Bat For Lashes v klipu "The Dream Of Delphi" odhaluje zranitelnost mateřství

26.02.2024 10:15 - Dan Hájek | foto: Michal Pudelka

Několik málo písní z chystané novinky "The Dream Of Delphi" prezentovala Bat For Lashes naživo již loni. Nakonec se výsledného díla dočkáme až letos, a to poslední květnový den. První ochutnávkou se stal titulní track, který celou kolekci zároveň otevírá a který provází velmi melodramatické video.

Nahrávka vznikala během covidové proluky a Natasha Khan ji popisuje jako ódu na vlastní mateřství. S narozením dcerky Delphi se jí docela výrazně obrátil život naruby. Jednotlivé kompozice pak prý dokumentují polaritu navigace v jejím vnějším světě a pocity ovlivňované ranými okamžiky mateřství. Zároveň se nechala inspirovat řeckou mytologií a starověkými vypravěči budoucnosti.

Doprovodný klip byl natočen na anglickém venkově. Jeho hlavní ideu vymyslela Natasha společně s choreografkou Alexandrou Green, vše následně zastřešil režisér Freddie Leyden. Tomu se podařilo spojit éteričnost zmíněné mystiky, přírodních úkazů s protipólem přerodu jednotlivých fází mateřství, včetně samotného narození.

Hlavní aktérka dokonce tvrdí, že se s tímto životním zlomem stala mnohem zranitelnější, ale zároveň se cítí mnohem lidštěji. Dodává, že v její smrtelnosti je nyní cosi krásného. Sama skladba se nenápadně rozvíjí a postupně vrcholí. Podobně je vystavěná i obrazová složka, jejíž finále doplňuje taneční choreografie.

Šestá řadovka Bat For Lashes "The Dream Of Delphi" se do obchodů s muzikou dostane v pátek 31. května a přinese těchto deset skladeb (a jeden bonus navíc): The Dream Of Delphi, Christmas Day, Letter To My Daughter, At Your Feet, The Midwives Have Left, Home, Breaking Up, Delphi Dancing, Her First Morning, Waking Up, The Dream Of Delphi (Extended Strings Version). Fyzicky pak kromě cédéček můžeme očekávat i různobarevné vinyly.

Připomeňme, že Bat For Lashes je jedním z lákadel letošního ročníku Colours Of Ostrava, které se konají od 17. července do 20. července.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY