Ohm Square klipem "Sometimes I Lie" svou hru rozhodně nekončí - musicserver.cz">

"Game over?" Ohm Square klipem "Sometimes I Lie" svou hru rozhodně nekončí

26.11.2023 13:17 - Dan Hájek | foto: Lukáš Cetera

Letošní kolekce "/0" je návratem Ohm Square v komplexním zvukovém formátu, který ocení nejen fanoušci, kteří díky crowdfundingové kampani na HitHitu pomohli desku vydat na vinylu. Nejnovějším lákadlem na toto album je hypnotická skladba "Sometimes I Lie", provází ji atypické video.

Aktuální studiovka zastihuje Jana Čechtického a Charlotte Fairman ve skvělé formě. Nadále posouvají mantinely svých experimentů s hudební složkou, stejně tak se zpěvaččinými vokály. Výsledkem je pevně sevřená hudební koláž, jež vychází z původních zvukových pilířů a obohacuje je o nové postupy. V porovnání s již uveřejněnými tracky "Night Flowers" a "Happy?" jde "Sometimes I Lie" ještě kousek dál: Charlottin hlas se zde na chvíli stává unikátním hudebním instrumentem, který Honza defragmentoval a pokřivil pomocí vokodéru.

Jakýsi strojový chlad se promítnul i do doprovodného vizuálu. Ten vznikal pod režijní taktovkou Jana Šímy, který vše vnořil do prostředí počítačových her (nechybí ani obligátní titulek "game over"). Výsledek se nese v minimalistickém pojetí a vystačí si s osamělou a velmi půvabnou dívkou, která do své mimiky transformuje jednotlivé fragmenty textu. Postupně se mění světelné kulisy a v samotném závěru se na scéně objeví neohrožený transformer.

"Sometimes I Lie" by neměla být posledním vizuálním dílem k "/0", brzy bychom se měli dočkat dalšího videa. Ohm Square desku taktéž konečně vydali na vinylu (ten je k dispozici i v limitovaném balení s velkoformátovým plakátem) a na USB flash disku. Uvedení fyzického nosiče provází nový merch kapely, vše je možné objednat na jejích sociálních sítích, bandcampu nebo ve vybraných kamenných obchodech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY