shop.musicserver.cz
Sting, Giordana Angi, Amfiteátr Lochotín, Plzeň, 4.6.2024

Sting si po Brnu, Pardubicích a Praze podmanil i Plzeň

Vydáno: 06.06.2024 13:00 v sekci Naživo - Tomáš Parkan | foto: Jiří Platzer / Spark

Čeští fanoušci Stinga museli zkousnout poměrně dost odkladů, než se k nám s turné My Songs konečně dostal. Anglický hudebník jim to ale náležitě vynahradil. V relativně krátké době u nás uspořádal už čtvrtý koncert, tentokrát v plzeňském amfiteátru Lochotín, který má většina z nás spojený s folkovou Portou.

Live: Sting

support: Giordana Angi
místo: Amfiteátr Lochotín, Plzeň
datum: 4. červen 2024
setlist: Voices Inside My Head, Synchronicity II, Message In A Bottle, If I Ever Lose My Faith in You, Englishman in New York, Every Little Thing She Does Is Magic, Fields Of Gold, I Wrote Your Name On My Heart, Never Coming Home, Mad About You, When We Dance, Fortress Around Your Heart, Driven To Tears, Can't Stand Losing You / Reggatta de Blanc, Shape Of My Heart, Walking On The Moon, So Lonely, Desert Rose, King Of Pain, Every Breath You Take
Přídavky: Roxanne, Fragile

Sting, Amfiteátr Lochotín, Plzeň, 4.6.2024
© Jiří Platzer / Spark
Historii plzeňského amfíku Stingovi bezpochyby někdo osvětlil, protože když on sám osobně ohlašoval předskokanku Giordanu Angi, činil tak v černém kovbojském klobouku a tomu odpovídajícím outfitu. Sympatická Italka s ním spolupracuje už nějaký čas, objeli společně lán světa, dokonce nahráli společný song "For Her Love/ Il Nostro Amore". Ale v úterý se jí vůbec nedařilo.

Podstatnou část svého půlhodinového setu zpívala falešně, což by u jejích vlastních písniček, které člověk neznal, ještě šlo se skřípěním zubů snést, ale ve chvíli, kdy nasadila "Man! I Feel Like A Woman!" od Shanii Twain, musela většina publika vyloženě trpět. Jestli na vině bylo to, že se zpěvačka sama doprovázela na kytaru a ještě se musela trefovat do základů hrajících z počítače, těžko říct. V danou chvíli si ale pamětník plzeňských Port musel povzdechnout, že leckterý český písničkář nebo písničkářka by vystoupení zvládli daleko lépe.

Naštěstí její krátký koncert, společně s místy rozbahněnými a pořadateli pečlivě střeženými místy areálu, za něž lze vinit maximálně tak počasí a možná i o pár dní dříve v amfiteátru proběhnuvší Metalfest, byl poslední kaňkou na jinak skvělém večeru. Ve chvíli, kdy se na scénu opět vrátil Sting a rozjel téměř dvouhodinovou salvu hitů, vše negativní upadlo do zapomnění.

Sting, Amfiteátr Lochotín, Plzeň, 4.6.2024
© Jiří Platzer / Spark
Zatímco tři předchozí tuzemské zastávky proběhly v rámci turné nazvaného "My Songs", Plzeň už se stala součástí šňůry s titulem "Sting 3.0 Tour". Za tímto názvem se ukrývá počet muzikantů na pódiu, kde někdejšího člena The Police doprovázejí už pouze věrný souputník Dominic Miller na kytaru a bubeník Chris Maas.

Nový koncept koncertů sice návštěvníky lochotínského amfiteátru ochudil o doprovodné zpěváky, klávesy a další nástroje, nikomu to ale v zásadě nevadilo. Většině diváků to naopak možná imponovalo, protože Sting se tak vrátil blíže k rocku. V písničkách, kde to bylo nutné, si navíc trio vypomohlo technikou - třeba v případě "Desert Rose". Ta sice zpočátku pouze za zvuku kytar a bicích startovala poněkud rozpačitě, posléze se ale, podpořená předtočeným podkladem, rozjela takovým způsobem, že z ní Lochotín ve finále nadšeně bouřil.

Sting přednosti plzeňského amfiteátru využil dokonale. Na betonovém jevišti nechal pouze postavit nízké pódium, takže obě tyto úrovně byly pohodlně propojené. Anglický baskytarista tudíž trávil větší část večera na dosah publiku, a to jak stojícímu mezi tímto piedestalem a lavičkami, tak vlastně i divákům sedícím na nich. Není divu, že se již několik dní předem beznadějně vyprodaný Lochotín skvěle bavil, a to i přes to, že muzikanti odehráli v podstatě celý koncert za světla. Světelný design a animace na velkoplošné projekci tím pádem nehrály moc velkou roli. Nikomu to ale zřejmě nijak zvlášť nevadilo, protože v případě jeho koncertů jde stejně především o hudbu.

Sting, Amfiteátr Lochotín, Plzeň, 4.6.2024
© Jiří Platzer / Spark
Gordon Matthew Thomas Sumner, jak zní jeho celé skutečné jméno, všechny koncerty tohoto turné startuje trojicí písniček The Police, na kterou navazuje "If I Ever Lose My Faith In You". Pak už setlist různě mění a přehazuje. V Plzni například následovala skvělá "Englishman In New York", která v Bratislavě zazněla až v druhé půli večera. Na prvních čtyřech zastávkách si fanoušci mohli užít takřka raritní "When The Angel Fall", zase jim ale musela chybět skvělá "Every Little Thing She Does Is Magic", nicméně při počtu Stingových hitů to tak bude vždy.

Osobně bych třeba rád slyšel něco z "Mercury Falling", zejména taková "I'm So Happy I Can't Stop Crying" by do Lochotína zapadla dokonale, rozhodně to ale neznamenalo, že bych se bavil o to méně. A nejinak tomu bylo i v případě ostatních návštěvníků, kteří se Stingem poctivě zpívali a od "Every Breath You Take" už i stáli na nohou. Po závěrečné, akusticky pojaté "Fragile" ho pak vyprovázeli hlasitým aplausem.

Sting, Amfiteátr Lochotín, Plzeň, 4.6.2024
© Jiří Platzer / Spark
Existuje hned několik interpretů, kteří baví a budou bavit snad v jakémkoli věku a pojetí svých vystoupení. Sting mezi ně bezesporu patří. Dneska je vlastně úplně jedno, v jaké sestavě zrovna přijede, protože nadchne už tou neskutečnou škálou hitů nebo jednoduše svým muzikantstvím. Dokázal to i v plzeňské trojici, jejíž rockovější a přímější pojetí přijala většina diváků s nadšením a i na něm bylo patrné, že si večer opravdu užívá.

Když Sting lochotínský areál opouštěl, slíbil, že se brzy vrátí. Jaké asi české, moravské, či snad slezské město si vybere tentokrát?

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pet Shop Boys - Nonetheless 8/10
Recenze: Pet Shop Boys na "Nonetheless" vyhlížejí budoucnost a zároveň kvitují svou minulost Na následovnici desky "Hotspot" jsme si museli počkat čtyři roky. Tohoto času však Pet Shop Boys na "Nonetheless" naplno využili - předkládají nám totiž svou nejkomplexněji pojatou nahrávku za dlouhé roky. Zároveň ukazují své... čtěte zde
Vydáno: 20.06.2024 15:15 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 24. týden 2023
Návrat "Houdiniho", Rolling Stones poprvé v nejlepší desítce. Česká rádia omílají loňské hity Po sedmitýdenní pauze se do čela tuzemského rádiového žebříčku vrátila Dua Lipa s loňským singlem "Houdini". Poprvé se do top desítky probojovali veteráni The Rolling Stones se songem "Mess It Up". Albům podruhé vévodí Calin s... čtěte zde
Vydáno: 20.06.2024 08:00 v sekci Novinky | České hitparády
Nové desky 24/2024 - od Mobyho přes Black Country Communion po Lindsey Stirling
Nové desky 24/2024 - od Mobyho přes Black Country Communion po Lindsey Stirling V polovině června jsme se dočkali novinky Mobyho, který si pozval fůru hostů. Doplnili ho rockeři Black Country Communion, The Decemberists, Widespread Panic a John Grant, americká houslistka Lindsey Stirling, countryový zpěvák Luke Combs,... čtěte zde
Vydáno: 19.06.2024 12:15 v sekci Novinky | Nové desky
Chorobopop - Nad našimi jasně položenými kvízovými otázkami někteří fanoušci stále tápou
Rozhovory: Chorobopop - Nad našimi jasně položenými kvízovými otázkami někteří fanoušci stále tápou Rožnovské hudební podhoubí vydalo již nejeden výrazný projekt převážně z punkového či alternativního ranku. Patří k nim i Chorobopop, za kterým stojí Daniel Stibor zvaný Ctib. S tříčlennou kapelou jsme si povídali zejména o... čtěte zde
Vydáno: 19.06.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Kolektivní halucinace - Horníci 8/10
Video: V novém klipu Kolektivní halucinace odhalují "Horníci" své tváře Na jaře tohoto roku vydala formace Kolektivní halucinace své čtvrté studiové album "Nejistota" a nyní z něj v premiéře představuje syrový videoklip "Horníci". Jedná se o první skladbu z desky, která dostala vizuální podobu.... čtěte zde
Vydáno: 18.06.2024 19:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Poslední řadovka P!nk "Trustfall" vychází v reedici se živáky i novými songy (04.12.2023 10:27)
- Sting zahraje v červnu příštího roku v Plzni (06.11.2023 10:02)
- Video: V novém videu Petra Nikla a Martina Kyšperského tančí duo Thomas and Ruhller (09.10.2023 16:59)
- Naživo: Sting poctil svou návštěvou Pardubice. Přivezl hity i světový zvuk (20.07.2023 20:19)
- Sting zahraje v červenci 2023 v Pardubicích (14.11.2022 09:19)
- Naživo: Sting hrál v Praze hit za hitem a rozdával radost (29.10.2022 18:47)
- Fotogalerie: Sting po třech měsících rozvášnil také Prahu (29.10.2022 00:06)
- Naživo: Sting to rozbalil ve Slavkově až na čtvrtý pokus, a stálo to za to (01.08.2022 12:06)
- Fotogalerie: Sting po čtyřech letech dorazil do Česka (01.08.2022 11:41)
- Sting přijede v říjnu do Prahy, sekundovat mu bude syn Joe Sumner (30.05.2022 10:39)

ALBUM TÝDNE 25/2024

Aurora
What Happened to the Heart?

Roztančená, rozhekaná a rozjařená Aurora se dva roky po desce "The Gods We Can Touch" vrací s novým materiálem. Už dříve zveřejněné singly naznačily, že norská zpěvačka je znovu ve formě. A to se potvrdilo: vydává ze sebe to nejlepší, aby v dnešní válkami a nenávistí zmítané době zažehla pochodeň naděje.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 21.06.
Metronome 2024 (Výstaviště, Praha)
So 22.06.
Metronome 2024 (Výstaviště, Praha)
Út 25.06.
The Gaslight Anthem (US) (Roxy, Praha)
St 03.07.
Rod Stewart (UK) (O2 Arena, Praha)
St 03.07.
Beats For Love (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Čt 04.07.
The Smashing Pumpkins (US) (O2 Universum, Praha)
Ne 07.07.
Laid Back Country Picker (US) (Café V Lese, Praha)
St 17.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Čt 18.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Pá 19.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Parkway Drive Vladimír Mišík Prince Bring Me The Horizon Avril Lavigne mp3.com Beyoncé Sia Taylor Swift The Offspring Rush Dario G Mirai Kabát Queen Bono Lucie Vondráčková Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe