:42)
    - Video: Imagine Dragons se v romantickém klipu k "Nice to Meet You" vydávají do baru poznat novou lásku (29.05.2024 13:41)
    - Nové desky 21/2024 - od Bring Me The Horizon přes Lennyho Kravitze po Twenty One Pilots (29.05.2024 12:00)
    - Nové desky 20/2024 - od Billie Eilish přes Slashe po Zayna (22.05.2024 11:00)

    ALBUM TÝDNE 27/2024

    Emiliana Torrini
    Miss Flower

    Na "Miss Flower" vypráví Emiliana Torrini znovu objevené příběhy mnoha zamilovaných dvojic. Přistoupila k nim však zcela po svém, s určitou mírou tajuplnosti, ale zároveň neopomenula žádný z milníků, které mohou čekat na společné cestě. Album vás uhrane svým komorním pojetím emocí a temperamentem.

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    Ne 07.07.
    Laid Back Country Picker (US) (Café V Lese, Praha)
    Čt 11.07.
    Royal Blood (UK) (Ledárny Braník, Praha)
    Po 15.07.
    Shemekia Copeland (US) (Divadlo Hybernia, Praha)
    St 17.07.
    Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
    Čt 18.07.
    Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
    Pá 19.07.
    Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
    So 20.07.
    Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
    So 27.07.
    Ed Sheeran (UK) (Park 360, Hradec Králové)
    Ne 28.07.
    Ed Sheeran (UK) (Park 360, Hradec Králové)
    Po 29.07.
    Scorpions (DE) (enteria Arena, Pardubice)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Justin Bieber Vladimír Mišík Prince The Prodigy Blur mp3.com Mirai Lucie Vondráčková Taylor Swift Queen Dua Lipa Ava Max Kateřina Marie Tichá Billie Eilish Beyoncé Avril Lavigne Viktor Sheen Adele Rudimental Madonna
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe