Melodramaticky řízné příběhy z New Yorku: kytaroví Been Stellar zahrají v Praze

23.05.2024 18:36 - Tisková zpráva | foto: Fource PR

Jak zní New York dnešních dní? Been Stellar v sobě mají dravost The Strokes i melodramatičnost The 1975. Debutová deska "Scream from New York, NY" zachycuje zmatek současných dospívajících i temné stránky moderního života. Příběhy o dospívání přímo z centra hektické metropole - příběhy o lásce i násilí bez přikrášlování a sentimentu.

Po tour s The 1975 se Been Stellar vracejí do Prahy, v Café V lese zahrají už 10. listopadu 2024. Vstupenky za 440 korun budou v prodeji od 31. května na fource.cz a v sítích GoOut a Ticketmaster. Už o den dříve se k nim dostanete po registraci do Fource Friends na webu pořadatele.

Been Stellar zachycují obraz současného New Yorku - neúprosný a drsný. Původně je spojila láska k shoegazu, na svých nahrávkách se ohlížejí k ikonám jako Sonic Youth nebo Interpol. Kytaristka Skyler Knapp a zpěvák Sam Slocum se znají od střední školy, současná podoba dnes pětičlenné kapely vznikla o několik let později na univerzitě. Jejich léta chystaný debut "Scream from New York, NY" konečně vyjde 14. června.

Všichni v Been Stellar přináší do zvuku kapely něco svého, ať už to jsou ozvěny britské kytarové scény nebo intenzita tanečních ravů. "Být v téhle kapela znamená pořád ze sebe dolovat nové věci a společně objevovat něco nového. Náš pohled na New York je společný... Museli jsme se srovnat s tím, že nás dřív přirovnávali ke The Strokes, ale jsme pětice z New Yorku, nic jiného od nás nedostanete," prozradil Knapp v profilovém článku magazínu NME.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY