Jana Kirschner nás v klipu "Delia nás" zahrnuje pozitivitou - musicserver.cz">

"Jsme nerozdělitelní." Jana Kirschner nás v klipu "Delia nás" zahrnuje pozitivitou

09.02.2024 11:18 - Dan Hájek | foto: Ondřej Pýcha

"I v bouřkách mírní, vždy pravdě věrní, neporazitelní, nerozdělitelní." Tímto pozitivně laděným poselstvím končí videoklip ke druhému singlu "Delia nás" z chystané desky Jany Kirschner "Obyčajnosti".

Druhá návnada (po pilotu "Struny") se nese v poklidném, akustickém duchu. Téměř až komorní atmosféru narušují jen smyčky hluků. Eddie Stevens spojil minimum nástrojů (elektrická kytara, baskytara, bicí a klavír), jež hrají minimalistickou, takřka jazzově laděnou melodickou linku. Zmíněné vlny ruchových sekvencí výsledku přidávají na lehké dramatičnosti.

Sama píseň je reflexí rozdělení společnosti okolo nás, v našich rodných domovinách, ale i všude ve světě. Svým způsobem je to ovšem pozitivně naladěné nahlédnutí na současnost, bez zbytečného pokřiku a neklidu.

Track se natáčel v Ripe Mango Sucks Studio v londýnském Fulhamu. A zde vznikl i doprovodný klip. Obrazový materiál nasnímal James Lahaise, editaci pak měl pod palcem Benjamin Bouton. Janka se zde pohybuje rušnými ulicemi, stanicemi metra a nakonec nachází klidnější místo pro meditaci v křesle na pouličním bleším trhu. V jednoduchosti je krása.

Připomeňme, že "Obyčajnosti" nakonec vyjdou netradičně ve středu 20. března prostřednictvím slovenské značky Slnko Records. Vedle digitálních platforem bude nahrávka fyzicky k mání na cédéčkách a limitovaném double vinylu bílé barvy (ten bude zabalen v trojitém gatefold balení s dvacetistránkovým bookletem).

Následně Jana Kirschner vyjede na krátké turné. To kromě pěti slovenských míst počítá se zastávkami v pražském Lucerna Music Baru (7. dubna) a brněnské Flédě (9. dubna).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY