Highly Suspect se po experimentech vracejí ke kořenům, v červenci vydají novinku "As Above, So Below"

20.05.2024 13:49 - Ondřej Kocáb | foto: Jimmy Fontaine

Fanoušci Highly Suspect by si do kalendářů měli poznačit datum 19. července. Toho dne totiž započne nová éra skupiny, momentálně rozrostlé na pět stálých členů. První vlaštovkou z "As Above, So Below", jak se nahrávka bude jmenovat, je sedmiminutový singl "Summertime Voodoo", který zvukově naznačuje návrat k prvním deskám formace.

Frontman Johnny Stevens si práci na nových skladbách v rozhovorech pochvaluje. Dle něj chystaná kolekce posluchače zavede na cestu, kde se mísí jejich typické odvážné kytary a emotivní melodie s nově nalezeným pocitem introspekce. Album prý zaujme jak dlouholeté fanoušky, tak i nováčky, a to hlavně svou syrovou energií a provokujícími texty.

"Pokud je můj život knihou, pak toto album je první kapitolou, která skutečně řeší ústřední konflikt. Uznání ega, problémů, které způsobilo - a zrození jeho smrti. Pokud mám být upřímný, tak jsem znovu narazil na dno. Po dalším blízkém setkání se smrtí se cítím opět při vědomí. Ještě nevím, jak kniha skončí, ale teď jsem velmi zapálený do děje. Nejlépe kdyby to nikdy neskončilo!" vysvětlil Stevens.

"Myslím, že v posledních několika letech mi bylo všechno jedno. Na nějakou dobu jsem byl bezduchý. A právě 'Summertime Voodoo' je úvodním odstavcem této kapitoly. Nevěděli jsme, který song vypustit jako první, a tak namísto hádání, který z nich zní nejvíc jako singl, jsme se pro tentokrát rozhodli jít od začátku celého příběhu," doplnil.

Sotva před měsícem se Stevens poprvé rozpovídal o chystaném materiálu a tehdy si nebral servítky na téma minulé desky "Midnight Demon Club". Tu se nebál nazvat odpadem, který vůbec neměl vzniknout. Nestává se zrovna často, aby muzikanti takto kritizovali svou hudbu, která vznikla teprve o jeden či dva roky dříve.

V pořadí pátá nahrávka skupiny nabídne těchto jedenáct písní: Summertime Voodoo, Suicide Machine, The Blue-Eyed Devil, Mexico, Plastic Boxes, Melatonia, The Reset, Run For Your Death (More Pills), Champagne At Our Funeral, The 8th Of October (To August 17th), Then, Mickey 2.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY