Marek Ztracený živákem "O pravdě" připomíná, jak si v Edenu zahrál se svým synem

14.06.2024 09:55 - Josef Martínek | foto: Petr Klapper

Právě v těchto dnech před rokem Marek Ztracený třikrát dobyl fotbalový stadion v Edenu, kde po tři večery zahrál a zazpíval zhruba pro sto tisíc diváků. Záznam z této historické události, jak bývá akce často označována, už vyšel loni před Vánocemi i na DVD. A nyní zveřejnil trojnásobný zlatý slavík jednu z písniček na svém YouTube kanálu.

A rovnou vybral jeden z nejsilnějších momentů večera - song "O pravdě", v němž mu vedle kapely kryl záda i jeho tehdy dvanáctiletý syn. Tomu vydání koncertního klipu jako vzpomínky na jeho velkou premiéru nadělil k nedávným třináctým narozeninám.

"Celý tvůj svět má aktuálně křídla a lítáš vysoko v oblacích… to prý tak budoucí piloti mají. Sem tam si odskočíš zahrát na bubny pro sto tisíc lidí na fotbalový stadion, což je video, které bych ti sem (na YouTube) rád uložil na památku, protože kdyby ti někdy někdo zkoušel namluvit nějaké bludy, že sny se neplní nebo že některé sny jsou moc velké a nereálné, tak se na něj podívej," napsal hudebník na Facebooku.

"Uvidíš, že možné je všechno. Že třeba dvanáctiletý kluk může přijít poprvé v životě na pódium před tolik lidí, zahrát lépe než leckterý dospělý profík, získat si srdce všech a pak odejít pokorně domů na Šumavu s tím svým milým úsměvem a ráno si to už ani nepamatovat," shrnul, jak tehdejší vystoupení probíhalo.

Video zachycuje nejen skvělou atmosféru, která v Edenu panovala, ale navíc je protkané emocemi, jaké taková chvíle zákonitě přináší. A to na obou stranách - hrdého otce i velkolepým debutem upřímně fascinovaného syna.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY