shop.musicserver.cz
Orlen je opět generálním partnerem Colours Of Ostrava. Festival nabídne polské umělce i soutěž pro kapely

Orlen je opět generálním partnerem Colours Of Ostrava. Festival nabídne polské umělce i soutěž pro kapely

Vydáno: 10.04.2024 12:39 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: Colours of Ostrava
Každý rok přiláká festival Colours Of Ostrava tisíce fanoušků hudby a zábavy z celé Evropy. Poláci Ostravu rádi navštěvují vzhledem k blízkosti hranic i atraktivnímu line-upu a jedinečné atmosféře čtyřdenního hudebního festivalu plného různorodých atrakcí. Tradičně v line-upu největšího českého festivalu nesmějí chybět ani polští hudebníci. Letos pořadatelé připravili další fantastické překvapení - soutěž pro polské umělce, jejíž vítěz vystoupí během festivalu. A to vše s podporou generálního partnera festivalu - skupiny Orlen Unipetrol.

Již 21. ročník Colours of Ostrava proběhne od 17. do 20. července v areálu unikátní industriální oblasti Dolní Vítkovice v centru Ostravy, 20 km od polských hranic. Na osmi hudebních scénách vystoupí více než sto kapel a v rámci jedenácti scén diskusního fóra Meltingpot pak více než dvě stě řečníků z celého světa.

Skupina ORLEN Unipetrol je opět generálním partnerem festivalu

S radostí potvrzujeme, že skupina Orlen Unipetrol, největší rafinérská a petrochemická společnost v Česku, provozující síť čerpacích stanic v Česku, Slovensku a Maďarsku, se opět stává generálním partnerem Colours of Ostrava. Jméno po generálním partnerovi ponese také Orlen Drive stage, kde tradičně vystupují kapely s energickým, divokým a syrovým zvukem. Letos se na programu objeví: Emiliana Torrini, Sam Garrett, Avalanche Kaito, Sutari, Alex Serra, The Silver Spoons a mnoho dalších.

"Jsem ráda, že se našemu festivalu, který se letos zařadil mezi Top 10 akcí v rámci prestižních European Festival Awards, podařilo přilákat další významnou a prestižní společnost působící po celé střední Evropě. Věřím, že toto partnerství přispěje ke zkvalitnění našeho programu a zázemí pro návštěvníky a posune festival na ještě vyšší úroveň," říká Zlata Holušová, ředitelka Colours of Ostrava.

"Těšíme se na spolupráci s organizátory tohoto prestižního hudebního festivalu. Jako největší společnost ve střední a východní Evropě s mezinárodním dosahem a působením spolupracujeme s akcí, která svou velikostí a kvalitou přesáhla hranice České republiky. Je populární jak v České republice, tak má mnoho příznivců v zahraničí, např. v Polsku, na Slovensku a v Maďarsku, kde skupina Orlen aktivně působí," dodává Jakub Kosmowski, ředitel marketingu a sponzoringu skupiny Orlen Unipetrol. Pohodlný let přímo do Ostravy nebo nedalekých Katovic zajistí nejen polským návštěvníkům Letiště Ostrava, a.s. Více informací najdete zde.

Polská hudba během Colours of Ostrava

Během letošního ročníku bude v line-upu unikátní polské zastoupení. Kwiat Jabłoni je v Polsku široce uznávaná kapela s folk-popovým zvukem. Od roku 2018 okouzluje stále větší počet posluchačů neutuchající silou. Od vydání alba "Niemoczne" v roce 2019, společně se slavným "Dziś późno pójdę spać", skupina nepolevuje: tvoří nové hity, vydává alba a koncertuje nejen v Polsku.

Sutari představí trochu jiný styl - světoznámé trio zpěváků a instrumentalistů z Polska ovládlo loňský hudební program Czech Music Crossroads. Basia Songin, Kasia Kapela a Dobromiła Źyczyńska experimentují s vokálními technikami. Vedou transový a polyfonní dialog s lidovými tradicemi, který se prolíná s tématy přírody, svobody, ženskosti a sesterství. Na druhé straně skupina ||ALA|MEDA|| je skrytý klenot polské hudební scény. Ve skupině jsou členové mnoha významných kapel, kteří společně tvoří jedinečnou a mimořádně originální hudbu, která je postavena na kombinaci jazzu, krautrocku a živé analogové elektroniky. Skupina přiveze na festival své nové album "Spectre 02", které vyjde v dubnu.

Hrajte na Colours of Ostrava - soutěž pro polské kapely

Jedinečná příležitost pro umělce a kapely z Polska. Považujete se za talentovaného hudebníka, hrajete a tvoříte vlastní hudbu? Letos máte šanci vystoupit na Colours Of Ostrava. Společně s projektem Čistý festival pořádáme v jednom z festivalových dnů soutěž o vystoupení na REC.Stage. Zkušenosti nejsou požadovány a typ hudby je zcela volný. Na přihlášky čekáme do 17. dubna a prvních padesát správně přihlášených umělců postoupí do druhé fáze, ve které si fanoušci vyberou své oblíbence, které by chtěli v červenci v Ostravě slyšet. Ve finále soutěže vybere odborná porota jednoho vítězného umělce nebo kapelu. Více informací najdete tady.

21. ročník Colours Of Ostrava se uskuteční 17. až 20. července 2024 v Dolních Vítkovicích. Součástí festivalu je mezinárodní diskusní fórum Meltingpot, projekce filmů z MFF KV a řada divadelních představení a uměleckých instalací. Festival se od roku 2012 koná v areálu unikátní, revitalizované, industriální oblasti Dolní Vítkovice v centru Ostravy (20 km od polských hranic). Na osmi hudebních scénách vystoupí každoročně více než sto kapel, v rámci jedenácti scén diskusního fóra Meltingpot pak více než dvě stě řečníků z celého světa.

V projektu Colours bez bariér festival nabízí speciální služby pro návštěvníky se zdravotním znevýhodněním. V roce 2023 servisu využilo 850 osob s pohybovým, zrakovým nebo sluchovým postižením i lidé s poruchou autistického spektra. Festival tradičně nabízí sobotní vstup zdarma pro osoby starší 65 let, v roce 2023 jich bylo 1216. Pravidelně se účastní také děti, pro které festival připravuje ČEZ Family Park se speciálním dětským programem. V roce 2023 festival navštívilo celkem 4212 dětí.

Kromě hlavního festivalu Colours team každoročně pořádá také mezinárodní showcase festival Czech Music Crossroads pro hudební odborníky a volně přístupný Art & Life festival v ulicích Ostravy. Team rovněž organizuje samostatné koncerty v průběhu celého roku na různých místech Česka.


NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Šestice nejpamátnějších klipů ze začátků Smashing Pumpkins
Nejvíc nej: Šestice nejpamátnějších klipů ze začátků Smashing Pumpkins Kultovní Smashing Pumpkins se na svém turné "The World Is A Vampire" zastaví také v české metropoli. Před jejich koncertem, který se uskuteční 4. července v O2 universu, si připomeňme zásadní videoklipy z počátků kariéry této... čtěte zde
Vydáno: 30.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Nejvíc nej
Jugi (UDG) - Nejvíc mě naplňuje, že jsem muž mnoha profesí
Rozhovory: Jugi (UDG) - Nejvíc mě naplňuje, že jsem muž mnoha profesí S bubeníkem Jugim jsme si povídali nejen o tom, co je nového u jeho domovské kapely UDG. Pohovořil také o svých dalších aktivitách, včetně chodu bookingové agentury RedHead Music, která zastupuje významné umělce. Zamyslel se také... čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 14:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Manon Meurt - Unravel 9/10
Recenze: Fascinující "Unravel" zrcadlí niterný svět Manon Meurt Debut "MMXVIII" představoval neskromně silné vykročení, v němž Manon Meurt poodhalili svou nezaměnitelnou tvář. Šestileté čekání na "Unravel" přineslo nečekaný progres a tvůrčí posun, přičemž hybatelem těchto změn se stal... čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Jelen ft. Rybičky 48 - Je lepší se opít 7/10
Video: Jelen a Rybičky 48 radí: "Je lepší se opít" a jít spát Víte, co vznikne, když zkřížíte jelena s rybičkami? Zní to jako vtip či hádanka, ale jestliže obě slova začnete velkými počátečními písmeny, výsledkem se může stát poměrně vkusně zpracovaná písnička. Songem s... čtěte zde
Vydáno: 28.04.2024 10:30 v sekci Audio / Video | Video
Mötley Crüe - Dogs of War 6/10
Video: Mötley Crüe se chtějí v novince "Dogs of War" stát nesmrtelnými. Moc se jim to nedaří Všemožnými historkami opředení glamrockoví divočáci Mötley Crüe mají svá nejlepší léta za sebou. Nicméně si nejsem úplně jistý, zda si to sami uvědomují. Místo hudby se ve spojitosti s kapelou skloňují spíše kauzy typu... čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 17:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Emiliana Torrini vzdává v "Let's Keep Dancing" hold zamilovaným (20.03.2024 19:11)
- Nabitý program Colours of Ostrava 2024 vyvrcholí hvězdnou sobotou (06.03.2024 12:03)
- Colours 2024 nabízí pestrý program z celého světa včetně rockové legendy Lennyho Kravitze. Od února vstupenky zdražují (26.01.2024 10:42)
- Lenny Kravitz zahraje na Colours of Ostrava (01.12.2023 11:01)
- Colours of Ostrava přivezou Queens of the Stone Age (15.11.2023 11:02)
- Video: Hudební světy skupin The Silver Spoons a Deaf Heart se opět spojily. Píseň "That Girl" rozebírá toxické vztahy (10.11.2023 18:47)
- Sam Smith a další. Colours of Ostrava odtajnily část programu příštího ročníku (31.10.2023 07:11)
- Naživo: Festival Colours Of Ostrava skončil. V jeho finále zahráli Purple Disco Machine, Macklemore nebo Seun Kuti (25.07.2023 15:26)
- Fotogalerie: Poslední den Colours hrál všemi barvami (24.07.2023 10:02)
- Naživo: Šetří už i Macklemore. Největší letošní show Colours Of Ostrava byla ošizená (23.07.2023 21:55)

ALBUM TÝDNE 18/2024

Manon Meurt
Unravel

Debut "MMXVIII" představoval neskromně silné vykročení, v němž Manon Meurt poodhalili svou nezaměnitelnou tvář. Šestileté čekání na "Unravel" přineslo nečekaný progres a tvůrčí posun, přičemž hybatelem těchto změn se stal producent Eddie Stevens. V podobě "Unravel" přichází vyzrálé a komplexně pojaté album.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Vladimír Mišík Prince Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Bono Beyoncé Rush Mirai Dua Lipa Lady Gaga U2 AC/DC Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu