Me and That Man lákají jednohubkou "White Faces" na turné

14.03.2024 13:13 - Jiří V. Matýsek | foto: Tom Jajo Rozkovec / musicserver.cz

Boční dark-rockový projekt Adama Darskiho alias Nergala z polských pekelníků Behemoth (ti jsou, mimochodem, jedním z headlinerů letošního ročníku festivalu Brutal Assault) posílá do světa novou skladbu. O tom, zda je píseň "White Faces" předvojem něčeho většího, kapela zatím mlčí. V každém případě novinka vyšla tak akorát, aby mohla připomenout fakt, že se formace opět vydává na evropské turné. A bohužel při něm zase vynechá Českou republiku.

Nový song je každopádně tady a stále se drží konceptu nastoleného druhým a třetím albem skupiny, tedy "New Man, New Songs, Same Shit, Vol. 1" a "New Man, New Songs, Same Shit, Vol. 2". Nergal a jeho kolegové se, alespoň tedy ve studiu, mění v partu muzikantů, která drží hlavní náladu a styl, a na každou skladbu se k ní přidá jiný vokalista. Dříve tak využili třeba Coreyho Taylora ze Slipknot, Ihsahna z blackových Emperor, Abbatha nebo Tobiase Forgeho z Ghost.

Na "Vol. 1" se objevil také Mat McNearney z finských post-punkerů Grave Pleasures, resp. Beastmilk, a právě ten svým hlasem přispěl také do novinky "White Faces". V té k přímočaře rockovému podkladu přidává jeho mírně afektovaný projev do téhle ďábelsko-upírské historky specificky vyšinutou vrstvu.

Cover skladby jednoho z otců zakladatelů psychedelického rocku Rokyho Ericksona šlape dobře, jako celek je ale jen zábavnou jednohubkou. Doprovodný klip je pak na půl cesty k lyric videu, nicméně alespoň máme příležitost mrknout se s kapelou do studia a na koncertní jeviště.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY