Kings Of Leon si v úzkostlivé "Split Screen" pokládají otázky smyslu života

04.04.2024 13:39 - Kateřina Spacek | foto: Marie Trávníčková / musicerver.cz

Kings Of Leon se v únoru po třech letech připomněli s novinkou "Mustang", která se objeví na jejich nadcházející deváté desce "Can We Please Have Fun". Nyní se americká formace rozhodla květnovou kolekci více představit dalším singlem "Split Screen".

Píseň představuje k prvnímu zveřejněnému songu ostrý kontrast. Ukazuje všestrannost této nashvillské formace a její ochotu prozkoumávat hlubší emocionální krajiny. Textově se "Split Screen" noří do témat moderního odloučení a snahy najít smysl ve víru života.

Hudebně skladba staví na neúprosném tepu, který odráží úzkost vyjádřenou v textu. Přesto je v aranžmá cítit prostornost, která umožňuje vokálu Caleba Followilla nést veškerou emocionální váhu. Jedná se o opravdu zdařilý kousek tohoto rockového kvarteta, snad se nová deska bude ubírat podobným směrem.

Kings Of Leon novinkou dokazují, že se nebojí vyvíjet a odhalovat i své zranitelnější stránky. Song možná není tak energický jako nejúspěšnější část jejich tvorby, ale ti, kdo si potrpí na podmanivost a hloubavost, písničku rozhodně ocení.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY