Návrat Oasis? Podle Liama by k tomu stačila bonboniéra od Noela

10.03.2024 09:04 - Simona Knotková | foto: Jan Kuča

Novináři se neustále ptají, Liam ochotně odpovídá. Také publicista z The Sunday Times se během nedávného rozhovoru neopomněl mladšího ze sourozeneckého dua Gallagherů zeptat na Oasis a jejich možnou budoucnost.

"Svého bratra miluju, miluju svou rodinu a všechno kolem Oasis. Bylo to úplně zbytečný. Možná byl na turné někdo trochu podrážděný. Možná měl někdo o něco víc drinků. Nemuseli jsme se kvůli tomu ale rozpadat," zavzpomínal muzikant na osudný pařížský festival v roce 2009, na kterém kapela po předchozím bratrském konfliktu ukončila svou činnost.

Zopakoval, že myšlence reunionu je nakloněn, vzhledem k okolnostem se však zatím jedná o misi nemožnou."Noel ví, že já mu nezavolám. To on rozdělil kapelu, takže má volat on. A pokud to neudělá, tak se dohromady nedáme," prozradil.

Přesto hudebník neklesá na mysli a doufá, že situace by mohla nabrat nový směr po Noelově loňském rozchodu s manželkou Sarou MacDonald: "Věci v jeho osobním životě se teď změnily. Dokážu si představit, že se ohlíží zpátky, ne ve hněvu, a říká si: 'Víte co? Opravdu jsem se zachoval špatně ke svému bráškovi. A teď nastal čas, abych mu poslal bonboniéru."

Liam by poté prý neměl problém s bratrem znovu začít skládat a vystupovat. Dodejme, že zpěvák před několika dny vydal desku "Liam Gallagher John Squire", kterou nahrál s kytaristou The Stone Roses a která se na musicserveru stala Albem týdne.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY