Mean Messiah zažehávají v klipu "Fire" plamen v temnotě a avizují nové album

15.11.2023 17:33 - Jiří V. Matýsek | foto: se svolením kapely Mean Messiah

Domácí prog-industrialisté Mean Messiah se představují písní "Fire", prvním singlem z připravované třetí řadovky "In Infinite Illusion", jejíž vydání je naplánované na magické datum 29. února 2024. Formace se zde poprvé představuje v obměněné sestavě. K Danu Frimlovi, který se postaral o vokály a kytary, se přidala baskytaristka Lenka Čechová a za bicí usedl Miloš Meier, tedy bubeník Dymytry nebo lídr vlastního projektu Drumming Syndrome.

Skladbě "Fire" se skutečně daří zažehnout jakýsi vnitřní plamen, vykřesat jiskru naděje v temných časech. "Já jsem oheň, já jsem oheň!" opakuje se tu téměř jako mantra napříč celou písní. Tu kupředu nese chladný, strojový zvuk, který obstarávají vyostřené kytary a Meierovy mnohovrstevnaté bicí. Nosné jsou i chytlavé melodie, song má onu potřebnou schopnost chytnout a vtáhnout do svého světa - a to už na první poslech.

O videoklip se postaral tvůrčí tým v čele s Martinem Vaňkem, který stál i za kamerou. Pracuje se tu se světlem a stínem, siluetami (v tomto ohledu rozhodně vede frontman Dan Friml), záběry na muzikanty se kombinují s pohledy na temnou postavu mudrce ve stínech, ale i s chytře aplikovanými hlavními slogany skladby, které se ve snímku objevují jako texty v knihách, jimiž je ona temná figura obklopena.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY