shop.musicserver.cz
Nové desky 24/2024 - od Mobyho přes Black Country Communion po Lindsey Stirling

Nové desky 24/2024 - od Mobyho přes Black Country Communion po Lindsey Stirling

Vydáno: 19.06.2024 12:15 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan | foto: Lindsey Hicks

V polovině června jsme se dočkali novinky Mobyho, který si pozval fůru hostů. Doplnili ho rockeři Black Country Communion, The Decemberists, Widespread Panic a John Grant, americká houslistka Lindsey Stirling, countryový zpěvák Luke Combs, členka Fifth Harmony Normani, čeští Poletíme? nebo Mike Campbell & The Dirty Knobs.

V pátek 14. června vyšly tyto nové tituly:

Moby - Always Centered At Night
žánr: electronica

Moby - Always Centered At Night
Moby se po orchestrálních nahrávkách vrací na albu "Always Centered At Night" zpět k elektronice a v třinácti skladbách se rozhodl oslovit dle vlastních slov "úžasné zpěváky, kteří možná nejsou tak známí jako David Bowie nebo Gregory Porter". Když je kontaktoval ohledně spolupráce, měl jednu zásadní podmínku: "Prosím, nepište nic komerčního. Buďte osobití. Nemusí to vše dávat smysl." A koho tedy Richard Melville Hall do studia pozval? Do výběru se mu dostali José James, Lady Blackbird, Serpentwithfeet, Benjamin Zephaniah, J.P. Bimeni, Gaidaa, Danaé, India Carney, Raquel Rodriguez, Aynzli Jones, Brie O'Banion, Akemi Fox a Choklate. Výsledek uslyšíte na jeho YouTube kanálu.


Lindsey Stirling - Duality
žánr: EDM / klasický crossover

 Lindsey Stirling - Duality
Dva roky po albu "Snow Waltz" se Lindsey Stirling vrací s novou deskou "Duality", jejíž název prozrazuje i koncept. Dvanáct skladeb tvoří dvě stejně velké části. První polovina, jejíž produkci dostal na starost KillaGraham (Thirty Seconds to Mars, Skrillex) posilněný americkým DJem Mako, se soustředí na "velkolepý a propracovaný zvuk, který je ovlivněn keltskou hudbou a dalšími globálními vlivy". Druhá část se přiklání k "odvážně originální formě popu" a na ní spolupracovala americká houslistka a tanečnice s Lucky West (Dreamers, Walk The Moon). Druhá půlka přinesla i dva hosty - Royal & The Serpent a Walk Off The Earth. S kanadskou indiepopovou formací nahrála singl "Survive", v níž si společně pohráli s hitem Glorie Gaynor "I Will Survive". Podstatnou část uslyšíte na YouTube hudebnice a pak také na podzim na jejím pražském koncertě v O2 universu.


Black Country Communion - V
žánr: hard rock / blues rock

Black Country Communion - V
Black Country Communion, britsko-americká rocková superkapela složená z hudebníků, kteří působili ve velmi slavných skupinách, přichází se svým pátým studiovým albem, které nazvala lakonicky "V". Glenn Hughes (ex Deep Purple, ex Black Sabbath), Joe Bonamassa, Jason Bonham (host Led Zeppelin) a Derek Sherinian (ex Dream Theater) slibují strhující směsici blues-rocku, hard rocku a soulu, která uspokojí fanoušky všech jmenovaných formací i milovníky rockové hudby obecně. Deset kompozic produkovaných dlouholetým spolupracovníkem Kevinem Shirleym představuje monumentální kapitolu v kariéře této zdánlivě nesourodé party hudebních individualit. Na nové kolekci je cítit, jak tito výrazní muzikanti vše podřídili celku a nalezli svůj jedinečný a osobitý zvuk. Posluchači se tak mohou těšit na virtuózní kytarové riffy, silné melodické linky a vokály, hromové údery bicích a harmonickou bohatost klavírních partů. "Stay Free," hlavní singl, je energická skladba, která mísí syrovou energii hard rocku s velkou dávkou blues a připomene ducha legend jako AC/DC či Led Zeppelin. Nakonec to vše můžete posoudit návštěvou YouTube profilu této formace.


Luke Combs - Fathers & Sons
žánr: country

 Luke Combs - Fathers & Sons
Luke Combs si za svá alba "Gettin' Old", "Growin' Up" a zejména předělávku hitu Tracy Chapman "Fast Car" vysloužil tolik nominací na různé ceny, že je těžké je vyjmenovat. Devět nominací na Billboard Music Awards hovoří za vše, avšak stál proti němu velmi silný tandem Taylor Swift - Morgan Wallen, takže vyšel naprázdno. Třeba to ale někde zacinká s novou deskou "Fathers & Sons", pro níž připravil celkem dvanáct písniček. Na nich se vedle něj samotného podíleli i jeho kolegové Lori McKenna, Noah Thompson, Luke Bryan, Jessi Alexander nebo Jonathan Singleton. Poslední jmenovaný společně s Chipem Matthewsem pomohli Combsovi i s produkcí. Zda tedy i tentokrát bude útočit na hudební ceny, zkoumejte na jeho YouTube.


Axel Rudi Pell - Risen Symbol
žánr: hard rock

Axel Rudi Pell - Risen Symbol
Legendární rockový kytarista a skladatel Axel Rudi Pell vydává své dvaadvacáté studiové album. Deska, která obsahuje celkem deset kousků, potěší posluchače charismatickým vokálem frontmana Johnnyho Gioeliho. Na posluchače čeká melodicky hardrockový zážitek, na který jsme u tohoto hudebníka z německého Bochumu už tak trochu zvyklí - nové album totiž vychází s železnou pravidelností dvouletého intervalu. Ukázku v podobě songu "Guardian Angel" najdete na jeho YouTube profilu.


Tip týdne

John Cale - Poptical Illusion
žánr: avangardní rock/ pop

John Cale - Poptical Illusion
Legendární velšský hudebník a skladatel John Cale, známý pro své průkopnické působení v The Velvet Underground, spolupráci s hudebníky jako Lou Reed, Patti Smith a Brian Eno a v neposlední řadě pro svoji bohatou sólovou kariéru, vydává své osmnácté studiové album. To nazval "Poptical Illusion". Navzdory hravému názvu obsahuje jeho druhá nahrávka po více než roce stále stejné pocity divokého a zvídavého vzteku, jaké byly přítomny na "Mercy" z roku 2023. Zůstává rozzlobený úmyslným ničením okolního světa a duchovních hodnot, které nekontrolovaní finančníci a nekajícní podvodníci povýšili na divy tohoto světa na úkor dobroty lidí. Novinku produkoval se svou manažerkou Nitou Scott. Mísí se zde jeho charakteristická temná atmosféra s eklektickými vlivy popu, elektroniky a jazzu. Posluchač se tak může těšit na melancholické tóny klavíru, protknuté Caleovým charakteristickým hlubokým hlasem, stejně jako na chytlavé melodie a pulzující rytmy. Ukázky z díla včetně pilotního videa naleznete na YouTube profilu interpreta.


Caroline Shaw & Sō Percussion - Caroline Shaw: Rectangles And Circumstance
žánr: současná vážná hudba / experimentální rock / dream pop

 Caroline Shaw & Sō Percussion - Caroline Shaw: Rectangles And Circumstance
Caroline Shaw před dvěma roky přidala k Pulitzerově ceně také Grammy za album "Narrow Sea", které nahrála společně se Sō Percussion. Nyní na tuto nahrávku společně navazují desítkou dalších písní, které nazvali "Rectangles And Circumstance". Jedinou autorkou hudby není však americká skladatelka, ale doplnili jí i dva členové uskupení Eric Cha-Beach a Jason Treuting. V případě textů se inspirovali v poezii, takže v nich uslyšíte verše Christiny Rosetti, Emily Brontë, Emily Dickinson, Gertrudy Stein a Williama Blakea. Produkce a také hudebního inženýringu se ujal spolupracovník The National a Taylor Swift Jonathan Low. Že i současná vážná hudba do sebe umí nasát řadu dalších stylů, zjistíte na bandcampu.


Mike Campbell & The Dirty Knobs - Vagabonds, Virgins & Misfits
žánr: rock

Mike Campbell & The Dirty Knobs - Vagabonds, Virgins & Misfits
Mike Campbell, americký kytarista a zpěvák, byl členem Tom Petty and The Heartbreakers a spolu s Pettym napsal mnoho hitů, včetně "Refugee", "Here Comes My Girl", "You Got Lucky" či "Runnin' Down a Dream". Spolu s Neilem Finnem se připojil k Fleetwood Mac, aby nahradil kytaristu Lindsey Buckinghama na jejich světovém turné v letech 2018 a 2019. Po jeho skončení založil vlastní kapelu The Dirty Knobs. S ni nyní překládá třetí studiové album s názvem "Vagabonds, Virgins & Misfits". Pokud máte rádi pořádnou porci energického rocku s bluesovým nádechem od legendárního kytaristy Toma Pettyho, pak jste na správné adrese. Připravte se na rockovou energii s bluesovým feelingem a country vlivy, jež okořenili zajímaví hosté v podobě Grahama Nashe a Lucindy Williams. Více naleznete na YouTube profilu interpreta.


Normani - Dopamine
žánr: r'n'b

 Normani - Dopamine
Americká zpěvačka a členka Fifth Harmony Normani se už od roku 2018 prezentuje také sólově, ale do této doby to spíš bylo formou hostování na deskách dalších interpretů jako 6lack, Khalid, Sam Smith nebo Megan Thee Stallion. Momentálně však vydává své debutové album "Dopamine" s třinácti písničkami, na kterých spolupracovala s celou armádou autorů a producentů. Najdete na ní jména jako Victoria Monét, Lido, StarGate, Mike Jones, Cirkut, Lil Baby nebo Harv, avšak nejvíce práce odvedli Brittany Hazzard aka Starrah (Madonna, Nicki Minaj, Calvin Harris) a Tommy Brown, dvorní spolupracovník Ariany Grande. Vedle Starrah, která připojila svůj vokál v úvodní "Big Boy", jí zahostovali ještě Gunna, James Blake a Cardi B. Normani představuje provotinu na svém YouTube.


Hip hop

  • Don Toliver - Hardstone Psycho
    Něco málo přes rok trvalo, než rapper z Dallasu připravil následovníka alba "Love Sick". Šestnáct tracků rozdělil do čtyř částí, z nichž každá má svůj podtitul. Spolupracoval na nich s armádou producentů a řadou hostů. První skupinu reprezentují například Oz, Wheezy, Zaytoven nebo Bnyx, zatímco tu druhou Kodak Black, Charlie Wilson, Cash Cobain, Travis Scott, Future, Metro Boomin a Teezo Touchdown. (YouTube)

  • JasonMartin, DJ Quik - Chupacabra
    Dvojice amerických rapperů si na své společné album pozvala řadu hostů, v níž nechybí jména jako The Game, DJ Drama, Wiz Khalifa, Curren$y, Shiro, Thundercat, Big Hit, Channel Tres, Kaytranada, Jay Worthy, Barney Bones, George Clinton, Cee-Lo Green nebo Meet The Whoops. YouTube.

  • Bilal, Questlove, Robert Glasper, Burniss Travis - Live At Glasshaus
    Živák americké čtveřice, která je z velké části spojená s Robert Glasper Experiment, nás zavede do známého jazzového klubu v Brooklynu. Nikoho tedy nepřekvapí, že je zde v několika skladbách doplnil i Common a že hip hop byl především ingrediencí pro progresivní soul, fusion jazz a alternativní r'n'b. (YouTube)

  • $uicideboy$ - New World Depression
    Po dvou letech se s novým albem vrací americké punk-rapové duo z New Orleans, a jak je u něj zvykem, obešlo se ve třinácti skladbách zcela bez hostů, a to tentokrát i v případě produkce. Tu měl plně na starost jejich dlouholetý spolupracovník Budd Dwyer. (YouTube)

  • RJD2 - Visions Out Of Limelight
    Americký hudebník, který se rozhodl hip hop míchat s indie rockem, má připraveno třináct novinek, včetně dvou, kde se k němu přidali Jordan Brown a Jamie Lidell. (YouTube)


The Decemberists - As It Ever Was, So It Will Be Again
žánr: indie rock / folk rock

The Decemberists - As It Ever Was, So It Will Be Again
Již více než dvacet let jsou The Decemberists jednou z nejoriginálnějších a nejnápaditějších amerických indierockových kapel. Nyní, po šestileté pauze, se vracejí s devátým studiovým albem "As It Ever Was, So It Will Be Again". Novinku produkoval Tucker Martine, který s formací spolupracoval již na dřívějších nahrávkách "The Crane Wife" (2006) a "The King Is Dead" (2011). Jeho produkční práce dodává nové kolekci hřejivý a organický zvuk, který perfektně doplňuje charakteristický baryton Colina Meloyho. Oregonstí muzikanti sáhli i ke spolupráci s několika zajímavými hosty v podobě Mika Millse z R.E.M., Jamese Mercera z The Shins a Lizzie Ellison. Těšit se posluchači mohou na bohaté instrumentální aranžmá, chytlavé melodie a propracované texty, které se dotýkají široké škály témat od lásky a ztráty až po historii a politiku. Zaposlouchat se můžete na YouTube profilu formace.


John Grant - The Art Of The Lie
žánr: alternativní rock

John Grant - The Art Of The Lie
Na šestou studiovku amerického hudebníka Johna Granta si fanoušci museli počkat tři roky. A vyplatilo se. Dosavadní recenze hodnotí nové skladby vysoce nadprůměrně a někteří kritici novinku dokonce označují za autorovu nejlepší a po všech stránkách nejpovedenější, jakou kdy vydal. Nás by ale nejvíc zajímal váš názor, proto navštivte YouTube a napište nám do komentářů!


Poletíme? - Hvězdy těžký to maj
žánr: alternativní rock

 Poletíme? - Hvězdy těžký to maj
Dlouhých šest let čekání fanoušků na nové album skupiny Poletíme? je u konce. Kapela kolem Rudolfa Brančovského, vůdčí postavy tohoto početného souboru, se sice v roce 2023 u příležitosti patnácti let na scéně připomněla dosavadními hity na živáku "Best of do gramofonu" z brněnského klubu Fléda, nové písničky jsou to ale to hlavní lákadlo, na které se netrpělivě čekalo. Nakonec je jich hned čtrnáct a kapela je vydává pod názvem "Hvězdy těžký to maj". Vznikaly opět ve vlastní produkci kapely v MaMu studiu. O jejich natočení a mix se postaral již tradičně Jiří Topol Novotný a o výsledný mastering pak Broněk Šmíd. Výrazný grafický design desky je pak dílem v Londýně žijícího grafika a fotografa Tomáše Vostrejže. Více informací a především ukázky z desky naleznete na stránkách vydavatelství Supraphon.


Widespread Panic - Snake Oil King
žánr: jižanský rock / blues rock

Widespread Panic - Snake Oil King
Legendární americká rocková kapela Widespread Panic pochází z Athens v Georgii. V průběhu let se složení skupiny měnilo, její zvuk se ale trvale soustředil na fúzi jižanského rocku, blues a improvizace. Je známá svými živými vystoupeními, která často obsahují delší instrumentální úseky a pokrývají širokou škálu hudebních žánrů. Nyní potěší fanoušky novým studiovým albem "Snake Oil King", která vše zmíněné obsahuje mírou vrchovatou. Jedná se o třináctou studiovku těchto muzikantů a je jejich prvním plnohodnotným počinem od roku 2015. Nahráli jej ve spolupráci s dlouholetým producentem kapely Johnem Keanem a slibuje návrat k syrovému a autentickému zvuku, kterého docílili živým přednesem daných kompozic s minimem studiových dohrávek a kouzel. Artwork alba pochází z dílny legendárního umělce Marqa Spusty. Posluchači se mohou těšit na šest originálních skladeb, včetně singlů "Little by Little" a "We Walk Each Other Home". Nakažlivou atmosféru jižanského rocku můžete nasát na jejich YouTube profilu.


Florrie - The Lost Ones
žánr: pop

 Florrie - The Lost Ones
Anglická popová hudebnice Florrie není čtenářům musicserveru neznámým jménem, avšak spíše těm letitým. Naposledy jsme totiž o člence produkčního týmu Xenomania psali už před deseti lety a už tehdy jsme zmiňovali, že připravuje své debutové album. Nakonec jej vydává až nyní a nese jméno "The Lost One". Pro ty, kteří na ni zapomněli, připomeneme, že je především skvělou bubenicí, která hrála společně s Pet Shop Boys, Kylie Minogue nebo Girls Aloud. Nikoho tedy nepřekvapí, že ve čtrnácti písních si nahrála prakticky všechny nástroje a partnerem jí byl další člen Xenomania Brian Higgins, k němuž se přidal i Ben Taylor. Seznámení s Florrie podnikněte na jejím YouTube profilu.


Mono - Oath
žánr: post-rock / experimentální klasická hudba

Mono - Oath
Japonská post-rocková kapela Mono z Tokia se vrací se svým dvanáctým studiovým albem "Oath". Hudební uskupení ve složení Takaakira "Taka" Goto (kytara, zvonkohra), Hideki "Yoda" Suematsu (kytara, zvonkohra), Dahm Majuri Cipolla (bicí) a Tamaki Kunishi (baskytara, kytara, piano, zvonkohra) slibuje strhující hudební cestu plnou monumentálních melodií a emocionální hloubky, která posouvá hranice žánru. Tato parta je aktivní od roku 1999. Srdce posluchačů po celém světě si získala svým charakteristickým zvukem, kombinujícím prvky post-rocku, ambientu a klasické hudby. Poznávacím znamením formace jsou emotivní instrumentální skladby s bohatou dynamikou a minimalistickými strukturami. Nahrávka byla nahrána ve spolupráci s dlouholetým producentem Stevem Albinim (Nirvana, PJ Harvey) v legendárním studiu Electrical Audio v Chicagu. Albiniho charakteristický přístup k nahrávání dodává albu syrovou energii a autentický zvuk. Tematicky se jedenáct kompozic zaměřuje na věčné otázky bytí a hledání smyslu života. Zkuste najít odpovědi v nabízených ukázkách na jejich YouTube profilu.


Julie Christmas - Ridiculous And Full Of Blood
žánr: post metal

Julie Christmas - Ridiculous And Full Of Blood
Jestli si pamatujete na kapely Battle Of Mice nebo Made Out Of Babies, pak jistě víte, kdo je Julie Christmas. Bývalá zpěvačka zmíněných formací vydává pozoruhodně intimní sólovou desku "Ridiculous And Full Of Blood". Zatímco "The Bad Wife" ji před více než deseti lety oddělilo od metalové scény, spolupráce s Cult of Luna na "Mariner" ji vrátila do postmetalového mainstreamu - a nenechala nikoho na pochybách, že její publikum potřebuje další rundu. Naživo si nové skladby můžete vychutnat na festivalu Brutal Assault, který se koná od 7. do 10. srpna v pevnosti Josefov. Prozatím můžete novinku otestovat na YouTube.


EP a minialba

  • Tove Lo, SG Lewis - Heat
    Švédská zpěvačka a americký producent navázali spolupráci při přípravě alba "Dirt Femme", a jak to tak vypadá, zjevně si oba padli do oka. Nahráli společně čtveřici skladeb, které pojmenovali podle ústředního singlu. Nikoho nepřekvapí, že výsledek je velmi taneční a hraničí až s klubovým zvukem. (YouTube)

  • PJ Morton - Cape Town To Cairo
    Klávesista Maroon 5 se stále věnuje také své sólové kariéře a potvrzuje to po dvou letech minialbem "Cape Town To Cairo". Jak už napovídá název, inspirací mu byl černý kontinent a k tomu nechybí ani tamní hudebníci jako Fireboy DML, Mádé Kuti, Aṣa, Ndabo Zulu a Soweto Spiritual Singers. (YouTube)

  • Picture Parlour - Face In The Picture
    Téměř ve stejný den, kdy vystupoval anglický indierockový kvartet na Rock for People, mu vyšlo zbrusu nové EP s čtveřicí písniček. (YouTube)

  • Immersion - Nanocluster Vol. 2
    Colin Newman z Wire a Malka Spigel z Minimal Compact navazují hned dvojicí ípíček na tři roky staré album "Nanocluster, Vol. 1" a v obou si vybrali jiného spolupracovníka. To první nahráli společně s Thorem Harrisem, to druhé s Jackem Wolterem, který vystupuje pod jménem Cubzoa. (YouTube)

  • Delilah Montagu - The Bird
    Pěticí písní se prezentuje zpěvačka z Los Angeles, jejíž vokál využili Fred Again, David Guetta nebo Jason Derulo. (bandcamp)


NxWorries - Why Lawd?
žánr: hip hop / neo soul / r'n'b

 NxWorries - Why Lawd?
Po dlouhých osmi letech se Anderson .Paak a Knxwledge vracejí ke svému společnému projektu NxWorries a na debut "Yes Lawd!" navazují dvojkou "Why Lawd?". Za tu dobu se jim nastřádalo hned devatenáct tracků, na kterých se vyřádilo i několik hostů jako Dave Chappelle, Thudercat, H.E.R., Snoop Dogg, October London, Charlie Wilson nebo Earl Sweatheart. Stylově se duo s hosty pohybuje stále na rozmezí hip hopu, neo soulu a r'n'b. Vydáním alba žije YouTube dua.


Kevin Richard Martin, Kmru - Disconnect
žánr: electronica / ambient / drone

 Kevin Richard Martin, Kmru - Disconnect
Britský hudebník Kevin Richard Martin, jinak známý také pod pseudonymem The Bug, se rozhodl nahrát svoji novou desku "Disconnect" společně s vnukem před šesti roky zesnulého keňského hudebníka Josepha Kamaru, známým jako Kmru. Výsledkem jejich spolupráce je šest skladeb na pomezí elektroniky, experimentálního ambientu, dub techna a droneu. Nahrávky si všimli a kladně ji přijali například DJ Mag, Electronic Sound nebo také The Guardian. Zda zaujme i vás, zjistíte na bandcampu dvojice.


V krátkosti

  • Will Gregory Moog Ensemble - Heat Ray
    Will Gregory z dua Goldfrapp sestavil nové hudební těleso a nahrál s ním celkem devět svých skladeb, které by klidně mohly sloužit jako soundtrack k nějakému filmu. Připojil se k nim dále i Velšský národní orchestr BBC. (YouTube)

  • Sam Morton - Daffodils & Dirt
    Na hudební dráhu se pustila britská herečka, kterou jsme mohli vidět ve snímcích "Minority Records", "Velryba" nebo "Control". Její debut, na kterém s ní spolupracoval producent Richard Russel, nabízí celkem dvanáct písniček, v nichž mixuje alternativní folk s experimentálním popem. Dvojici hostů tvoří Ali Campbell a Alabaster Deplume. (bandcamp)

  • Raveena - Where Butterflies Go In The Rain
    Kam se podějí motýli, když prší, se na svém třetím albu snaží vyzkoumat ve čtrnácti písničkách americká soulová zpěvačka z New Yorku. Produkci si rozdělili Aaron Liao a Tyler Cole (Willow) a rolí hostů se zhostili Jpegmafia, Arima Ederra a Ganavya. (YouTube)

  • Julius Rodriguez - Evergreen
    Teprve pětadvacetiletý americký jazzový klávesista a bubeník po dvou letech navazuje na debut "Let Sound Tell All". I přes název nahrávky na ní najdete devět vlastních kompozic a pouze jednu coververzi. Společnost mu dělali zpěváci Jay Adhler a Georgia Anne Muldrow, trumpetista Keyon Harrold a kytarista Nate Mercereau. (YouTube)

  • James Vincent McMorrow - Wide Open, Horses
    Americký folk-rockový písničkář, jehož vokál využil například Kygo, San Holo, Drake nebo dvsn, navazuje po dvou letech na desku "The Less I Knew" třináctkou novinek, které si sám složil i produkoval. (YouTube)

  • Hermanos Gutiérrez - Sonido Cósmico
    Ze Švýcarska pocházející duo, hrající instrumentální styl na pomezí latin a western, se po necelých dvou letech hlásí s novým albem. Produkce dvanácti skladeb se ujal opět Dan Auerbach z The Black Keys. (YouTube)

  • Oliver Wood - Fat Cat Silhouette
    Jeden z členů The Wood Brothers se po třech letech vrací k sólové kariéře. Pro svůj třetí počin nahrál devět songů včetně duetu s Katie Pruitt. (bandcamp)

  • Veps - Dedicated To
    Norská indiepopová skupina po dvou letech navazuje na svůj debut "Oslo Park" kolekcí jedenácti písniček. Produkci svěřila členovi Jaga Jazzist Marcusi Forsgrenovi. (YouTube)

  • Laurel - Palpitations
    Šest let trvalo, než anglická indie písničkářka navázala na svůj debut "Dogviolet". Producentem převážné části jedenácti písniček je Chrome Sparks (Flume, Diplo, Jess Glynne). (YouTube)

  • Hockey Dad - Rebuild Repeat
    Po čtyřech letech se konečně vrací zpět australské indierockové duo. (bandcamp)

  • Bronze Avery - Heatwave
    S druhým albem se hlásí o slovo americký popový zpěvák z Orlanda. (YouTube)

  • StBend - Moudra mistrů světa
    V pořadí třetí CD undergroundové kapely ze Strážnice a širšího okolí bylo nahráno ve složení Miroslav Tlach (baskytara), Michal Kadlec (klarinet), Ivo Fafílek (akordeon) a David Vaverka (bicí) s hosty Nikolou Muchou (zpěv), Josefem Klíčem (viloncello). Místo bookletu najdete u nosiče hravý komiks. (YouTube)

  • Cola - The Gloss
    Kanadské post-punkové trio se vrací s druhou deskou, která navazuje na energický debut a posouvá jeho zvuk do ještě hutnější a barevnější podoby. Očekávejte kompaktnější skladby, ve kterých zazáří vokály a neotřelé melodie s chytlavými texty a komentářem k současné společnosti. (YouTube)

  • DG 307, Plastic People Of The Universe - Ateliér Kadlec 2.6.1974
    Vychází kompletní, necenzurovaný, do digipacku zabalený průběh jednoho večera, včetně několika bonusů obou kapel, nahraných na zkouškách. Jedna z mála z dosud nezveřejněných nahrávek; koncert, který přátelé Ivanu Jirousovi uspořádali při příležitosti jeho návratu z vězení (29. května 1974). Koncert se konal 2. června 1974 v žižkovském ateliéru Jaroslava Kadlece pro několik desítek přátel. Nejdříve zahráli DG 307, následovalo vystoupení The Plastic People Of The Universe. (YouTube)

  • Diamanda Galás - Diamanda Galás In Concert<
    Experimentální avantgardní umělkyně s bohatým pěveckým rozsahem a divadelním projevem se připomíná živou nahrávkou z vystoupení v Thalia Hall v Chicagu a Neptune Theatre v Seattlu z roku 2017. Jen sama se svým výjimečným hlasem a za doprovodu klavíru slibuje strhující zážitek. (YouTube)

  • Forrest Jump - Vrtochy / Předobrazy
    Šestá řadovka této crossoverové kapely se dočkala svého zvěčnění na vinylu. K němu je přidáno speciální EP "Předobrazy" obsahující pět předělávek písní od českých hudebních ikon plus tradicionál "Batalion". K tomu ještě přibyly tři akustické verze starších písní, aby posluchači poznali i křehčí polohu těchto rockerů z Němčan u Bučovic. (YouTube)

  • Sea Girls - Midnight Butterflies
    Britská indierocková kapela se vrací s třetím albem plným chytlavých melodií a melancholických textů. Její charakteristický zvuk, ovlivněný britpopem a shoegaze, slibuje i tentokrát silný emotivní zážitek. (YouTube)

  • Ulcerate - Cutting The Throat Of God
    Sedmá studiovka novozélandské deathmetalové formace. (YouTube)

  • Tankard - Alcoholic Metal
    Nová edice kultovní demonahrávky z roku 1985. (YouTube)

  • The Early November - The Early November
    Sedmá řadovka americké rockové formace z New Jersey. (YouTube)

  • Anna Prior - Almost Love
    Členka anglické elektronické formace Metronomy se vydává na sólovou dráhu. (YouTube)

    Dále vychází

    Annabel - Worldviews
    Armin Van Buuren - A State Of Trance 2024
    Bad Breeding - Contempt
    Been Stellar - Scream From New York, Ny
    Blvck Hippie - Basketball Camp
    Bvdlvd & Synsy - Loud 'n' Short
    David Bowie - Bowie '72 Rock 'n' Roll Star / Book Set
    Drakomafia - Francesco Totti
    Fana Hues - Moth
    Feet - Make It Up
    Grand Slam - Hit The Ground - Revised
    Chicken P - 4Evalit
    Iris - Heart Of An Artist: Resurrection (Relived Edition)
    Jordy - Sex With Myself
    Kneecap - Fine Art
    Lay Zhang - Step
    Lindsey Buckingham - 20th Century Lindsey (Box Set)
    Little Feat - Feats Don’t Fail Me Now (Deluxe Edition)
    Lucki - Gemin!
    Ludovico Einaudi - The Royal Albert Hall Concert
    Lullanas - Pretty Lies & Time Machines
    Madeline Hawthorne - Tales From Late Nights & Long Drives
    Martha Skye Murphy - Um
    Mike Lindsay (Of Lump) - Supershapes Volume 1
    Monsters Of Folk - Monsters Of Folk (Expanded Edition)
    New Horizon - Conquerors
    Nusar3000 - 3000
    Pocketboy Solid - Pocketboy Solid
    Pride Month Barbie - All The Girls In The Room Say ‘Sorry,’
    Rezn - Burden
    Skaiwater - Gigi
    Squid Pisser - Dreams Of Puke
    Staples Jr. Singers - Searching
    Stumbleine - Deleted Scene
    This Is Lorelei (Nate Amos Of Water From Your Eyes) - Box For Buddy, Box For Star
    Unlike Pluto - Ghost Gardens
    Walt Disco - The Warping
    Walter The Producer - Please Help Me I’m Scared
    Xeneris - Eternal Rising
    Zsela - Big For You
    Zu - The Lost Demo

    Vychází na vinylu:
    $uicideboy$ - New World Depression
    Annabel - Worldviews
    Armin Van Buuren - A State Of Trance 2024
    Axel Rudi Pell - Risen Symbol
    Bad Breeding - Contempt
    Been Stellar - Scream From New York, Ny
    Bilal Feat. Questlove, Robert Glasper And Burniss Travis - Live At Glasshaus
    Black Country Communion - V
    Blvck Hippie - Basketball Camp
    Bronze Avery - Heatwave
    Bvdlvd & Synsy - Loud 'n' Short
    Caroline Shaw & So Percussion - Caroline Shaw: Rectangles And Circumstance
    Cola - The Gloss
    David Bowie - Bowie '72 Rock 'n' Roll Star / Book Set
    Dg 307, Plastic People Of The Universe - Ateliér Kadlec 2.6.1974
    Diamanda Galás - Diamanda Galás In Concert
    Don Toliver - Hardstone Psycho
    Drakomafia - Francesco Totti
    Embryonic Autopsy - Origins Of The Deformed
    Fana Hues - Moth
    Fax Gang & Parannoul - Scattersun
    Feet - Make It Up
    Florrie - The Lost Ones
    Foghat - Energized
    Forrest Jump - Vrtochy / Předobrazy
    Galantis - Rx
    Grand Slam - Hit The Ground - Revised
    Hermanos Gutiérrez - Cósmico
    Hockey Dad - Rebuild Repeat
    Channel Tres - Head Rush
    Chicken P - 4Evalit
    Immersion (Colin Newman Of Wire And Malka Spigel Of Minimal Compact) - Nanocluster Vol. 2
    Infinity Song - Metamorphosis Complete
    Iris - Heart Of An Artist: Resurrection (Relived Edition)
    James Vincent McMorrow - Wide Open, Horses
    Jasonmartin And Dj Quk - Chupacabra
    John Cale - Poptical Illusion
    John Grant - The Art Of The Lie
    Jordy - Sex With Myself
    Julie Christmas - Ridiculous And Full Of Blood
    Julius Rodriguez - Evergreen
    Kasabian - Happenings
    Kevin Richard Martin (The Bug) & Kmru - Disconnect
    Kneecap - Fine Art
    Laurel - Palpitations
    Lay Zhang - Step
    Lindsey Buckingham - 20th Century Lindsey (Box Set)
    Lindsey Stirling - Duality
    Little Feat - Feats Don’t Fail Me Now (Deluxe Edition)
    Lucki - Gemin!
    Ludovico Einaudi - The Royal Albert Hall Concert
    Luke Combs - Fathers & Sons
    Lullanas - Pretty Lies & Time Machines
    Madeline Hawthorne - Tales From Late Nights & Long Drives
    Martha Skye Murphy - Um
    Mike Campbell & The Dirty Knobs - Vagabonds, Virgins & Misfits
    Mike Lindsay (Of Lump) - Supershapes Volume 1
    Moby - Always Centered At Night
    Mono - Oath
    Monsters Of Folk - Monsters Of Folk (Expanded Edition)
    New Horizon - Conquerors
    Normani - Dopamine
    Nusar3000 - 3000
    NxWorries - Why Lawd?
    Oliver Wood - Fat Cat Silhouette
    PJ Morton - Cape Town To Cairo
    Pocketboy Solid - Pocketboy Solid
    Poletíme? - Hvězdy těžký to maj
    Pride Month Barbie - All The Girls In The Room Say ‘Sorry,’
    Raveena - Where Butterflies Go In The Rain
    Rezn - Burden
    Rjd2 - Visions Out Of Limelight
    Sam Morton - Daffodils & Dirt
    Sea Girls - Midnight Butterflies
    Shaed - Spinning Out
    Skaiwater - Gigi
    Squid Pisser - Dreams Of Puke
    Staples Jr. Singers - Searching
    Stbend - Moudra mistrů světa
    Stumbleine - Deleted Scene
    Tankard - Alcoholic Metal
    The Dead Tongues - Body Of Light / I Am A Cloud
    The Decemberists - As It Ever Was, So It Will Be Again
    The Early November - The Early November
    This Is Lorelei (Nate Amos Of Water From Your Eyes) - Box For Buddy, Box For Star
    Ulcerate - Cutting The Throat Of God
    Unlike Pluto - Ghost Gardens
    Veps - Dedicated
    Walt Disco - The Warping
    Walter The Producer - Please Help Me I’m Scared
    Widespread Panic - Snake Oil King
    Will Gregory Moog Ensemble - Heat Ray
    Xeneris - Eternal Rising
    Zsela - Big For You
    Zu - The Lost Demo

    EP:
    Almeda - Fk It
    Ebbb - All At Once
    Liily - Liily

    Reedice:
    Gamma Ray - Insanity & Genius
    Motörhead - Remorse? No!
    Paul McCartney & Wings - One Hand Clapping
    Royal Trux - Twin Infinitives
    Seal - Seal

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Slyšeli jsme nové album Vladimíra Mišíka "Vteřiny, měsíce a roky". Je to zase krása
    Slyšeli jsme nové album Vladimíra Mišíka "Vteřiny, měsíce a roky". Je to zase krása Když před třemi lety ukončil Vladimír Mišík svou koncertní kariéru, nikdy neřekl, že muziku na hřebík věší definitivně. A tak už hned v září 2021 vydal skvělou desku "Noční obraz". Do úplného muzikantského důchodu se, i... čtěte zde
    Vydáno: 26.06.2024 16:15 v sekci Novinky
    Nové desky 25/2024 - od Kyga přes Gracie Ambrams po The Used
    Nové desky 25/2024 - od Kyga přes Gracie Ambrams po The Used Minulý týden nabídl velmi pestrou mozaiku hudebních novinek. Vedle tanečního Kyga, indiepopové Gracie Ambrams či rockových The Used mezi ně patří countryová pocta Tomu Pettymu nebo alternativní Emilíana Torrini. Hip hop zastupuje... čtěte zde
    Vydáno: 26.06.2024 11:30 v sekci Novinky | Nové desky
    Festival Slunovrat, Opava, 20.-22.6.2024
    Naživo: Opavský Slunovrat opět dokázal, že kultura jde dělat i jinak Jedenáctý ročník festivalu Slunovrat, který se po odchodu z Hradce nad Moravicí už potřetí konal v Opavě, nejde popisovat jinak než s nadšením. S láskou a dobrovolnicky připravovaná akce už dávno přerostla své opavské hranice a... čtěte zde
    Vydáno: 25.06.2024 19:00 v sekci Naživo
    Od rocku přes disco až po dojemné balady aneb Sedm hudebních tváří Roda Stewarta
    Nejvíc nej: Od rocku přes disco až po dojemné balady aneb Sedm hudebních tváří Roda Stewarta Muž s typicky blonďatou čupřinou, otec osmi dětí s pěti ženami, fotbalový fanoušek (Skotsko, Celtic a Manchester United), sběratel vláčků (modely) a aut (skutečné), ale hlavně velmi úspěšný zpěvák - to vše je Rod Stewart. Než... čtěte zde
    Vydáno: 25.06.2024 08:00 v sekci Publicistika | Nejvíc nej
    Becky Hill - Believe Me Now? 9/10
    Recenze: Becky Hill na "Believe Me Now?" skvěle propojuje mainstream s klubovou taneční hudbou Na více či méně úspěšné účastníky talentových soutěží se sice často díváme skrz prsty, z některých se ale vylíhne opravdový talent. Patří mezi ně i britská interpretka Becky Hill. Ta na albové dvojce "Believe Me Now?"... čtěte zde
    Vydáno: 24.06.2024 14:30 v sekci Recenze
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Nové desky 25/2024 - od Kyga přes Gracie Ambrams po The Used (26.06.2024 11:30)
    - Nové desky 23/2024 - od Bon Jovi přes Charli XCX po Auroru (12.06.2024 08:00)
    - Nové desky 22/2024 - od Bat For Lashes přes Crowded House po Becky Hill (05.06.2024 13:00)
    - Nové desky 21/2024 - od Bring Me The Horizon přes Lennyho Kravitze po Twenty One Pilots (29.05.2024 12:00)
    - Nové desky 20/2024 - od Billie Eilish přes Slashe po Zayna (22.05.2024 11:00)
    - Lindsey Stirling přiveze své housle (a mnohem více!) v říjnu do Prahy (21.05.2024 12:02)
    - Audio: "Oh No!" The Decemberist lákají emocemi nabitým singlem na novou desku (18.05.2024 12:09)
    - Video: John Grant doprovází funky song "All That School For Nothing" pestrým lyric videem (16.05.2024 13:57)
    - Nové desky 19/2024 - od Kings Of Leon přes Anguse & Julii Stoneovy po Aleka Benjamina (15.05.2024 13:36)
    - Poletíme? tuší, že "Hvězdy těžký to maj'" (10.05.2024 17:51)

    ALBUM TÝDNE 26/2024

    Becky Hill
    Believe Me Now?

    Na více či méně úspěšné účastníky talentových soutěží se sice často díváme skrz prsty, z některých se ale vylíhne opravdový talent. Patří mezi ně i britská interpretka Becky Hill. Ta na albové dvojce "Believe Me Now?" dorostla v působivou zpěvačku, která se ale rozhodně nevzdává svých kořenů v taneční hudbě.

    9/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    St 03.07.
    Rod Stewart (UK) (O2 Arena, Praha)
    St 03.07.
    Beats For Love (Dolní Vítkovice, Ostrava)
    Čt 04.07.
    The Smashing Pumpkins (US) (O2 Universum, Praha)
    Ne 07.07.
    Laid Back Country Picker (US) (Café V Lese, Praha)
    Po 15.07.
    Shemekia Copeland (US) (Divadlo Hybernia, Praha)
    St 17.07.
    Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
    Čt 18.07.
    Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
    Pá 19.07.
    Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
    So 20.07.
    Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
    So 27.07.
    Ed Sheeran (UK) (Park 360, Hradec Králové)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Vladimír Mišík The Prodigy Prince Justin Bieber Adam Lambert Dario G Taylor Swift Queen Brian May Billie Eilish Roger Taylor Beyoncé Pet Shop Boys Raye Dua Lipa Mirai Avril Lavigne Lucie Vondráčková mp3.com Kosheen
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe