Mike Vennart se vrací se sólovým kouskem "3 Syllables"

29.01.2024 17:09 - Ondřej Kocáb | foto: Jessica Wild

Mike Vennart se po rozpuštění formace Oceansize vrhl na koncertování s Biffy Clyro. Svoje autorské počiny si však nechával pro svůj sólový projekt, který nese jeho příjmení.

Pod touto značkou vydal několik ípíček a také tři dlouhohrající desky "The Demon Joke" (2015), "To Cure A Blizzard Upon A Plastic Sea" (2018) a "In The Dead, Dead Wood" (2020). Posledním zářezem je předloňské EP "Backseat Hards", které vznikalo během turné se zmíněnými Biffy Clyro po Spojených státech.

Přehršel nápadů přetavil Mike spolu s parťákem z Biffy Simonem Neilem v roce 2023 v nový projekt Empire State Bastard. Metalová formace se po jedné studiovce a šňůře uložila ke spánku, a tak nadešel čas na vlastní písničky. Nahrávka "Forgiveness & The Grain" vyjde již 2. února.

Vennart prozradil, že to bude ještě pochmurnější dílo než jeho předchůdci. "Je to desáté album, které jsem během posledních dvaceti let udělal. Jen tohle pomyšlení mi dělá pořádné závratě," svěřil se.

Po zasněném singlu "Fractal" nyní představil skladbu "3 Syllables". Ta nabízí drsné riffy a na Vennartovy poměry dost vysoké vokály. Hned od úvodu ji táhnou zlověstné bicí, u kterých zaskakuje Joe Lazarus, a také výborná basová linka. Se závěrem se přiřítí také děsivé klávesy a riffy, které jako by byly nepoužitým pozůstatkem ze šuplíku se jménem Empire State Bastard.

Deska "Forgiveness & The Grain" bude dostupná na bandcampu a autorových oficiálních stránkách a nabídne následujících osm položek: Chapter X : Whereupon I Immediately Did Nothing, 3 Syllables, Luminous Target, R U The Future, Fractal, Casino, The Japanese No, Seventy Six.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY