Sheppard složí albem "Zora" poctu své chorvatské babičce

24.05.2024 11:40 - Honza Balušek | foto: Giulia Giannini McGauran

Australská sourozenecká trojice Sheppard, která si svou slávu po světě vydobyla nejen energickými a optimistickými písničkami, ale i zářivě barevnými vlasy, vydá 21. června své čtvrté album nazvané "Zora".

Novinková kolekce přinese celkem šestnáct skladeb, přičemž hned o pět z nich se formace se svými fanoušky už podělila. Po singlech "Good Time", "Daylight", "Dance on the Sun" a "Edge of the Earth" nyní na novou studiovku upozorňuje další pozitivní hitovkou "Running Straight To You". Tu si můžete pustit níže.

Proč ponese chystaná nahrávka zrovna titul "Zora"? Amy Sheppard, která v kapele zpívá a hraje hlavně na klávesy, objasnila neuvěřitelnou náhodu, která desku sama pojmenovala:

"Abychom uctili památku naší babičky a vzdali hold našemu chorvatskému dědictví, rozhodli jsme se vyhledat, jak se v chorvatštině řekne 'svítání'. Je to neuvěřitelné, ale je to právě slovo 'Zora', tedy jméno naší babičky. Byla to náhoda, kterou jsme nemohli ignorovat. Název alba si nás našel. Doufáme, že babiččin odkaz vděčnosti a lásky navzdory úzkosti bude v naší hudbě žít dál. Že 'Zora' bude stát jako maják světla pro každého, kdo by mohl mít pocit, že je vše ztraceno. A bude včasnou připomínkou toho, že temnota je jen dočasná a brzy přijde nový východ slunce, který opět obarví oblohu barvami."

Sheppard se před nedávnem přestěhovali z domovského Brisbanu do amerického Nashvillu, aby zkusili nejen navázat na globální úspěch svého hitu "Geronimo", ale také podpořit Amyinu sólovou countryovou kariéru.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY