Yungbluda v emotivním klipu "breakdown." zachrání před skokem z útesu dobrý pokec a věšení prádla

27.06.2024 09:52 - Kateřina Spacek | foto: Tomáš Parkan / musicserver.cz

Yungblud se stal po svém triumfálním vystoupení na letošním Rock for People rozhodně nejskloňovanějším jménem. Během svého skvělého koncertu si totiž na pódium pozval mladého kytaristu Šimona, který si po boku mladého rebela splnil svůj sen. Zahrál si s ním písničku "Fleabag" a dal to jako pán.

Textař a zpěvák, který se netají také svou oblibu v kiltech, nyní představuje novinku v podobě srdcervoucího singlu "breakdown.", který předvedl i na hradeckém festivalu. Písnička nicméně původně vznikla pouze jako báseň, až po nějaké době se ji Dominic rozhodl zhudebnit a vdechnout jí život směsicí drum and bassu a emo rapu.

"Tuto báseň jsem napsal, protože to byl pro mé duševní zdraví nejtěžší rok. V životě jsem se nikdy necítil dost dobře, a to mě prostě sžírá. Co si pamatuji, pociťuji neustálý strach z toho, jak rychle se mi může zatmít před očima... Tahle písnička je vzkazem pro mě samotného, abych se snažil existovat vedle svých nejistot a temnoty tím, že se uzemním a budu si pamatovat, co je v životě skutečné a že svět je mnohem větší než já," vysvětluje hudebník na svém instagramovém profilu námět písně.

Doprovodný videoklip začíná zpěvákovou procházkou po poli, posléze se ale zběsile rozutíká, načež vběhne do něčí zahrady a poté se těsně zarazí na okraji útesu. Tam na něj ale naštěstí promluví starší žena, kolem jejíhož pozemku Yungblud proběhl. Dáma ho pozve na čaj a při jeho následném popíjení mu sdělí svá moudra, která během svého dlouhého života nastřádala. Přítele totiž můžete najít kdekoli a v komkoli. A za to se jí interpret odmění malou pomocí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY